Ilona

torstai 6. lokakuuta 2016

Ohjatut aksatreenit

Japanilaisia, pakkovalsseja, valsseja, ennakoivia valsseja, päällejuoksuja, vastakäännöksiä, poispäinkäännöksiä... Niistä oli tämän illan agilitytreenit tehty :'D Juoksuista huolimatta Frini teki töitä hienosti!

Eka kierros mentiin kisanomaisesti; jos tuli virhe, jatkettiin vaan eteenpäin siitä huolimatta loppuun saakka. Toisella kierroksella sitten käytiin tarkemmin läpi kinkkisimmät kohdat. Minähän heti kakkosesteen pakkovalssailun jälkeen tein jostain syystä vastakäännöksen vaikkei olisi tarvinnut, koska kolmoshyppy oli tuolla kauempana. Jos kolmoshyppy olisi ollut tuossa missä 16-hyppy, niin sitten vastakäännös olisi ollut oikeinkin hyvä tuohon, niin koira olisi tehnyt tiiviin käännöksen, mutta tosiaan nythän sellaista ei tarvinnut. Pieni sekoilu siis heti alkuunsa, mutta päästiin kuitenkin jatkamaan ihan hyvin :D Myöhässähän minä olin tietysti tuon vastakäännösohjauksen takia. 6-hypyn Frini jostain syystä haki takaakiertona vaikka olisi saanut hypätä senkin ihan suoraan. Ollaan kyllä viime aikoina treenailtu melko paljon tuota takaakiertoa, joten luultavasti siitä syystä Frini sen nyt ajatteli, että tää on tää juttu vaikka en sitä niin ohjannutkaan. Treeniin nyt siis takaisin ihan perushypyt, joissa edetään vaan suoraan - ei mitään erikoisia kommervenkkejä.


8-putken haki jokaisella kerralla todella hyvin vaikka pimeä putkikulma olikin! Ysille ennakoiva valssi ja lähetys putkeen. Tätä kohtaa hinkattiin muutaman kerran, koska itse olin alkuun auttamattomasti myöhässä - lisäksi kiiruhdin liikaa vaikka oikeasti mulla ei tässä olisi ollut mitään kiirettä. Lopulta lähti sujumaan edes sen verran, että päästiin eteenpäin.. Niin, 11-hypylle pakkovalssi, jota sitten taas muutamia kertoja toistettiin - ei vaan meinannut mennä meikäläisen jakeluun tuo ohjaus ja sekoilin omien askelten ja käsien kanssa :'D Sitten kuitenkin päästiin eteenpäin ja arvata saattaa, että myöhässähän minä olin kepeille ohjauksessa - en mä vaan millään pärjää kilpajuoksussa tuolle koiralle :p Frini tuli putkesta ulos ja kääntyi katsomaan "mihin sitten, mihin sitten?". Kepit haki tuosta kulmasta upeasti ja meni ne loppuun saakka onnistuneesti jokaisella kerralla! Kesti nyt myös sen, että menin vähän sen edelle, jotta pääsin tekemään valssin ja ehdin ohjaamaan 15-hypylle, jonka jälkeen 16-18 -hypyt japanilaisella ohjauksella. 18-hypyn jälkeen taisin tehdä vastakäännöksen, juoksujalkaa ohjaamaan koiraa 20-hypylle ja siitä takaakiertoon 21-hypylle, päällejuoksu ja taas takaakiertoon 22-hypylle ja lopuksi vielä putkeen. Päällejuoksuja pitää treenata.
 

Rata oli ihan mielettömän kiva, vaikka alkuun kyllä kieltämättä ajattelin, että eihän tuota voi kukaan muistaa! Jännästi sen sitten kuitenkin muisti, kun alkoi rataa suorittamaan! Kaiken kaikkiaan meillä meni aikasta hyvin koko rata, kun otetaan huomioon, että siellä oli paljon sellaisia juttuja, mitä me ei olla kamalasti treenailtukaan erikseen. Keppeihin olen supertyytyväinen!


Sarille suuren suuret kiitokset näistä ratatreeneistä! Ihan supermahtavaa, että jaksoit meille pitää tällaisen kurssin! Paljon tuli opittua ja monia ajatuksia jäi hautumaan pääkoppaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti