Ilona

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Rohkeutta & huolestumista


Tiistaina (21.5.) Frini täytti jo 10 viikkoa! Aika menee nopeesti.. Pentu on ilostuttanut arkeamme jo 2½viikon ajan, vaikka tuntuu, että justiinsa sen vasta hain ^^'. Uutta pönötyskuvaa taas otettiin ikäviikkojen kunniaksi ja strategisia mittojakin mittailtiin; painoa 7,2kg ja säkäkorkeutta noin 36cm. Ei mene kauaa, kun se jo kiitää korkeudessa Hetan ohi. Painoa on nyt saman verran kuin Hetalla.
Takapihalla otettiin vähän sivulletuloharjoituksia ja palkkana kävi hienosti lelu. Vitsit tuota pentua, ihan mahtava ♥ Siskolle kiitoksia, kun suostui kuvailemaan :D

















Keskiviikkona (22.5.) Frini mukana Puuhiksessa ja "töiden" jälkeen mentiin Halpa-Hallin pihaan taas ihmettelemään maailmaa. Maanantainahan me siellä ekan kerran käväistiinkin. Nyt pentu oli huomattavasti reippaampi heti alusta alkaen. Muutaman rapsutuksenkin vastaanotti ohikulkeneilta; naisilta, miehiltä ja lapsilta.

Torstaina (23.5.) Frini oli jälleen mulla mukana Puuhiksessa. Loppupäivästä käväistiin ulkona ja kun tultiin sisälle, niin HUPSIS! Flikan etutassu jäi oven väliin ja pentu huusi kuin syötävä.. Ovi on sellainen, joka itsestään menee perässä kiinni, enkä havaannu, jotta pentu jo meinas painua takaisin pihalle; JUST se seiso mun EDESSÄ!.. Noh, äkkiä avasin oven ja normaalisti "elämä jatkuu" -tyylillä mentiin takaisin sisälle, ihan kuin mitään erikoista ei olisi tapahtunutkaan.. Pentu tosin huusi vieläkin.. Hetken se ontui, mutta nopsaa lopettikin sen.. Drama Queen.. Katsoikin alkuun mun päälle tyyliin "SÄ yritit tappaa mut! NIH!!", mut äkkiä oltiin taas kaverit :D Nopeesti se unohti ikävän asian, eikä sille onneksi mitään kammoa ovista jäänyt :)
Pieni kevennys tähän vielä: illalla Frini päätti kusasta siskon työhousuille.. Mitäs lojuivat keskellä lattiaa! Frinin mielipide keskellä lattiaa lojuvista housuista on siis tämä: "SIIVOTKAA!" :D


"Saako sitä ruokaa jo?"

Perjantaina (24.5.) otin vain Hetan mukaan "töihin". Kerran meinasi mennä siihen hermo, kun oli asiakkaita ja heillä koira mukanaan, mitä Heta ei tiskin takaa nähnyt, joten se sitten räksytti niin, ettei meinannut kuulla puhetta ja jouduin muutamaan kertaan kieltämään Hetaa oikein kunnolla. Viimein se sitten lopetti. Pääosin se kuitenkin vain nukkui :)
Kun päästiin kotiin, mulle kerrottiin, että Awa on ollut outo; apaattinen ja oksentanutkin kerran. Se oli ollut takapihan aitauksessa ja kun siskoni oli hakenut sitä sisälle, Awa oli vain maannut vaikka yleensä ihmisen nähdessään nousee ylös häntä heiluen.. Sisko oli sen saanut sitten nousemaan, mutta laiskasti oli koira kulkenut ja sitte yhtäkkiä keskelle pihaa vääntäny läjän.. Korvat luimussa surkeen näkösenä oli kävelly sisälle ja melki samantien oksentanut.. Olivat isseen kanssa sitten miettineet, että mikä Awalla on, onkohan sitä pistänyt jokin.. Awa oli vain maannut, eikä ollut mitään välittänyt vaikka Frinikin oli tullut sen ympärille hääräämään. Yleensä ei tykkää ja 
ajaakin pennun pois, jos Frini kauheasti tungettelee ja änkeää naamalle. Nyt ei ollut sanonut mitään.. Frini oli kuitenkin viety pois kiusaamasta toista. Kun tulin kotiin ja kuulin asiasta, oli koira kuitenkin aikalailla normaali, lukuunottamatta hitusen turvonnutta kuonoa. Sitäkään tosin ei olisi ihan heti huomannut, jos ei olisi tiennyt, että koiralle on jotain käynyt. Ei se käärmeenpurema ainakaan ollut, olisi se aika varmasti voimakkaammin oireillut, jos se käärme olisi ollut. Ampiaisenpistosta mä epäilisin, ei se oikein mikään muu voi olla.. Onneksi ei kuitenkaan tuon pahemmin turvonnut, sillä kuonoon se pisto on kuitenkin osunut..


11.5.2013

Lauantaina (25.5.) käytiin Ilkan markkinoilla ja Frini oli mukana sosiaalistumassa. Ihan rohkea tuo pentu kyllä on. Vähän alkuun tietty jännittää uutta tilannetta ja kattelee ympärilleen tarkkana, mutta melko nopeesti sitte myös rentoutuu ja rauhoittuukin :)
Awan kuono on jo parempi, pikkuisen on vielä paisuksissa. Itse sen huomaa, kun tietää miltä kuonon ja otsapenkereen pitäisi oikeasti näyttää. Otsapenger tuolla on normaalisti aika jyrkkä, nyt tuon pistoepisodin jälkeen se on ollut vähän loivempi. Pikkuhiljaa se siitä kuitenkin menee parempaan.

Omistan muuten vihdoinkin polkupyörän monien vuosien jälkeen :P Sen kunniaksi päätin kokeilla mitä Heta tuumaa polkupyörästä ja kävin sen kanssa kiertämässä ihan pienen lenkin pyöräillen ja hienostihan se meni. Kivasti se siinä vierellä kulki :)


Markkinoilla; juomatauko

Tänään sunnuntaina (26.5.) ei olla tehty mitään erikoisempaa. Takapihalla loikoiltu ja pidetty ns. lepopäivää. Koirat ovat leikkineet keskenään aika paljon, että se niiden "lepopäivästä" ;p Pienet lenkit tosin olen tehnyt kaikkien kanssa erikseen. Sen verran lämmin päivä taas, että mitään pitkää lenkkiä ei edes koiratkaan jaksaisi. Tai ehkä ne jaksais, kunhan minä roudaisin vettä mukana, mutteipä ole mitään kätevää systeemiä, millä sen veten saisi helpoiten mukaan.. Niin ja mainita täytyy vielä, että Frinin lenkkihän tarkoittaa semmoista max 200metrin käpöttelyä ja haahuilua ^^' Tänään oli pennulla myös hirmu jännää, kun talon ohitte meni PALJON moottoripyöriä juuri kun olimme pihalla. Pentu leikki ja kun muutama oli mennyt ohi, se seisahtui paikoilleen seuraamaan ohi ajavia moottoripyöriä :P
Awa poseeraa ja Heta on tipahtamaisillaan koskeen...  Eiku.. ;p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti