Ilona

maanantai 7. tammikuuta 2013

My children have paws ♥

Osallistuttiin joulukuussa Netan blogissa olleeseen arvontaan, johon osallistui meidän lisäksemme 21 muutakin. Isoksi yllätyksekseni Onnetar suosi meitä! Minä en ikinä voita mitään, mutta nyt! Nyt voitin, kerrankin! ^_^ Joululoman aikana oli palkinto kolahtanut postilaatikkoon. Palkinto sisälsi: BestFriendin WellDone-pihvitikun (lohi), jouluisia Duo-kierretikkuja sekä HauHau Championin tonnikalatikkuja. Kiitos mukavasta palkinnosta! :)

Olen nyt lenkkeillyt koirien kanssa erikseen ja treenaillut kummankin kanssa siinä lenkkeilyn lomassa. Awan kanssa pääasiassa sitä vetämättä kävelyä. Välillä olen myös pyytänyt sitä kesken lenkin istumaan, menemään maahan (liikkeestä) sekä odottamaan. Katsekontaktia ollaan treenattu sen kanssa myöskin. Melekosen hyvin on menny.
Eilen oltiin palaamassa kotiinpäin lenkiltä ja meidän edellä meni pari pikkukoiraa, oli hyvää harjoitusta! Kun Awa ne huomasi => haukahti pari kertaa ja käännyin takaisin sinne suuntaan mistä oltiin tulossakin ja heti, kun Awa otti kontaktia/lopetti haukun, matka jatkui oikeaan suuntaan. Noin kolme kertaa jouduin kääntymään takaisin päin, mutta sitten Awa alkoi tajuamaan, että ihan rauhassa vaan niin palkkaa ja kehuja tulee.
Tänään kun olin kumpaakin koiraa käyttämässä pienellä pissatus'lenkillä' samanaikaisesti, meitä vastaan tulikin sitten joku mies ajokoiransa kanssa.. Flexi niin pitkällä kuin suinkin, eikä aikomustakaan kelata sitä sisäänpäin. Ja Team HetAwahan räksytti, kun koira lähestyi. Sain avattua suuni ja sanottua miehelle, että älä päästä koiraa tänne. Ei se koira kaukana ollut, hyvä jos metri oli väliä ja siitähän Awa ei kauheen iloiseksi tullut. Kovin pahasti se ei vielä siinä vaiheessa onneksi laittanut, mutta haukkui kyllä vimmatusti ja Heta säesti mukana.. Huoh. Tulis nuo koirat vastaan silloin, kun oon liikenteessä vain toisen kanssa, mutta ei. Silloin ei tuu ainuttakaan koiraa vastaan.. Olis hieman helpompi harjoitella nuota ohituksia, kun voisi keskittyä vain yhteen koiraan. Ehkä mun pitää sitten alata tekemään nuo pissatus'lenkitkin' erikseen.

Hetan kanssa on sisätiloissa harjoiteltu katsekontaktia pienissä pätkissä ja samaten lenkillä palkkaan heti kun vähäkin vilkaisee silmiin. Paljon on vielä treenailtavaa, mutta josko tämä nyt tästä lähtis sujumaan :)

2 kommenttia:

  1. Aarf, ei flexejä koirien kanssa! Itse olen flexejä vastaan ihan siksi, koska ihmiset narun päässä eivät välttämättä tajua, kuinka pitkällä se koira oikeastaan on tai jos tulee vastaan toisiaa koiria niin mites sitten toimit kun flexikoira riehuu hulluna ja omia koiria yrität pitää rauhallisina. Saatikka jos tulee pyöräilijöitä niin vaarana on pyöräilijöiden sotkeutuminen flexin naruun. Mieluummin koiria ulkoiluttaessa käytettäisiin hihnoja, jossa koira on hallittavissa.
    Tsemppiä vielä teille noihin ulkoilutuksiin, hyvin vaikuttaa menevän! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä hyväksyn flexit kunhan koira osaa siinä kulkea. Ei tulis mieleenkää näitä omia kyllä flexissä lenkittää, koska näiden kulkemisessa riittää parantamisen varaa. Varsinkin jos yhdessä lenkitän. Yksistään menee paremmin. Toivotaan, että saan ne koulutettua kulkemaan nätimmin :D Toisaalta joskus tekis kyllä mieli Hetalla käyttää flexiä, koska se on jumaliste aina solmussa tuon remmin kans, en ymmärrä miten se onki niin kätevä sen saamaan aina jalkoihinsa ties kuinka.. Mutta ei, lenkit mennään ihan normiremmissä.
      Flexiä kyllä käytän silloin jos rämmitään mettässä, ni pääsee koira pidemmälle juoksenteleen (kun irti ei tohdi pitää) ja jos en jaksa liinan kanssa takuta (sekin tuppaa mennä aina solmuun mun käytössä:D). Että en mä ihan täysin flexejä vastaan ole, toisinaan ne on kyllä ihan käteviäkin, mutta ei tuollaisessa käytössä, jossa koira ei oo hallinnassa ja tulee lenkillä vastaan eikä omistaja tajua sitä edes kelata sisään (ennen kuin vastaantulija sitä pyytää, jos silloinkaan..)

      Poista