Ilona

maanantai 7. heinäkuuta 2014

Agin alkeiden jatkokurssi


Ei se meidän "tauko" agilitykursseille osallistumisesta kestänytkään tämän pidempään. Osallistutaan nyt sitten agin alkeiskurssin jatkokurssillekin vielä, kun kerran mahdollisuus on! :)

Tämäkin kurssi on kahdeksan kerran mittainen, joten ihan varmasti tullaan taas oppimaan uutta! Maanantaiset agilitypäivitykset siis jatkuvat; sama kurssipaikka ja sama kellonaika ;)
Näiden maanantaisten agipäivityksien lisäksi tämän kuun loppupuolella alkaa toinenkin kurssi; agilityn möllikurssi, Jurvassa. Tuo kurssi on kestoltaan neljä treenikertaa. Hyvä tilaisuus käydä katsomassa millaista koulutusta siellä on tarjolla :p


Tämänkertainen kurssi aloitettiin A:n alastulokontaktin treenauksella. Frini oli jotenkin ihan ulapalla aluksi eikä oikein hoksannut mitä siltä odotin. Saatiin kuitenkin pari onnistunutta suoritusta ja jätettiin tämä harjoitus siihen. Ihmettelin, kun se oli niin vedoton ja ajattelin, että voi johtua kuumuudestakin kyllä ihan hyvin, että se ei vaan nyt jaksaisi. Tosin saattoihan tuo tuollainen vedottomuus (ja ehkä pieni epävarmuuskin?) johtua viimekertaisista agiepiksistäkin, kun se supermöllien rata oli niin tavattoman pitkä (19 estettä), eikä se mennyt kaikilta osin ihan putkeen..
A-esteen jälkeen mentiin (madalletulle) puomille ja siinäkin toimi vähän erikoisesti. Meni alun, mutta hyppäsi alas ennen harjannetta. Laitoin pari herkkua puomin ylösmenolle ja sitten onnistui. Hyvin pysähtyi alastulokontaktille 2on2off -asentoonkin. Tämän jälkeen alkoi neiti sitten kyllä jo piristymään ja tekemään innokkaammin.


Sitten hyppytekniikkaa. Eli viisi hyppyestettä peräkkäin, kuuden askeleen välein. Targetti esteiden loppupäähän. Otettiin viisi toistoa, joista ensimmäisellä lähetin koiran kohti targettia. Hyvin irtosi ja loikki. Toisella ja kolmannella toistolla vähän hölkkäsin vierellä, hyvin loikki siitä huolimatta. Neljännellä ja viidennellä toistolla menin itse targetin luo ja kutsuin koiran; sekin sujui hyvin. Frinillä on kuulemma jo ihan hyvä hyppytekniikka :)

Tämän jälkeen tehtiin itsenäisesti muutamat toistot keppejä sekä rengasta. Kepit sujui hyvin. Mitään sen erikoisempia kulmia ei tänään otettu, ihan vain siitä keppien alkupäästä lähetin koiran kepeille. Ihan jees se pujotteli, mutta vauhtia oli ehkä hitusen vähemmän mitä edelliskerralla.
Renkaalla sitten vain pari toistoa per ohjauspuoli. Ihan ok meni, mutta mun palkkaus... Voi jestas se tulee myöhässä! Syytän sitä, että nakit eivät halua irrota kädestäni. Tai sitten ne lentelevät ties minne.. Huoh. :D No mutta, joka tapauksessa; sain minä onneksi oikeassakin kohdassa palkattua ja niihin toistoihin sitten lopetettiinkin renkaan treenaaminen.















Seuraavana putkesta putkeen ja harjoiteltiin samalla valssia. Kyseessä oli siis ensin suora putki, sen jälkeen mutkaputki ja siitä vielä takaisin suoraan putkeen. Mutkaputkeen lähetyksen jälkeen tehtiin valssi ja vaihdettiin ohjauspuolta. Oltiin Frinin kanssa vuorossa ensimmäisinä ja ekalla toistolla menikin pasmat sekaisin :D Lähetin koiran mutkaputkeen, ja sitten sekosin :P Uutta toistoa perään ja sitten alkoi sujua. Meni jopa ihan hyvin. Ei vaan saa ajatella askeliaan liikaa, niin onnistuu.. :P
Tähän perään vielä pakkovalssi -harjoitus. Lähestyttiin hyppyestettä ohjaten koiraa ensin oikealla kädellä, lähetettiin koira hypylle ja samalla käännyttiin itse takaisin tulosuuntaan päin ja vaihdettiin ohjauspuoli vasemmalle kädelle. Tämän paremmin en osaa tätä selittää :D Tämä oli jokseenkin haastava, se ajoitus oli nimittäin tärkeää; missä kohtaa lähti itse kääntymään takaisinpäin jne. Jotenkuten se onnistui vaikkei se mikään tyylipuhtain suoritus kuitenkaan ollut, mutta eipä sen varmaan vielä tarvitse ollakaan ;P

Valssi
Pakkovalssi
Tulevana torstaina olisi tarkoitus mennä itsenäisesti tekemään kentälle pieni treeni. Silloin otetaan vain jotain tosi helppoa. Sais tuon neidin itsetunnon nousemaan taas samalle tasolle mitä on ollutkin. Tarkoituksena olisi ottaa vain hyppyjä sekä putkia, pienissä pätkissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti