Ilona

torstai 28. kesäkuuta 2012

Team HetAwa

Näääin, elikkä edellisen blogitekstini lopussa viittasin siis tämmöiseen ihastuttavaan asiaan:
Awa sai eilen (27.6.2012) kaverikseen 2-vuotiaan sekarotuisen Heta-tyttösen. Heta on steriloitu kuten Awakin. Haimme neidin Peräseinäjoelta, missä perheen 5-vuotias koira ei tahtonut oikein Hetaa hyväksyä. Hetalla kun on niin tuota virtaa leikkiä, mutta vanhempi koira taas ei niin innoissaan ollut leikkimisestä. Katsoivat siis parhaaksi luopua Hetasta.
Etsi kuvasta Heta! :')
Heta on nyt ns. koeajalla, mutta aika vahvasti tuntuu siltä, että neiti tuli meille jäädäkseen ♥. Awa on välillä hieman mustis, mutta uskon, että se siitä tasoittuu, kun tajuaa sen, että ei ole jäämässä kakkoseksi, ja että Heta on mukava tyttö, jonka kanssa saa temmeltää menemään. Sellaisiakin energiapakkauksia ovat kummatkin, että tuskin ihan heti loppuu kummastakaan virta! :)

Tänä aamuna meinasi tulla pientä kränää ruoasta, kun Heta meinasi mennä Awan kipolle. Onneksi Heta kuitenkin ymmärtää perääntyä, eikä lähde mukaan ärinään (täytyy kuitenkin tarkkailla, ettei Awa ala pompottamaan Hetaa liikaa). Tilanne meni nopeasti ohi ja ohjasin Hetan omalle kipolleen. Siinä ne sitten mussuttivat ruokansa kaikessa rauhassa. Tosin.... Kun Heta oli 3/4osaa syönyt ruoastaan ja lähti kipoltaan + mun silmä vältti pariksi sekunniksi, oli Awa jo tyhjäämässä loppuja ruokia Hetan kiposta.. Noh... Huomenna oon tarkkaavaisempi tämän asian suhteen! >:)

















Päivällä juoksenneltiin takapihan aitauksessa. Awalle laitoin pantaan kiinni parimetrisen normiremmin ja Hetan valjaisiin kiinnitin 10metrisen jälkiliinan - ihan vain siltä varalta, että jos neitokaisille tuleekin jostain kränää, niin saan ne erotettua helpommin. Remmit kuitenkin olivat oikeastaan aika turhat; ainoastaan kerran meinasi leikki yltyä turhan rajuksi ja sitä vähän toppuuttelin, mutta muuten meni kyllä todella loistavasti! ♥ Sen riehumisen jälkeen oltiinkin sitten niin väsyneitä, jotta uni maittoi! :)
Käväistiin tänään myös Nurmossa katselemassa Match Show -meininkiä Takalan Eläinklinikan pihapiirissä kera molempien koiruuksien (onpas outoa puhua monikossa! :')). Varmaan kaikki kuulivat, että olimme saapuneet paikalle :') Awa & Heta haukkuivat kilpaa koirapaljoudelle. Kärsivällisesti kuitenkin käveltiin ja lopulta päästiinkin alueelle. Awakin siinä alueella vielä vähän haukkui, mutta lopetti ennemmin kuin Heta. Awa on muutaman kerran aiemminkin käynyt tämmöisissä tapahtumissa, joten osaa jo jotenkuten käyttäytyä niissä (parannettavaa toki on, mutta khyyyl se siitä). Ei Hetakaan koko aikaa haukkunut kurkkusuorana, vaan muutamia haukahduksia ohikulkeville koirille päästeli. Ehkä noin 15-20min harjoiteltiin siinä, että mites sitä nyt pitäisi ollakaan, ja alkoihan se sujua. Katsottiin mätsäri loppuun saakka ja BIS-tittelin vei kultainennoutaja (pentu). BIS2- ja BIS3-sijat meni muistaakseni pun. irlanninsettereille ja BIS4 oli keeshond. Loppuajasta nämä meidän neidit olivat oikeinkin hienosti. Kyllä tää tästä! :)
Alku aina hankalaa, mutta lopussa kiitos seisoo - vai miten se sanonta menee? :)
Turistina mätsärissä! :)

Hetan rotuja ei ole tiedossa, joten veikkauksia saa heitellä - niitä villejä veikkauksiakin otetaan vastaan! ;) Tähän mennessä on rotuveikkauksina ollut mm. australiankelpie, japaninpystykorva ja pohjanpystykorva. Joku taisi myös mainita, että Hetan päästä tulee yhtäkkiä katsottuna mieleen bordercollie. Aika mahdotontahan se on mennä varmuudella neidin roduista mitään sanomaan, sillä emo on seropi, kuten aika varmasti tuntemattomaksi jäänyt isäpappakin. Hetan veli on väriltään ruskea ja se on puolet isompi pystykorva, kuin mitä Heta on. Riistaviettiä neidiltä ainakin löytyy, tänään 'törmättiin' siileen. Awan tavoin Hetakin olisi tahtonut ampaista sen perään :').
Hetan faktat löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti