Ilona

maanantai 17. huhtikuuta 2017

Päk in pisnes

Käväistiin Frinin kanssa 6kk:n agilitytauon jälkeen Seinäjoella LAGU:n agiepiksissä supermölleilemässä 18 esteen mittainen rata. Radan ihanneaika oli 43s ja meidän suoritusaika 26,70s eli -16,30s alle ihanneajan. Päästiin rata nollana läpi vaikka pari putkiansaa matkalla kyllä olikin, mutta selvittiin vaan ilman ongelmia. Itsestä kyllä tuntui ihan kuin olisin ollut ensimmäistä kertaa koskaan radalla, mutta Frinin mielestä tämä oli ihan piis of keik 🍰 Oli ihana nähdä kuinka Frini niin nautti, kun taas pääsi kunnolla tekemään ja kieltämättä olihan se ihan superkivaa kartturinkin mielestä 😍 Sijoittumismahdollisuuttahan meillä ei supermölleissä ollut, koska ollaan kisattu virallisesti. Otettiin nyt näin alkuun tämmöinen kevyempi rata, jossa ei ole mitään tiukkoja käännöksiä tms.. Muistellaan pikkuhiljaa, että mitäs tämä agility olikaan 😋 Supermöllit tuomaroi Kaija Kankaanpää ja rata näytti tältä:


Vivakin oli mukana hallilla ensimmäistä kertaa ja kovin reippaana moikkaili ihmisiä ja toisiin koiriinkin olisi ollut neidin mielestä tosi kiva tutustua, mutta nyt yritettiin harjoitella malttia. Kyllä se muutamaa koiraa pääsi moikkaamaan, mutta ei todellakaan jokaista ohikulkijaa. Reippaasti Viva leikki hallissa ja malttoi myös kuunnella minua ja keskittyi tehtävään, jonka sille annoin - niinkin haastava tehtävä, kuin "istu" ja siinä täytyi pysyä paikoillaan hetken. Ihmeen hyvin itseasiassa malttoi vaikka tuo neiti tuollainen hyrrä onkin 😅 Ennen omaa rataantutustumista käytiin Frinin kanssa lämppälenkillä ja Viva tietty mukana. Lenkin jälkeen vein Vivan autoon odottamaan, sillä pikkuneiti ei vielä oikein osaa kevythäkissä odotella hiljaa ja rauhassa - jos sen kevythäkkiin olisin jättänyt, olisi saattanut häkki tulla pyörien vastaan, kun radalta päästään Frinin kanssa 😅 Autoon jätettäessä Viva protestoi haukkumalla, mutta kun kurkkasin hallin ovelta autolle päin, oli hiljaa - luultavasti nukkui. Kun radan jälkeen mentiin autolle Frinin kanssa, Viva oli hereillä, mutta odotteli hiljaa. Nappasin Vivan mukaan ja lähdettiin vielä käymään pienellä jäähdyttelylenkillä. Hihnassa kulkemista täytyy vielä harjoitella - Viva tykkäisi napsia kiinni joko toisen hihnasta tai sitten omastaan. Mutta eiköhän se siitä, kun vaan jaksaa muistutella, että ei noin 😄

Viime viikon perjantaina (7.4.) käytiin hakemassa Vivalle tehosterokotukset ja samalla rokotettiin myös Frini. Frinillä rokotukset olisi vanhentuneet kesäkuussa, joten nyt oli hyvä uusia nekin samalla kertaa. Painoa Vivalla rokotuksilla 9,6kg. Säkäkorkeutta en ole mittaillut, mutta heittäisin arvioksi noin 43cm, koska on nyt jo Hetaa hieman korkeampi ja Hetan säkäkorkeudeksi olen joskus mitannut noin 40cm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti