Ilona

lauantai 29. lokakuuta 2016

Epäviralliset tokoilut

Ajeltiin tänään Frinin kanssa Mustasaareen (Vaasaan) SPL Merenkurkun järjestämään epäviralliseen toko-kokeeseen, jossa tuomarina toimi Carina Timberg. Harrastetaan vielä kun voidaan! :p Osallistuttiin mölliluokkaan, jossa arvostelu oli hieman hellempää, kuin normaaleissa alo-evl -luokissa. Videotakin on, mutta linkitän sen sitten, kun saan siirrettyä sen koneelle. Videoinnista kiitos kanssakilpailijalle, Reijalle!

Meidän pisterivi näyttää tältä:
1 Paikalla makaaminen 1min: 7 ~ Haukahteli alussa, nousi istumaan ja hetken kuluttua menikin takaisin maahan.. Pysyi maassa palatessani takaisin viereen ja nousi ekalla käskyllä perusasentoon.
2 Seuraaminen: 7½ ~ Haahuiltiin enemmän ja vähemmän. Vasemmalle kääntyessä osuin koiraan aika reilusti ja siitä vähän otti nokkiinsa. Juoksuseuruussa meni ihan mukavasti ja täyskäännöskin ok. Teki kyllä saksalaisen käännöksen vaikka ei me sellaista täyskäännöstä olla tokoon harjoiteltu. Saksalainen käännös sen pitäisi tehdä vaan käskystä ^^' Maassa oli myös joku tooosi hyvä haju, joka veti jokaista koiraa puoleensa.. ^^'
3 Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9 ~ Maahanmenoon tarvitsi ainakin kaksi käskyä ja erittäin reilun käsi-/vartaloavun.
4 Luoksetulo: 9½ ~ Alun haukahtelusta meni puoli pistettä, muuten tosi kiva!
5 Noutoesineen pitäminen: 9 ~ Otti kapulan suuhunsa toisella käskyllä, ekan käskyn aikana ihmetteli vieressä seissyttä liikkuria :D Muuten piti hyvin ja irrotti otteen käskystä.
6 Kauko-ohjaus: 10 ~ Alun perusasentoa jouduttiin hetki hakea, mutta muuten oli aikasta hyvä!
7 Estehyppy: 10 ~ Tässäkin jouduttiin hetki keskustella alun perusasennosta, mutta löytyihän se oikea paikka lopultakin. Liike muutoin oli kyllä oikeinkin onnistunut ja täytyy myöntää, että ei olla tätä juurikaan harjoiteltu. Näppärä lassityttö siis!
8 Kokonaisvaikutus: 10 ~ Liikkeiden välissä palkkailin vielä, koska se oli sallittua.
Pisteet yhteensä 175/200 I-tulos, sij. 4/7

Summa summarum: Häiriötreeniä tarvitaan vielä; liikkuroituna, koiraseurassa jne. Huomasi kyllä taas, että jännitin.. En vaan voi sille mitään vaikka kuinka yritän ajatella, että "no nyt mennään vaan treenaamaan ja tämän jälkeen saadaan selville, mitä juttuja tarvitsee vielä treenata ja miten pitää treenata jne.".. Frini aistii mun jännityksen - varmasti siitäkin syystä vähän lähti haahuilemaan seuruussa ja oli välillä "Sivu? En ole ikinä kuullutkaan.." -tyyliin matkassa.. ^^' Mutta, kaippa se suurin jännitys tässäkin lajissa kaikkoaa vähitellen, kun vaan treenataan ja käydään kokeissa.. Niin, siis epävirallisissa kokeissa ennen virallisia ;p

Mölliluokan sijoittuneet © Kirsi Salmela

Frinin kanssa käymme ultrassa marraskuun 14.päivä - silloin saamme siis tietää, tuleeko meille jouluvauvoja vai ei. Toivotaan parasta!
Pari päivää astutuksen jälkeen (20.10.2016) mittailin Frinin masun seudun; 45cm on lähtötilanne. Toivotaan, että tuo mitta tuosta alkaa kasvamaan pikkuhiljaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti