Ilona

maanantai 29. kesäkuuta 2015

Maanantain Rallyt

Tänään kurssilla oli ainoastaan yksi koirakko, mutta lähes koko tunti saatiin kulutettua mukavasti. Välillä rupateltiin niitä näitä ja koira sai tämän aikaa levähtää. Pari erilaista lyhyehköä ratapätkää tehtiin; ekan suunnitteli ja rakensi kurssilainen ja toisen minä. Kurssilaisen radalla oli muistaakseni seitsemän tehtäväkylttiä ja minun rakentamallani radalla myöskin seitsemän. Muistikuvaa kylttien järjestyksestä ei ole, mutta radoilla oli seuraavat kyltit:

Istu + kierrä koiran ympäri
Liikkeestä maahan
Käännös oikeaan
Käännös vasempaan
270* vasempaan
360* oikeaan
Täyskäännös vasempaan
Vasen täyskäännös (saksalainen)
Istu + istumisesta juosten
Koira eteen + 1 askel peruuttaen, istu + 2 askelta peruuttaen, istu + 3 askelta peruuttaen, istu
Koira eteen + vasemmalta sivulle, istu
Koira eteen + vasemmalta sivulle
Koira eteen + oikealta sivulle, istu
Koira eteen + oikealta sivulle

Kuva tammikuun epiksistä
Frinin kanssa mentiin kumpikin rata läpi kerran. Neiti ei aluksi oikein keskittynyt ja eteentulot oli vinoja, samoin maahanmenot. Sitten otin herkut käyttöön ja innostin koiraa enemmän ja alkoihan se toimimaan ja keskittymään paremmin. Mukava kurssikerta joka tapauksessa, toivottavasti seuraavalle (ja viimeiselle O.o) kerralle pääsee taas enempi kurssilaisia, sillä tarkoituksena olisi pitää pieni leikkimielinen "möllikisa" kurssilaisten kesken. Rakennan radan, otetaan aikaa ja merkkaan arvostelupapereihin virhepisteitä mikäli sellaisia tulee. Herkkuja saa käyttää radan aikana, tarkoitushan on kuitenkin treenata ;) Kurssilla on kyllä niin mahtavia koirakoita, kaikki niin taitavia! ^_^

Kurssin jälkeen ajelin Frinin kanssa vielä Kurikkaan ja käytiin koirapuistossa. Isojen puolella koiria ei ollut ollenkaan, pienten puolella pieniä koiria oli ainakin viisi. Hain sitten autosta lelun, jota heittelin Frinille ja yhdessä kiskottiin. Paikkaistumistakin treenattiin muutaman kerran, pikkukoirat aiheutti loistavaa häiriötä :D Valotolppaa ohjasin Friniä myös kiertämään, hyvin sujui! Kotona olikin sitten sopivasti väsynyt lassityttö :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti