Ilona

perjantai 12. toukokuuta 2017

Tokon alkeet

Vivan kanssa oltiin tänään ensimmäistä kertaa Kauhajoen Koiraharrastajien järjestämällä tokon alkeiskurssilla, kouluttajana toimii Heidi Mattila. Tällä kerralla opeteltiin katsekontaktia ja jos koira osasi sen hyvin, sitä vaikeutettiin hieman ohjaamalla koira perusasentoon ja koiran tuli sieltä ottaa katsekontakti, jonka jälkeen sai palkan. Viva hoksasi katsekontaktin nopeasti - ollaan tätä vähän kotona jo tehtykin, joten sekin varmasti hieman edesauttoi nopeaa hoksaamista. Myös perusasennosta se katsekontakti otettiin nopeasti.

Maahanmenoa harjoiteltiin; Viva menee käsiavulla maahan, käskyä olen alkanut liittämään nyt pikkuhiljaa mukaan. Maahanmenoon yritetään saada nopeutta siten, että vähän "pomputetaan" koiraa ja sitten samassa, kun koira loikkaa, ohjataan koira käsiavuin maahan.
Pikkuisen myös seuraamisen alkeita; imuttamalla, muutama askel kerrallaan. Onnea on ahne koira :') Lopuksi vielä luoksetulot; jätettiin koirat yksitellen kouluttajalle ja kutsuttiin koirat luokse. Nopsastihan se sieltä luokse saapui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti