Ilona

lauantai 23. heinäkuuta 2016

Edistymistä pienin askelin

Treffattiin toistamiseen tällä viikolla Tiiaa ja Louhea tokon merkeissä, samalla kentällä kuin viime tiistainakin. Tällä kertaa otin Hetankin mukaan tuomaan pientä lisähäiriötä :p Myös Tiialla oli mukanaan siskonsa englanninvinttikoirapentu totuttelemassa koiraseuraan.

Luoksetulo
Me tehtiin Frinin kanssa liikkeitä muutamassa pätkässä, ei kaikkia putkeen siis. Neidille täytyisi saada vähän enemmän motivaatiota mukaan ja tällainen pätkissä treenailu auttaa selkeästi. Kun on hetken tauolla ja katsoo, kun muut tekee, niin johan on taas virtaa, kun seuraavan kerran pääsee tekemään hommia.
Lyhyt kertaus meidän tämän illan treenistä:

Seuraaminen: Tehtiin nyt vain muutama lyhyt pätkä, jotka onnistui kivasti. Aluksi tosin neidillä oli hieman liikaakin virtaa ja meni haukkumiseksi, joten piti enimmät höyryt päästellä ensin vähän leikkimällä ja temppuilemalla muuta. Kun vähän rauhoituttiin, alkoi myös seuraaminen sujumaan ilman sitä haukkumista; muutama askel, koiran kontakti pysyi ja palkka. Tätä kun jaksaisi toistaa, niin ehkä tuo seuraaminen tuosta alkaisi paranemaan..
Liikkeestä maahanmeno: Keskityttiin nopeaan maahanmenoon. Alkuun en seuruuttanut vaan peruutin itse ja annoin reilun käsiavun, jotta saatiin täpäkkä maahanmeno. Tätä muutama toisto, jonka jälkeen "seuruuta" pari askelta ja käsiavulla maahan. Kerran kokeilin ilman käsiapua, itse vähän kävelytahtia hidastaen, ja maahan meni ihan hyvällä vauhdilla.
Luoksetulo: Otettiin pari kertaa, joista eka toisto tehtiin "kisanomaisesti" - tosin ilman liikkurointia. Koira sivulle -> "odota" -> "tänne". Hieno! Hakeutui lopun perusasentoonkin ihan itse. Kyllä tuollaisella suorituksella luulisi kokeessa pisteitä saavan ^^' Toinen toisto otettiin sitten niin, että palkkasin alun ja lopun perusasentoon tuloista.
Paikkamakuu: Ennen paikkikseen jättöä nousi pari kertaa ylös.. Täytyisi siis saada varmuutta, että pysyy käskyn jälkeen siellä maassa vaikka en heti sen vierestä poistuisikaan..! Muutoin taisi pysyä ihan kivasti, joskin taas paransi asentoaan kesken kaiken - mistä en tykkää ollenkaan.. Siihenkin siis täytyy alkaa kiinnittämään huomiota.
Kapulanpito: Kolme toistoa tehtiin, joista 2/3 oli itseasiassa aika hyvät. Yksi oli vähän sellainen "yök, no pidetään nyt sitten" - juuri ja juuri sain napattua kapulan koiran suusta, ennen kuin tippui... :'D Kaksi muuta toistoa oli tosiaan sitten suhtkoht hyvät, niihin olin ihan tyytyväinen. Suunta on siis vain ylöspäin. Kyllä tämä tästä!
Kauko-ohjaus: Tehtiin kerran "kisanomaisena" - ilman liikkurointia. Hyvät vaihdot tosi pienin käsiavuin. Kyllä tällaisellakin suorituksella jonkun verran pisteitä kokeessa saisi.. ^^'

Kiitokset treeniseurasta Tiia ja Louhi! Kuvat © Milja Kauranen, kiitos! ^_^

Kauko-ohjaus "maahan-istu-maahan"
Ps. Tilasin tuossa perjantai-iltana tokon kilpailukirjan.. Nyt siis sekin hankittu, joten pakkohan se on kai sitten joskus kokeeseenkin mennä :') Tosin olihan mulla rally-tokon ja agilitynkin kisakirjat ainakin puoli vuotta odottamassa ensimmäisiä merkintöjään.. Ellei jopa kauemmin xD Saapa siis nähdä, että koska se ihme tapahtuu, että me kisakentälle uskalletaan ekan kerran!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti