Ilona

maanantai 4. elokuuta 2014

Agin jatkokurssi

Totuttuun tapaan lähdettiin näin maanantaina agin alkeiden jatkokurssille. Tällä kertaa aloitettiin sillä, että meille kerrottiin esteet, joita treenailtiin sitten itsekseen. Apua ja neuvoja toki sai jos tarvitsi.


Me mentiin Frinin kanssa ensin mutkaputkelle ja siinä oli tarkoituksena treenata takaaleikkausta. Eli harjoiteltiin kurssikerran loppupuolella tehdyn ratapätkän yhtä osaa (tietämättämme vielä mitä tuleman piti ;D) eli tuota estettä numero 5 (näkyy tuossa ratapiirroksessa, josta kuva yllä). Vähän oli neiti aluksi muissa maailmoissa - olihan meidän treeneissä UUSI koira, joka oli varsin mielenkiintoinen Frinin mielestä. Ja niin oli myös Frinikin tämän uuden koiran mielestä.. ^^' Pari kertaa se meitä tulikin moikkaamaan ja Frinin peräpäästä oli kovin kiinnostunut - piti oikein kesken treenien tarkistaa, että eihän tuolla nyt yhtäkkiä ole juoksut alkaneet vaikka viimeksi aamupäivästä sen persuksen tarkistin (kun on vähän vaikuttanut siltä, että ne juoksut voisivat pian alkaakin..), mutta kyllä sen värkki aiva normaalilta näytti :D - ei siis juoksuja ainakaan vielä.. No jokatapauksessa, takaaleikkaukset sujui hyvin. Eipä niistä sen kummempaa sanottavaa varmaankaan ole :')

Seuraavaksi mentiin puomille; kosketusalusta puomin loppupäähän, ylätasanteelle kolme herkkua ja yksi ylösmenoon. Sitten liikkeelle ja "kiipee" -käsky. Frini nousi puomia niin sukkelaan, ettei ehtinyt edes huomata ensimmäistä herkkua siinä ylösmenolla. Ylätasanteeltakin nappaili suuhunsa vain kaksi ja katse pysyi koko ajan suunnattuna eteenpäin. Alastulokontaktille pysähtyi näpsäkästi. Kolme toistoa lisää tämän jälkeen (pari toistoa siis kummaltakin ohjauspuolelta). Ylätasanteelta vähensin herkkujen määrän yhteen ja ylösmenoon en laittanut herkkua enää ollenkaan - meni hyvin ilman sitäkin. Nopeahkolla vauhdilla Frini jo tuon puomin menee kyllä.

Tästä siirryttiin sitten renkaalle, jota otettiin neljän toiston verran (kaksi toistoa kummaltakin ohjauspuolelta). Hyvin hakeutui renkaalle eikä edes yrittänyt loikkia renkaan sivuaukoista. Hieno juttu :)
Tämän jälkeen kepeille, joissa tietenkin ohjurit. Tällä kertaa laitettiin targetti keppien loppuun. Hyvin tuo kepitteli menemään - ainoastaan kerran meinasi lähteä suoraan targetille pujottelematta, mutta jonkin epämääräisen kieltoäänen suustani päästäessäni Frini pysähtyi ja tuli takaisin luokseni :'D Siitä vielä parit onnistuneet pujottelut ja siirryttiin A-esteelle.

A-esteellä laitoin kosketusalustan alastulokontaktille ja taas "kiipee" -käskyllä koira esteelle. Varmistettiin remmillä, ettei koira tule ryminällä alas. Mun täytyi parilla ekalla toistolla Frinin vauhtia vähän jarruttaa alastulossa, mutta kaksi muuta toistoa menikin sitten niin, että se jo itse tajusi vähän himmata vauhtia. Hyvin pysähtyi alastulokontaktille.


Sitten taisikin olla tuon lyhyen ratapätkän vuoro, josta tuolla ylempänä jo ratapiirros olikin (video tuossa yllä). Kuvaajalle kiitokset videoinnista! :)
Kun näin radan, ajattelin alkuun, että "apua mitä mutkittelua!?", mutta kyllähän se sitten menikin ihan hyvin. Loppujen lopuksi oikeastaan ainut mikä meni plörinäksi, oli tuo ekan toiston takaakierto (eli este nro 6). Sen sain seuraaville toistoille korjattua, kun itse vain tein tiukemman käännöksen kohti seuraavaa estettä. Videolla näkyy myös jonkinlainen valssi, tuossa ekalla putkella. Takaaleikkaus toisella putkella.
Tuosta videosta huomaa myös mun epävarmuuden jättäessäni koiran lähtöön! Frini on ennen pysynyt tosi hyvin paikoillaan odottamassa lähtökäskyä, mutta nyt on alkanut nousta seisomaan. Ei se sentään ampaise matkaan, mutta parit askeleet saattaa sillon tällön ottaa. Ärsyttävää. Mutta videostakin se syy tähän selvisi..! En edes oikeastaan tiedä, milloin olen alkanut tehdä lähdössä noin, etten itse pysähdy ollenkaan vaan hivuttaudun koko ajan hitaasti eteenpäin ja sitten yhtäkkiä annan koiralle lähtöluvan.. Ihmekään kun koira varastelee, koska ei tiedä selkeästi milloin sitä lupaa lähtöön voi odottaa. Tähän pitää kiinnittää erityistä huomiota, koska haluan, että koiran perse pysyy maassa siihen saakka kunnes se tosiaan saa sen luvan lähteä. Eipä tästäkään toki voi koiraa syyttää, itse olen sen tuohon näköjään opettanut ;)
Eli: teen alkuun rutiinin, aina samalla tavalla; jätän koiran, kävelen lähtöpaikkaan ja pysähdyn, lasken vähintään kolmeen ja kun olen itse kokonaan valmis annan koiralle lähtökäskyn ja lähden liikkeelle itsekin! Kirsille kiitos neuvosta! ;)

Ihan lopussa muut harjoitteli keinua, minä ja Frini sen sijaan puomia ja pöytää :) Frinillähän on "jokin ongelma" keinua kohtaan, joten me tehdään vielä hetken aikaa puomia keinun sijaan. Puomitreeni meni hyvin, samoin pöytätreeni. Laitoin targetin pöydän kauimmaiselle reunalle ja käskin "pöytä". Ketterästi loikkasi, nappasi herkun targetilta ja jäi odottamaan lupaa tulla alas pöydältä. Tehtiin tätä kolmen toiston verran, joista kaikki onnistui :)

Kivat treenit taas oli! Huomenna Jurvaan epiksiin, sitten muutama päivä taukoa agiliitelystä.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti