Ilona

lauantai 26. huhtikuuta 2014

Vaasa KV

Frini Thö Näyttelypuudeli *räkänaurua* jo toistamiseen tänä keväänä viralliseen arvosteluun, tällä kertaa Vaasa KV ja tuomarina irlantilainen Sean Delmar.
Minulle lykkäsi jonkinlaisen mahataudin perjantaille; to-pe välinen yö menikin vessaa laatoittaessa ja koko perjantaipäivän olo oli muuten vain höntti ja jokaista niveltä särki. Eilen illalla ei näyttänyt yhtään valoisammalta eikä olisi ollut minkäänlaista intoa puunata Friniä ja lähteä tänään ajelemaan Vaasaan. Onnekseni tänäaamuna olo olikin huomattavasti parempi ja pääsin lähtemään ilman hönttiä oloa liikkeelle! Varmuuden vuoksi nappasin kuitenkin parit särkylääkkeet mukaan, niitä kuitenkaan tarvitsematta.



Tuomari oli aika leppoisen oloinen miekkonen. ERIä ja EHta jakeli. Collikkoja oli näyttelyyn ilmoitettuna yllättävän "vähän", ainoastaan 59kpl, joista narttuja oli 33 ja uroksia 26. Olisi ehkä pitänyt kysyä, koska se bikinikierros alkaa, Frini kun olisi voinut jopa menestyä "kuka on karvattomin" -sarjassa! ;P
Saatiin odotella Frintsun kanssa jonkin aikaa ennen kuin oli meidän vuoro astua kehään. Joskin tuomari oli kyllä melko nopea arvostelemaan. Lopulta se vuoro kuitenkin tuli ja alkoi vähän jännittää. Sain kuitenkin pidettyä itseni kasassa, ja kehässä jännitys sitten kaikkosi. Frini esiintyi nätisti ja rauhallisen varmasti. Seistä pönötti pitkään ja ravaaminenkin sujui! Sen oikea korva taas tosin tiesi, että ollaan näyttelyssä, joten se päätti törröttää melkein koko ajan pystyssä..! Joten tottakai siitä tuli mainintaa arvosteluun.
Urosten nuortenluokassa nähtiin myös SW:läinen; Kurko (SW Räyh Väyh), jonka sain esittää, koska Pian piti olla samaan aikaan australianpaimenkoiransa kanssa kehässä. Pian olisi siis oikeasti ollut tarkoitus esittää Kurko, mutta varauduttiin tosiaan päällekkäisyyksiin ja minä lupauduin Kurkomiehen esittämään ellei Pia ehdi. On se aina outoa viedä toisen koira kehään..! Mutta ihan hyvin me Kurkon kanssa kuitenkin selviydyttiin, Kurkon tulokseksi: NUO EH :)


Frinin arvostelu näytti tältä:
"Ears carried too high. Eyes a little too round. Scull very bony. Would like more substance in the body. Good topline. Nice free mover. Needs more coat."
JUN EH
Tuomarina Sean Delmar (IRL)


Junnunarttukehästä löytyy myös videotaltiointia Youtuben puolelta, siitä kiitos Minnalle! :)
Kuvista kiitokset Katariinalle! :)

Loppuun todistusaineistoa siitä, että olin kehässä Kurkon kanssa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti