Ilona

maanantai 17. syyskuuta 2012

Pesty ja puunattu rakki

Hain Hetan tänään koululle kahdentoista aikoihin ja Heta pääsi tunneillemme ns. harjoituskappaleeksi. Kyseessä oli siis neljä tuntia koiran turkinhoitoa ja Hetan lisäksi paikalla oli husky, suursnautseri, pari saksanseisojaa ja nöffi. Heta harjattiin, pestiin ja kuivattiin, kynnet leikattiin ja korvatkin putsattiin. Yleisesti ottaen Heta käyttäytyi aika hyvin. Pöydällä olo on sille outoa, joten se vähän jännitti, kun sen siihen nostin harjausta varten. Hyvin kuitenkin selvittiin :)
Harjauksen jälkeen putsattiin korvat ja leikattiin kynnet. Vähän yritti neiti pyristellä pois sylistä kun kynsiä leikattiin, mutta eipä onnistunut, joten joutui tyytymään kohtaloonsa. Aika vähän kynsistä napsittiin, koska pari viikkoa sitten niitä leikkelinkin eivätkä ne nyt olleet hurjasti tässä ajassa ehtineet kasvaa. Sitten päästiinkin pesupaikalle ja koira sai vettä niskaansa, paljon. "Blondishampoolla" pestiin ja oi että ku neidistä tuli valkoinen ;) Pesun jälkeen Heta pääsi (tai joutui) taas pöydälle ja siinä se sitten föönattiin kuivaksi. Ensimmäistä kertaa kuivasin Hetan föönillä ja sujui sekin hyvin. Vähän jännitti, mutta mitenkään paniikkiin koira ei vekottimesta mennyt. Vartin verran sitä siinä kuivateltiin ja sitten Heta saikin vähän jalootella sisätiloissa hetken aikaa ennenkuin laitoin sen häkkiin odottamaan kotiin lähtöä.
Itse pääsin nöffin (newfoundlandinkoira) turkin kimppuun; takkuja selvittelemään ja sitten vielä pesemään koko koiran. Huh, mikä työ! Onneksi koira oli kuitenkin leppoisa hoidettava, joten aika vaivattomasti pesukin kävi :)
Ulkona ollu tosi kiva ilma koko päivän.. NOT! Naureskelinkin, että enhän mä nyt voi Hetaa lenkille viedä kun se on just pesty niin perusteellisesti, kannan sen joka paikkaan! Jepjepjep! ;D Oikeesti, käytiin me pienellä lenkillä.. Tai en tiedä voiko sitä oikein lenkiksi sanoa, sen verran lyhyt oli, koska ulkona on oikeasti ihan kammottava keli! O.o Puut on hyväjottei vaakatasos ja vettä sataa kuin... Saavista kaataen. Pientä aivotyöskentelyä sisätiloissa ja vähän leikkiä, se riittää tälle päivää. Huomenna sitten enemmän! (:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti