Ilona

sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Rallyn AVO-luokan kylttien opiskelua ja agin alkeita

Puolenpäivän aikaan suunnattiin Jurvaan - kuten otsikko jo kertookin - Frinin kanssa rally-tokon avoimen luokan kurssille ja Hetan kanssa agilityn alkeisiin.


Agissa ensin mutkaputki-hyppy-hyppy. Yhtä estettä kerrallaan ja lopuksi kaikki kolme. Heta selkeesti innostui hommasta. Toistettiin pari-kolme kertaa tuo ratapätkä ja lopetettiin, kun Heta suoritti esteet tosi hyvällä vauhdilla :)
Pienen tauon jälkeen pussitreeniä. Hetaa jännittää, jos pussi on kokopitkänä, joten käärittiin se lyhyeksi ja pidettiin pussinsuuta auki, targettia apuna käyttäen. Kivasti Heta sieltä läpi alkoi pujahtamaan ja vähän taas pidennettiin. Muutama toisto ja lopetettiin tämä harjoitus siihen, kun neiti teki hyvällä innolla.
Lopuksi vielä keppitreeniä. Kepeillä verkot, targetti keppien loppupäähän ja ohjasin koiran pujottelemaan. Ensimmäinen pujottelu meni vähän ihmetellessä, mutta seuraavat meni hyvällä vauhdilla ja Hetan focus oli eteenpäin. Vielä se ei oikein ole löytänyt rytmiä siihen pujotteluun, mutta eiköhän se siitä kun harjoitellaan.
Kivat treenit oli, seuraavaa kertaa odotellessa :)


Rallyssa käytiin läpi kääntymisiä, esim. istu + käännös vasempaan + istu jne. Mietittiin myös miten saada treenimotivaatiota itselle. Lisäksi opeteltiin miten voi opettaa koiran käyttämään takapäätään. Lähinnä teoriapainotteinen oli tämä kerta, toki koirankin kanssa mentiin muutamat käännökset ja lisäksi harjoiteltiin tuota takapään käyttöä. Harjoituksessa Frini käytti peräpäätänsä kyllä ihan hyvin, mutta ei se oikein noissa käännöksissä vielä tajua, että sillä tosiaan on takapääkin, jota voisi käyttää x) Reeniä reeniä - tässäkin asiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti