Ilona

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

RT-treeniradat x 2

Meitä oli tänään treenaamassa kolme koirakkoa, joten päätettiin rakentaa kaksi eri rataa. Ensimmäinen näytti tältä:


Taas ennen radalle menoa seuruuttelin Friniä vasemmalle pyörien ja äkkinäisiä pysähdyksiä suorilla seuruuosuuksilla tehden. Keskittyi radalla tekemiseen hyvin, muutaman haukahduksen ehti päästää.. Taas palkkailin satunnaisesti; kolmannen kyltin jälkeen, kuudennen kyltin jälkeen, seuruuosuuksilla vapautin pari kertaa, kun seurasi hyvin ja oikealla kohdalla jne. Ehkä tää pikkuhiljaa alkaa tuottaa tulosta ja Frini jaksaa keskittyä tekemiseen koko ajan paremmalla motivaatiolla.


Toinen rata oli tämän näköinen:


Tämä rata mentiin pari kertaa; ensin hihnassa ja sitten ilman hihnaa. Ensimmäisellä yrityksellä ei meinannut millään keskittyä; ei halunnut istua ja oli ihan muissa maailmoissa - kunnes tajusin, että sillähän taitaa olla hätä, kun en sitä ennen halliin tuloa saanut isoa asiaa tekemään.. Käytiin ulkona ja samantien teki asiansa. Palattiin halliin ja johan oli neiti taas kuulolla ^^' Aluksi luulin, että Frini häiriintyi siitä, kun kanssatreenaajat leikkivät koiriensa kanssa melko riehakkaasti, muttei se sitten siitä johtunutkaan - kukapa sitä nyt järkyttävän paskahädän kanssa pystyisi keskittymään treenaamiseen!? x'D

Ensimmäinen kierros tällä radalla sujui hyvin. Frini teki taas oikein kivasti ja tosi hyvällä innolla. Palkkaa tuli taas silloin tällöin, yllätyksellisesti. Toinen kierros mentiin ilman hihnaa ja sekin sujui ihan mukavasti. Seuraamisessa vähän ajautui välillä kauemmas, mutta korjasi itse hyvin, kun annoin uuden "seuraa" -käskyn.

Lopuksi kokeilin Frinin kanssa vielä huhtikuun virallisia agikisoja ja Mujusen ratoja silmällä pitäen sitä, että laitoin neljä hyppyestettä jonoon (rimat lattialla huonon pohjan takia..), jätin koiran lähtöön ja siirryin itse neljännen hyppyesteen taakse ottamaan koiraa vastaan. Hienosti Frini pysyi lähdössä ja vasta luvalla lähti etenemään. Sitten harjoiteltiin vielä irtoamista eteenpäin. Jätin targetin hyppyesteiden loppuun ja lähetin Frinin "menemene" -käskyllä targetille. Sinne se lähti eikä katsellut taakseen ja kysellyt *peukku ylös*.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti