Ilona

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Pentuagilityä

Viimeinen pentuagility tältä erää, tosin me käydään vielä myöhemmin korvaamassa kaksi kertaa, jotka meiltä on jäänyt väliin. On kyllä tosi mukavaa, että saa mennä korvaamaan nuo kerrat! (Eikä mennä sillä periaatteella, että "no voi voi kun jäi väliin, ei voi mitään" :'))

Mutta tosiaan;
Aloitettiin treenailu nenäkosketuksen muistelulla. Ei olla piiitkään aikaan (taaskaan) muistettu tätä harjoitella, mutta hyvin Frini tämän asian kuitenkin muisti! Saatiin kosketusalusta jo maahan saakka vaikka aluksi Frini olisi kauheasti tahtonut läpsiä sitä tassuillaan. Lopulta hoksasi, että palkan sai vain, kun kosketti alustaa nenällä.
Siirryttiin tästä suoraan kontaktiesteelle harjoittelemaan kontaktia. Este oli erittäin loiva ja tarkoituksena oli saada koira siirtämään etutassunsa maahan ja jättämään takatassunsa esteelle. Nopeasti Frini tajusi asian ja näpsäkästi ne takatassut jäikin esteelle ja vasta vapautuksesta jatkoi matkaa eteenpäin.
Seuraavana kokeiltiin kujakeppejä, joissa oli ohjurit. Koiran tarkoituksena oli siis edelleen juosta vain suoraan keppien välistä. Friniä keppien ohjurit selkeästi ihmetytti. Eipä kyllä ihmekään, koska omalla ajalla ei olla keppejä päästy harjoittelemaankaan missään (täytyisi jonkinlaiset kepit jostain varmaan hankkia + ohjurit). Lähetin Frinin kepeille ja kuljin itse vieressä kannustaen. Otettiin kolme toistoa, joista viimeinen meni jo hyvällä vauhdilla ja reippaasti.

Keppien jälkeen oli mutkaputken vuoro! Targetti putken toiseen päähän, Frini istumaan ja lähetys putkeen. Mitä tekee Frini, ajattelee, että "turhaapa mä tuosta putkesta meen, kun voin oikaistakin suoraan palkalle!". Pystyttiinpäs kuitenkin estämään tämä ja otettiin uusi yritys, joka meni sitten niinkuin pitikin. Lisättiin tähän sitten hyppyesteen kiertäminen ja siitä putkeen lähetys. Yritin Paintilla taas hienosti piirrellä havainnollistavia kuvia, mutta ehkä minä oon ainut joka niistä jotain ymmärtää :'D Joka tapauksessa, alla olevassa kuvassa on piirrettynä koiran reitti, miten mun piti se ohjata. Pari toistoa näitä ja kivasti meni. Sitten siirryttiin pienelle tauolle.

Tauolta palatessa vuorossa oli omatoimisesti renkaan ja kontaktin treenausta. Renkaaseen piti vähän houkutella ja kannustaa menemään, mutta hyvin meni kuitenkin. Eipä tästä sen enempää kerrottavaa :D
Tästä siirryttiin sitten kokeilemaan taas kontaktiestettä, mutta tällä kertaa käytössä oli keinusta tehty este. Este siis heilui koiran tassujen alla ihan vähän - pentu sai totutella jo pikkuisen siihenkin, että sen jalkojen alla tosiaan liikahtelee jokin. Frini ei näyttänyt tästä asiasta olevan moksiskaan vaan "kiipesi" esteelle reippaasti ja asetteli tassunsa niinkuin kuuluikin. Aika taitava!

Kontaktien jälkeen odoteltiin pieni hetki vuoroamme hyppyesteille, joista taas alla olevassa kuvassa jotain "selvitystä". Vietiin targetti hyppyjen loppupäähän ja jätettiin koira hyppyjen alkupäähän, jossa Minna (kouluttaja) piti koiran remmistä varmuuden vuoksi kiinni, ettei koira ota varaslähtöä. Itse mentiin hyppyesteiden puoleenväliin (sivulla pysyttiin tietenkin) ja annettiin koiralle lähtökäskyt yms. Rintamasuunta itsellä oli targettiin päin. Ensin ohjasin vasemmalla kädellä kolme toistoa ja sitten oikealla myöskin kolme toistoa, jotka kaikki menivät oikein hyvin. Hyvin Frini suuntaa kohti targettia!

Pidettiin taas pieni tauko, jonka jälkeen harjoiteltiin hyppyä ja kiertämistä. Tätä on vaikea selittää, enkä tiedä saa(tte)ko tuosta mun Paint-piirroksestakaan sen kummempaa tolkkua :'D Olen ana osanu pirtä Paintila! ;] Kuitenkin alla olevassa kuvassa jälleen taiteilua.
Numerot 1 ja 2 tarkoittavat vain sitä, kumpaako puolta harjoiteltiin ensin. Alkuun meni itsellä hetki aikaa miettiä, että miten se koira oikein piti lähettää matkaan, mutta lopulta se olikin ihan helppo juttu. Rintamasuunta itsellä oli siis esteestä poispäin ja kun tein 1.kohtaa, ohjasin koiran vasemmalla kädellä matkaan ja 2.kohdassa sitten tietenkin oikealla kädellä.

Lopuksi otettiin vielä muutamat paikkaistumiset (odottamiset), jotka on Frinillä vahvistunut tässä treenikertojen myötä todella mukavasti! Pystyin kiertämään hyppyesteen kokonaan ja Frini istui odottamassa paikoillaan. Jee jee, hieno tyttö!

Ja nyt sitten odotellaan tiistaita, kun on taas agilityn alkeiskurssin vuoro! Se muuten taitaakin olla viimeinen kerta sitäkin kurssia.. Sen jälkeen sitten odotellaan, että lokakuussa alkaa uudet pentuagilitykurssit Koirakoulu Fiiliksellä ja mennään sitten tosiaan korvailemaan ne kerrat mitkä meiltä on jäänyt välistä. Ajattelin ensin, että mentäisiin lokakuun 13.päivä olevalle kurssikerralle, mutta Minna meinasi, että me voitaisiin tulla vasta niille loppupään kurssikerroille, koska alussahan käydään läpi noita targetille lähettämisiä ja nenäkosketuksen opettelua yms., jotka meillä jo on (jotenkuten) hallussa. Ja nyt kun tarkemmin ajattelee, niin ehkä se olisikin viisaampaa tosiaan mennä niille parille viimeiselle kerralle sitten. No mutta, pitää katsella mille päiville nuo kurssikerrat osuu ja päättää sitten milloin menee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti