Ilona

lauantai 7. helmikuuta 2015

Vuoden ensimmäinen mätsäri

Lähdettiin Hetan kanssa Seinäjoelle Lakeuden Belgien järkkäämään mätsäriin. Frini jäi kotiin tällä kertaa, sen kanssa suunnataan Seinäjoelle huomenna rally- ja agiepiksiin.
Pienet koirat tuomaroi Tanja Kaurila (kennel Wishful Thinking).

Mentiin Hetan kanssa kehään numerolla 229 ja meidän parina oli welsh corgi cardigan. Ensin siinä yhdessä hetki pönötettiin ja sitten juostiin kehä pari kertaa ympäri. Heta antoi tuomarin käpälöidä hienosti. Yksistään juostiin ensin edestakaisin, sitten kolmio ja sitten vielä kerran ympäri, jonka jälkeen vielä pönötettiin. 
Heta esiintyi reippaasti, vähän herkkua hamusi välillä turhan ahkeraan, mutta ainakin se oli täpäkkänä mukana menossa ja häntäkin heilui. Ravatessa maan hajut veivät välillä aika voimakkaasti, mutta kun sain koiran huomion, myös ravaaminen sujui ihan kivasti. Meille punainen nauha.

Punaisen nauhan saaneiden kehässä koiria oli noin viitisentoista. Tuomari juoksutti neljän ryhmissä kehän kerran ympäri, jonka jälkeen valitsi kahdeksan koirakkoa jatkoon. Me kuuluttiin näihin. Sen jälkeen ravattiin vielä pareittain edestakaisin. Meidän osuus meni tässä vähän omasta mielestä mönkään, sillä ensin Hetaa kiinnosti maan hajut hirveästi ja mahtui mukaan vielä pari laukka-askeltakin. Saatiin kuitenkin pätkä ihan kivankin näköistä ravia aikaan onneksi. Kun parit olivat juosseet, tuomari valitsi jatkoon neljä. Suureksi ihmetyksekseni me kuuluttiin vielä myös näihin (ilmeeni; O_o)! Lopulta pääsimme pienten koirien PUN4 -sijalle! Palkinnoksi saatiin pokaali, 2kg HHC kana-riisi -raksuja, pari puruluuta, pussillinen herkkuja sekä pieni narulelu :)


Ihan kiva mätsärivuoden aloitus ja tulipa siinä jo yksi Hetalle asetetuista tavoitteistakin saavutettua (mätsäreissä PUN ja sijoitus) :D Tiialle kiitos kuvasta.
Huomenna tosiaan suunnistetaan Frinin kanssa Seinäjoen suuntaan epistelemään ja sitten ensiviikonloppuna olisi tiedossa mätsärit Kauhajoella, jonne osallistun niin Hetan kuin Frininkin kanssa. Saapa nähdä miten silloin käy kehässä - samalla asenteella kuitenkin lähdetään niin kuin aina; ei ressiä, menee miten menee - pääasia, että kehässä on kivaa :)

2 kommenttia:

  1. Katselinki jo FB:stä, että teillähän meni hyvin Hetan kanssa mätsäreissä ja Frinin kanssa epiksissä! :-) Paljon onnea sijoituksista!

    VastaaPoista