Ilona

sunnuntai 17. elokuuta 2014

SCY:n Pohjanmaan ao:n Match Show


Osallistuttiin tänään Frinin kanssa SCY:n Pohjanmaan ao:n järkkäämään mätsäriin, joka pidettiin Nurmon yläasteen piha-alueella. Aluperin ajattelin ilmoittaa Frinin vain collieluokkaan ja säästää toiset 8€ ensi viikonlopun SW-leiriä varten. Ilmoittautuessani kuitenkin minulle kerrottiin, että jos osallistun isoihin, niin collieluokkaan osallistuminen on ilmainen, joten mentiin sitten isoihinkin kehäilemään :) Jotenkin vain automaattisesti olin ajatellut, että jokaiseen luokkaan osallistuminen maksaisi sen 8euroa (poislukien Lapsi&koira -luokka). Tuomarina isojen luokassa toimi Pekka Sihto ja colliekehään hänen lisäkseen tuomaroimaan tulivat Minna Rinne sekä Mikko Savioja.


Isojen kehässä Frinin esiintyminen oli ihan ok. Seistäpönötti hyvin ja antoi tuomarin käpälöidäkin ihan rauhassa. Ravatessa sitten yrittikin pariin otteeseen maistella mun housunlahkeita.. Tästä huolimatta meille punainen nauha. Ehkä tuomari ei nähnyt tuota maisteluyritystä? :')
Nauhakehässä Frini esiintyi paremmin. Ensin meitä seisotettiin tovi ja sitten juoksutettiin PALJON. Kyllä siinä kunto meinasi loppua kesken. Kehäkin oli vielä sen verran iso, että varmaan ainakin kilometri tuli juostua tuon mätsärin aikana (no ehkei kuitenkaan..) ;D Lopultakin tuomari pyysi pysähtymään ja seisottamaan koiran. Tästä sitten valitsi jatkoon muutaman koirakon - meille kuitenkin tässä vaiheessa lämmintä kättä. Tulos isojen kehästä siis PUN-.

Colliekehän yhdeksän hienoa osanottajaa :)
Heti isojen kehän jälkeen saatiinkin mennä colliekehään, jossa oli näytillä yhdeksän hienoa collieta; kahdeksan pitkäkarvaista ja yksi lyhytkarvainen. Tuomarit kiinnittivät eniten huomiota rakenteeseen ja liikkeeseen. Jokainen tuomari kävi vuorollaan moikkaamassa ja vähän käpälöimässä jokaista collieta erikseen. Sen jälkeen seisotettiin koiria vielä vähän lisää ja sitten taas juostiin muutama kierros kehää ympäri, jonka jälkeen taas seistäpönötettiin. Tässä luokassa Frini esiintyi vielä paremmin kuin isojen nauhakehässä. Antoi jokaisen tuomarin lääppiä, ravasi tasaisesti ja jaksoi seistäkin tosi pitkän ajan hienosti! Meidät sijoitettiin kuudensiksi, palkinnoksi saatiin pokaali ja Trick&Treat -herkkupussi :)

Sijoitusjärjestys :)
Kotonakin jaksoi vielä palkintokuvan verran pönöttää ♥
Oli kyllä kiva käydä taas pitkästä aikaa mätsäröimässä! Tämän kuun viimeisenä viikonloppuna olisi mätsäri Seinäjoella, mutta saa nähdä ennätetäänkö sinne. Samana päivänä on kaverini koiran luonnetesti, jota mielenkiinnolla menen seuraamaan (ja kuvaamaan), joten saa nähdä ehditäänkö mätsäriin. Eipä se haittaa vaikkei ehdittäisikään, tuleehan noita mätsäreitä kuitenkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti