Ilona

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kasvattajan peruskurssi

Eilen ja tänään ajelin Lapualle Kasvattajan peruskurssille, joka pidettiin Hotelli-Ravintola Lapuahovissa. Kurssin meille 60:lle osallistujalle piti Etelä-Pohjanmaan kennelpiirin aluekouluttaja Seppo Pohjanoksa. Täytyy muuten mainita, että miehiä oli kurssilla yllättävän paljon - aikalailla fifty-fifty jakautuivat osallistujien sukupuolet.

Kurssi oli erittäin mielenkiintoinen ja siellä käytiin läpi mm. Kasvattajan vastuut, velvollisuudet ja oikeudet, Koiran henkinen kehitys, Koiran tyyppi ja rakenne sekä niiden merkitys jalostuksessa, Perinnöllisyyden perusteet, Terveys, Koiran perushoito ja ruokinta, Koirankasvatus, Rekisteröintiohje ja PEVISA, Koiran kauppa, Koiraan vaikuttavat säädökset, Omakoira -jäsenpalveluohje jne. Enempää en kuitenkaan aio aiheita tähän avata, menkäähän kurssille, mikäli asiat kiinnostavat ;p

Lauantaina aloitettiin aamuyhdeksältä ja päivä päättyi viideltä. Tässä ajassa saatiin käytyä reippaasti yli puolet kurssimateriaalista läpi, joten sunnuntaille jäi vain murto-osa. Kurssilla istuminen ei kuitenkaan ollut lainkaan puuduttavaa vaan kuten jo sanoin, kurssi oli varsin mielenkiintoinen ja rauhallista keskusteluakin saatiin aiheista aikaan.
Sunnuntaina viimeisenä ohjelmassa oli tentti, jonka läpäisin hyväksytysti maksimipistein (20p.). Nyt sitä sitten saisi hakea kennelnimeäkin - ja kyllähän minä sitä aika varmasti haenkin, kunhan keksin 2-3 nimivaihtoehtoa, jotka hakemukseen raapustan.. Hmm..

2 kommenttia:

 1. Onnea! Joko on joitain vaihtoehtoja kennelnimelle muodostunut?
  T. Anja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nooh, onhan tässä pari, mutta en tiedä vielä onko ne "tarpeeksi hyviä" :p Saa sitten Koiramme -lehdestä niitä toivonmukaan joskus tulevaisuudessa lueskella :)

   Poista