Ilona

maanantai 16. helmikuuta 2015

It's a beautiful day and I can't stop myself from smiling


Tänään ulkoiltiin Wilman sekä koiriensa Patronin, Irenen ja Nessun kanssa aurinkoisessa, mutta tuulisessa säässä. Koirat saivat juoksennella pellolla noin puolisentuntia, jonka jälkeen mentiin sisälle lämmittelemään ja juomaan päiväkahvit. Kaffittelun jälkeen päätettiin tehdä sisälle pieni rally-tokorata, koska ulkona tosiaan tuuli, ei meidän rallykyltit olisi millään pysyneet siellä paikoillaan. Ralleilin ensin Frinin kanssa ja sitten kokeilin myös Hetan kanssa ekaa kertaa ralleilua! Meni niin hyvin, että tuli tosi hyvä mieli. Hetakin teki kaiken tosi kivasti (nakin voimalla), joten mielessä käväisi jopa ajatus, että voisihan senkin kanssa mennä joskus osallistumaan rallyepiksiin mölli-ALO -luokkaan, jossa siis saa radan aikana palkatakin! :P


Asetettiin lattialle seuraavat kyltit (+ Lähtö & Maali);
1. Koira eteen + oikealta sivulle, istu; Frini: Hyvin hakeutui eteen käsiavulla ja käskysanalla. Suorassakin oli. Heta: Oikein pätevä pikkupiski! Koirallehan en ole opettanut perusasentoa enkä mitään kiertämisiä takaa tms, mutta nakin avulla ja kannustaen se teki aivan mahtavasti!
2. Pujottelu; F: Vähän liukas lattia ja tassut luisti, muuten ihan kivasti meni. H: Hyvin liikkui nakin perässä, vähän ahdisti kuin meidän pujottelu meni kohti seinää ja viimeisen "tötsän" kohdalla epäröi, joten vähän helpotin ja jätin sen viimeisen sitten kiertämättä - me nyt muutenkin vain vähän höntsäiltiin ;p
3. Istu, kierrä koiran ympäri; F: Istui rivakasti ja pysyi kivasti paikoillaan. Palkkasin, kun olin koiran takana. H: Istui myös hienosti ja jopa pysyikin istumassa, kun kiersin - toki palkkasin koko ajan imuttaen, mutta kuitenkin :p
4. Vasen täyskäännös; (saksalainen) F: teki ihan hyvin, vähän tiiviimpi käännös olisi toki voinut olla. H: Tämä meni erittäin hyvin vaikka ihan ekaa kertaa tehtiin näin! Ajattelin, että Heta saattaa pysähtyä ihmettelemään, että mitä tässä tapahtuu, mutta eeei, hyvin meni ja seuraaminen jatkui!
5. Koira eteen + 1 askel peruuttaen, istu + 2 askelta peruuttaen, istu + 3 askelta peruuttaen, istu; F: Hienosti! Vähän taas välillä hamusi kädessäni ollutta herkkua, mutta muuten ok. H: Tämä kyltti me taidettiin Hetan kanssa ohittaa.
6. Käännös oikeaan; F: Ok, ei kai mitään mainittavaa. H: Hyvin pysyi vierellä.
7. Istu + Maahan, kierrä koiran ympäri; F: Hyvin istui ja tosi täpäkkä maahanmeno! Käsiavulla vielä ohjasin, palkkasin koiran mennessä maahan ja lähdin kiertämään. Ollessani koiran takana palkkasin laittaen herkun etutassujen väliin ja palkkasin myös silloin, kun palasin koiran vierelle. H: Yllätti kieltämättä, neitihän pysyi maassa kun kiersin sen, palkkasin kuitenkin tiheään. Vitsit, toi koira on kyllä aika huippu :D
8. Istu + 1 askel, istu + 2 askelta, istu + 3 askelta istu; F: Jee, hyvin meni! H: Samoin Hetalla meni hyvin! Kyllä mun on pakko varmaan jossain vaiheessa koittaa mennä sen kanssa epiksiin :')



Ralleilun jälkeen pieni tauko ja sitten pihalle tokoilemaan! Frinin kanssa vähän perusasentoa, seuraamista ja eteentuloa. Seuraamisessa käsiapu vieläkin mukana, en vaan osaa sitä jotenkin häivyttää - en ymmärrä miten onnistuin häivyttämään sen, kun Awan kanssa tokoiltiin.. Se vain jotenkin alkoi sujumaan niin, etten edes tietoisesti kai yrittänyt kättä häivyttää. Ehkä se käsi jossain vaiheessa Frininkin kanssa treenaillessa häipyy :'D Frini on myös alkanut mennä vähän vinoon seuratessa, joten siihen pitäisi nyt osata kiinnittää huomiota - pitäisi huomata suoristaa koira heti, kun se alkaa poikittamaan eikä palkata ja sitten hoksata, että hups, sehän on ihan vinossa..! Perusasento ihan ok, mitä nyt minä kenotan ja koirakin kenottaa :D Lisäksi vielä höntsäiltiin lopuksi "ympäri"- ja "pyöri"  -temppuja tehden :)

Hetan kanssa tehtiin samoja juttuja; perusasento, seuraaminen, eteentulo. Oikeastaan taisi olla toinen kerta, kun Heta ylipäätään opetteli noita juttuja. Onneksi se on perso herkuille ja se on helppo motivoida niiden avulla tekemään lähes mitä vaan. Sivulle istui hienosti, ehti jopa kieltäkin näyttämään kuvaajalle kesken treenin ;) Seuraamistakin sitten namin avulla pitempi pätkä - meillä ei juurikaan oo tavoitteita tämän asian suhteen ainakaan vielä, joten tehtiin nyt vähän sinnepäin näitä juttuja. Eteentulo ok ja ihan mukavan lähelle se asettuu istumaan! Lopuksi höntsäiltiin myös Hetan kanssa ja vähän "tanssittiin" :)
Illalla oltiinkin kaikin väsyksissä ja uni maittoi! ZzZzZzzz...


Wilmalle kiitos seurasta ja kuvista ^_^

2 kommenttia:

  1. Nyt vasta tajusin miten pikkuinen Heta on kun näin nuo perusasentokuvat molemmista :D Ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Joo, se on kyllä aika pikkunen. Mut et oo ensimmäinen, joka yllättyy sen oikeasta koosta :P

      Poista