Ilona

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Rokotuksilla

Frinillä tuli eilen 12 viikkoa ikää mittariin ja senpä takia käväistiin ensimmäisillä rokotuksillakin. Noin neljän viikon kuluttua sitten tehosteet. Frini oli reipas, pikkuisen vissiin nipisti piikki niskassa; vähän meinasi vetää itseään köyryyn, mutta muuten meni oikein hienosti :) Eikä edes kakkinut lekurin lattialle siskonsa Famin (SW I Can Win) tavoin ;P Hihi ♥ Pentutarkastuksessahan Frinin sydämessä oli kuulunut pienen pieni sivuääni, mutta nyt kun kuunneltiin uudelleen, kuulosti sydän täysin normaalilta. Kyseessä siis oli vain sydämen ns. pentupörinä ;)
Iltasella suoraan "töistä"päin lähdin käymään nopsaa Kauhajoella, Frini tietysti mukanani. Lähtiessäni takaisin kotiinpäin ajoin mätsäripaikan ohitse. Käännyin takaisin ja mentiin vähän katselemaan kehiä Frinin kanssa. Tuttuihinkin siellä törmättiin ja nähtiin rotukaverikin, 4½kk:n ikäinen soopelilassie - se oli ihana! ♥
Painoa 12viikkoisella on 8,5kg ja säkäkorkeutta 39,5cm. Tuossa SW:n FB-ryhmässä vähän vertailtiin pentujen kokoeroja; mm. trikkisisko 10,5kg, merleveli 10,3kg ja merlesisko 9,4kg. Frini on rimpula verrattuna muihin vaikka tuo syö kuin isompikin lassie! Noh, ihan normaalilta tuo kuitenkin käsiin tuntuu, joten nou hätä :)



Tänään keskiviikkona oli ihan jäätävä ukonilma! Jyrisi ja salamoi oikein kunnolla! Eipä ole tuollaista hetkeen ollutkaan.. Mutta onneksi koirat ei pelänneet. Heta vain nukkui sängyllä, Awa istuskeli olohuoneen sohvalla ja katteli pihalle, sen kummemmin jyrinästä ja välkkeestä piittaamatta. Frini tepasteli rentona ympäriinsä, niinkuin normaalistikin tekee ja välillä pysähtyi järsimään luuta. Vähän sen kanssa välillä leikinkin. Kun jyrinä ja sade taukosi, oli pakko lähteä käyttämään Friniä pissalla; ja tietenkin justiinsa silloin sitten taas jyrisi eikä pentunen piitannut mitään! Mahtavaa! Toivotaan, että pysyykin tuollaisena ;)
Tänään hain myös apteekista pullollisen glyserolia Frinin korvia varten. Ne kun uhkaavat nousta pystyyn! Tai ainakin toinen niistä; vasemmanpuolimmainen, jos katsoo koiraa edestä. Luultavastikin Frini ajattelee, että "minullekin pystykorvat, kun kerta muillakin on!". Seura tekee kaltaisekseen vai miten se meni? ;)


Lauantaina (1.6.2013) juhlittiin siskoni Miian valkolakkia sekä valmistumista pintakäsittelypuolelta maalariksi. Sain siis hyvän syyn pestä koirat perjantaina (31.5.2013), ja olisi ne muutenkin pitänyt piakkoin pestä :) Ensimmäisenä pesuvuorossa oli Frini, joka alkuun yritti pyrkiä pakoon aika lahjakkaasti, siinä kuitenkaan onnistumatta ;p Melko nopeasti se kuitenkin alistui kohtaloonsa ja pönötti paikoillaan, toki hieman jännittyneenä, mutta paikoillaan kuitenkin. Kuivasin Frinin hiustenkuivaajalla, joka Frinin mielestä oli sellainen vekotin, mikä piti haukkua maanrakoon! Muutaman haukunnan ja pakoyrityksen jälkeen taas rauhoituttiin; tällä kertaa syliin makaamaan. Koira kuivui, minä kastuin :D
Toisena vuorossa oli Heta. Sekin pari kertaa yritti luikkia pakoon, mutta sitten jo taas tajuttiin, että mikään keino siinä tilanteessa ei auta; täytyy siis vain pönöttää paikoillaan. Hetankin kuivasin hiustenkuivaajalla, se oikein nauttii siitä.
Awan pesin viimeisenä ja vaikka alla olevassa kuvassa sen ilme onkin hätää kärsivä, niin uskokaa tai älkää; se oli oikeasti helpoin pestävä :D Alkuun sitä joutui ihan pienen hetken pitää paikoillaan, ennenkuin muisti, että helpoimmalla pääsee, kun vain on hetken rauhassa.

Pestyinä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti