Ilona

lauantai 25. huhtikuuta 2015

Kannuksen Koiranpäivä -tapahtuma


Sannan kanssa startattiin auto kuuden aikaan Kauhajoelta ja suunnattiin kohti Kannuksen Koiranpäivä -tapahtumaa. Perillä olimme vähän ennen yhdeksää eli juuri niinkuin olimme laskeskelleetkin olevamme. Ehdittiin hyvin käyttää koirat tarpeillaan, käydä ilmoittamassa, että olimme saapuneet paikalle ja leiriytyä agi-/tokokentän reunalle. Frinin kanssa olin ilmoittautunut putkiluokkaan (supermölli) ja ekaa kertaa myös mölliluokkaan, tuomarina Jenniina "Jepu" Kilponen. Sanna meni Jäynän kanssa tokon nakkiluokkaan. Lämmittelin Frinin ja pian me supermölliin osallistuvat saimmekin mennä tutustumaan rataan. Radassa oli 12 estettä ja hyppykorkeus kaikilla 30cm. Heti alkuun ohjaajan moka, luotin liikaa siihen, että kyllä koira hoksaa vaikka en liikukaan; liikeohjausta olisi siis voinut käyttää hyödyksi ja jäädä kakkosesteen etupuolelle, sillä kiirettä ei kuitenkaan tuossa kohtaa olisi tullut seuraavalle esteelle. Loppurata menikin ihan mukavasti, joskin lopussa tuli kiire valssatessa, mutta ehdin nippanappa. Radalla jännitti pirusti ja se näkyy kyllä mun liikkumisessakin, mikä on "hivenen" tönkköä :D Videon pääset katsomaan (myös) täältä.

Tulosrivi tältä radalta:

Aika 27,28s
AV -6,72
RV 15 (hypyltä kielto ja väärä este/hyl (putki))
Tulos 15




Pian supermöllien jälkeen alkoi möllien maxiluokka, meillä tosiaan lisästarttina tämä, joten emme kilpailleet sijoituksista (mikä kieltämättä vähän harmittaa (olisimme saattaneet jopa sijoittua x)) - olisi pitänyt laittaa lisästartti supermölliin ja "virallinen" startti tähän mölliin.. Mutta ei voi mittää; son myöhäästä pyllistää, ku on kakkat housuus ^^'). Mölliradalla esteitä oli 11, hyppykorkeus maxeilla muistaakseni 50cm. Sama moka ohjaajalla heti radan alussa kuin supermölliradallakin, joten kielto puomilta ja viisi virhepistettä. Loppurata meni omasta mielestä kivasti. Hieno Frii! Videon näet (myös) täältä.

Tulosrivi mölliradalta:
Aika 29,22s
AV -14,78

RV 5
Tulos 5
















Meidän agiliitelyn jälkeen kävin jäähdyttelemässä koiran ja sitten pian alkoikin möllitokon nakkiluokka, johon Sanna oli ilmoittautunut Jäynän kanssa. Tämä oli heidän ensimmäinen möllitokoilunsa; treenailtavia juttuja löytyi, mutta sitä vartenhan möllit on, jotta näkee mitkä osiot tarvitsee vielä treeniä ;) Tästä onkin suunta vain ylöspäin! :)

Tokoilujen jälkeen siirrettiin leirimme mätsärikehän laidalle ja odoteltiin, että mätsäri alkaa. Isot pennut ja isot aikuiset tuomaroi Pirjo Pelto-Korpi (Kennel Golden Kosmos). Kehässä ensin pennut ja sitten aikuiset. Odoteltiin tovi, että pennut saatiin tuomaroitua ja sitten aikuisten koirien kehässä oltiinkin vuorossa heti ensimmäisinä. Parinamme Sanna ja Jäynä :D
Juostiin kehä yhdessä ympäri, seisotettiin ja tuomari käpälöi koirat, jonka jälkeen juostiin vielä edestakaisin ja kierros ympäri. Frini esiintyi mainiosti ja antoi käpälöidäkin kivasti. Tasaväkinen pari oltiin vaikka itse sanonkin, Jäynäkin esiintyi hienosti ja rauhallisesti ;) 
Meille kuitenkin punainen nauha.
Punaisen nauhan saaneiden kehässä pönötettiin ja juostiin pari kierrosta ympäri. Hienosti Frini jaksoi vieläkin esiintyä, vaikka pitkä päivä takana jo olikin. Meille kuitenkin kiitokset ja tuloksena PUN-.














Toisinsanoen siis "paska reissu, mutta tulipa tehtyä" ;) Heh, ei vaan. Antoisa reissu ja paljon saatiin hyvää treeniä! Mukava myös nähdä, että Frini jaksaa pitkänkin päivän jälkeen keskittyä tekemiseen :)

Kotimatka ajettiin Pietarsaaren kautta ja käytiin moikkaamassa Sannan tuttuja. Kotona oltiin joskus yhdeksän jälkeen illalla ja kyllä väsytti! Mukava reissu.

Agilitykuvista kiitokset Oona Pesoselle ja mätsärikuvista Sannalle! Myös agilityvideoinnista kiitokset menee Sannalle. Alla olevat kuvat © Sanna Riihiluoma



Frinin pahin painajainen; kolme ruttuturpaa ympärillä O.o :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti