Ilona

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Mätsäri Riistavallilla

VitaPönkä ry järjesti tänään hyväntekeväisyysmätsärin Ilmajoen Riistavallilla. Kuten viime vuonnakin, myös tänä vuonna tapahtumapäivälle sattui kurja sateinen keli. Sade onneksi kuitenkin taukosi sopivasti kehien alettua. Osallistujia paikalle oli kuitenkin saapunut sateesta huolimatta ihan mukava määrä; koiraihmiset ei ole sokerista ;)
Hetan ilmoitin x-rotuisten luokkaan (pakkohan se oli, kun sellainen kerrankin järjestetään ;)) ja Frinin luonnollisesti isojen koirien luokkaan. X-rotuiset tuomaroi Maria Ojanperä ja isot Sari Vainionpää.

Menin ensin kehään Frinin kanssa. Vastassamme oli siperianhusky Siiri, joka esiintyi myös upeasti. Tuomari käpälöi koiran ja katsoi hampaat. Hän myös juoksutti meitä aika moneen kertaan ja yritti saada selkoa, kumpiko nyt olisi sitten parempi tällä kertaa. Lopulta punainen nauha napsahti meille.
Punaisen nauhan saaneiden kehässä pönötettiin ja juostiin porukalla pari kierrosta ympäri. Sitten tuomari siirsi kehässä olleen toisen pk collien meidän perään ja pyysi meitä juoksemaan kehän ympäri kahdestaan. Tämän jälkeen siirsi vielä bordercollien pk collieiden perään ja pyysi meitä jälleen juoksemaan kehän ympäri. Sitten seisottiin ja tuomari alkoi karsimaan porukkaa. Me päästiin vielä jatkoon ja taas saatiin juosta ainakin pari kierrosta ympäri, jonka jälkeen pönötettiin hetki. Tuomari tuli kättelemään kiitokseksi samalla sanoen, että "erittäin tasaväkistä porukkaa, mutta jotkut nyt vain on valitettavasti pudotettava". Tuloksena siis PUN-. Vähän se kieltämättä harmitti, kun Frini esiintyi jälleen niin hienosti, mutta ei voi mitään. Iloinen saapi taas tietenkin olla, että esiintyminen meni hyvin :)

Hetan kanssa x-rotuisten kehään mennessä koirat laitettiin seisomaan, jonka jälkeen kierrettiin kehä kerran ympäri ja sitten seisotettiin koiraa ehkä parikymmentäsekuntia, jonka jälkeen tuomari osoitti kumpi saa sinisen ja kumpi punaisen nauhan, jotka kehäsihteeri sitten ojensi meille. Tuomari ei siis tullut koiria moikkaamaan ja käpälöimään lainkaan.. Sinänsä kurjaa, että koirille tässä ei tullut treeniä juuri nimeksikään. Ennen x-rotuisia samassa kehässä olivat pennut ja tuomarin toiminta oli samanlaista - harmillista, etenkin pennut olisivat tarvinneet tätä kallisarvoista treeniä ja eipä se nyt aikuisille seropeillekaan pahaksi ole tottua siihen, että on ihan ok, jos vieras ihminen käpälöi. No jokatapauksessa, Heta sai punaisen nauhan.
Punaisen nauhan saaneiden kehässä seisotettiin koirat, tuomari kävi pikaisesti moikkaamassa ja sitten kierrettiin kehä muistaakseni kerran. Sitten tuomari sijoitti neljännen ja meidät osoitti sijalle PUN3. Palkinnoksi saatiin pokaali, ruusuke, Trick & Treat -herkkuja sekä The Knobin Call to Arms -levy.


Huvittavaa, Hetan kanssa on nyt tänä vuonna käyty tähän mennessä neljässä mätsärissä ja se on sijoittunut joka kerta (PUN4, PUN1 BIS-, PUN3, PUN3). Frinikin on käynyt nyt neljässä mätsärissä ja jokaisella kerralla PUN- :P Mitä tästä voimme päätellä? Heta se vaan vetoaa tuomareihin persoonallisuudellaan ja onhan se nyt hei hurjan söpö! Ja onhan se nyt alkanut pikkuhiljaa esiintymäänkin välillä ihan kivasti :p

2 kommenttia:

  1. No mää antaisin Hetalle kyllä vaikka vasemman jalkani mätsärituomarina. :D Velmulla tavalla söpö otus. ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no tuota, kai tuohon täytyy vain sanoa jotta kiitos :'D Piristävä kommentti! :D

      Poista