Ilona

torstai 30. toukokuuta 2013

Lihatilausta ja loishäätöä

Maanantaina (27.5.) oltiin jälleen Frinin kanssa "töissä" ja sieltä suunnattiin kotiin Kauhajoelle. Awa ja Heta jäivät siis isseen luokse hoitoon. Ne ovat saaneet nyt olla päivittäin oikein urakalla pihalla takapihan aitauksessa ja huomaa kyllä, että siitähän ne nauttii. Saavat juoksennella sydämensä kyllyydestä. Kyllä ne välillä siellä makoileekin ja ottavat rauhallisesti.
Maanantai-illalla tosiaan Frinin kanssa mentiin Kauhajoelle ja hetken oltiin kotosalla, että pentu sai huilia. Frini siinä alkoi heräilemään ja lähdettiinkin Kauhajoen keskustaan, jossa treffattiin W & beauceronpentunsa Patron. Sosiaalistuttiin siis nyt oikein urakalla. Pennut olivat innoissaan, kun pitkästä aikaa toisensa näkivät. Ei kuitenkaan annettu kauheasti leikkiä, lenkillehän me oltiin menossa ja silloin ei leikitä ;) Leikit tapahtuu sitten muualla kuin keskellä kaupunkia. Frinille oli alkuun kamalan vaikeaa se, että W & Patron kulkivat edellä; "Ne jättää meidät, ne ei odota! Mennään äkkiä niiden perään!", tuntui Frini ajattelevan, kun kovasti pyrki Patun ja W:n luo :D Matkahan ei kuitenkaan meillä jatkunut ennen kuin remmi löystyi ja nopeasti pentu hiffasi asian.
Keskustassa pysähdyttiin myös suihkulähteelle, joka piti kohisevaa ääntä. Kumpikaan pennuista ei sitä oudoksunut. Välillä jopa tuntui, ettei Frini huomannut mitään sitä ympäröivästä maailmasta - niin hienosti se vaan ohitti pyöräilijät, lenkkeilijät, jopa toisella puolella tietä lenkillä ollut koirakin ohitettiin hienosti; en mä edes oikeasti tiedä huomasiko Frini sitä lainkaan ^^' 
Ohitettiin myös pyörätuoli-ihminen, hyvää harjoitusta pennulle nähdä näitäkin, että on ihan normaalia, jos ja kun tämmöisiä vastaan tulee. Liikennevalotkin pitää kamalan kolisevaa ääntä eikä siitä hirmuisesta kolinastakaan välitetty.
Käväistiinhän me terassillakin yksillä ja mennessämme sinne kuului kommentti "kattokaa ku pieni lassie!" :D Istuttiin pöydän ääreen ja Frini rauhoittui makaamaan melko nopeasti ja odottelemaan, että matka jatkuisi. Siinä se katteli maailman menoa rentona. Jatkettiin matkaa ja bongattiin ritiläportaat; eikun sinne vähän treenaamaan pintoja. Ritiläpohja tassujen alla oli Frinille ihan ok. Alkuun oli pienen hetken vähän ihmeissään, mutta nopeasti tottui tähänkin ja kuljeskelikin ritiläpohjan päällä reippaasti. Tuo on ihan mahtava pentu ♥

Yökin meni hyvin, ainoastaan yhdet pissat tuo teki maanantai-illalla sisälle, mutta muuten kaikki tarpeet tehtiin ulos. Tiistaiaamusta (28.5.) käytiin koululla; palauttelin yhden koulutehtävän sekä vein työharjoittelusopimukset toimistoon. Samalla kierreltiin Frinin kanssa koulun alueella, kun kerta aikaa oli, ennenkuin piti lähteä ajamaan Kurikkaan työharjoitteluun. Nähtiin vieraita ihmisiä, toisia koiria sekä traktoreita. Katseltiin traktoreita ensin vähän kauempaa ja sitä mukaa mentiin lähemmäs miten pentu tottui, ja nopeastihan se tottui. Reippaasti Frini käpsytteli remmi löysällä pihan poikki parin traktorin siinä lähellä pörrätessä :)
Illalla kuuden jälkeen oltiin jälleen kotona (isseen luona) ja sitten otin koirat yksitellen takapihan aitaukseen ja sisko sai napsia niistä kaikista seisotuskuvat + Awasta muutamat tokoilukuvat. Perusasentoa, maahanmenoa sekä paikkamakuuta treenailtiin ja ne meni kyllä hienosti. Awa malttoi pysyä maassa palatessani sen vierelle. Vähän se kyllä ennakoi pari kertaa sen istumaannousunsa kanssa, joten sitä pitäisi vähän treenailla, ettei ennakoisi.. Kyllä me pari onnistunuttakin suoritusta siinä saatiin sen suhteen kuitenkin :)
Tiistainahan Frini täytti 11viikkoa ja korkeutta neidillä on nyt n. 38cm ja painoa 7,7kg. Sellaista paria senttiä ja yhtä kiloa se nyt kasvaa viikossa, jos yhtään olen oikein mittaillut.. Kai se tuon korkeuskasvunsa suhteen jossain kohti sitten hidastaa. Frinin emä, emänemä sekä emänemänemä ovat korkeudeltaan kaikki 56cm, eli ihan rotumääritelmän narttujen sallitun koon ylärajalla. Emän sisko taas on 51cm eli ihan alarajalla. Hirmu yksilöllistä taitaa tämä kasvu olla. Frinin isä on säkäkorkeudeltaan 59cm.
Tiistaina aloitin taas matolääkekuurin Frinille; viikonpäästä (ti 4.6.) mennään ekoille rokotuksille :)


Keskiviikkona (29.5.) ei taidettu tehdä mitään ihmeempiä. Tilailin viime sunnuntaina KennelRehulta sapuskaa koiruuksille ja torstaina (30.5.) sain ne hakea. Tilasin 5kg jauhelihaa, 5kg naudan mahaa, 5kg lammasjauhelihaa, 5kg raakaa lohta, 5kg raakaa kalkkunanjauhelihaa sekä 600g valkosipulirouhetta. Hetkeksi aikaa taas riittää lihat. Enempää tosin ei voisi edes tilata, koska sitten pakastimella tulee raja vastaan :D Nytkin se on ihan täynnä koiranruokaa ja muutama hassu pussillinen ihmisille tarkoitettuja ruokia. Mikä meni väärin? No ei mikään :p
Yksinoloakin Frinin kanssa harjoiteltiin tänään; hyvin meni. Sinne se jäi huoneeseen yksikseen touhuamaan aktivointipallon kanssa, jonne muutaman nappulan sujautin. 
Hieno pieni tyttöni ♥

Say Wuf:laisten kanssa on ollut puhetta Kesäpäivistä ja ne pidetäänkin Uudessakaupungissa elokuun 11.päivä. Innoissani jo odotan, että päästään Frinin kanssa moikkaamaan kasvattajaa sekä tietenkin muita SW:läisiä! ^_^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti