Ilona

keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

TOP5 Harrastukset

Valonnäyttäjä kirjoitteli blogissaan heidän lemppari harrastuksistaan ja siitä inspiroituneena ajattelin itsekin listata meidän TOP5 harrastukset. Suluissa kenen kanssa lajia harrastetaan. Pidemmittä puheitta, tässä meidän TOP5 harrastukset:

1. Agility (Frini ja Viva)
Tämä laji on selkeästi Frinin lemppari. Uskon että Vivakin tykkää, se kun on tuollainen vauhtiviikari. Luulisi, että siltä ei ainakaan tule radalla vauhtia puuttumaan - ellen itse mene sen vauhtia pilaamaan :p Toivottavasti sitten luustokuvauksissa saadaan tulevaisuudessa hyvät tulokset, jotta voidaan tätä alkaa harrastamaan kunnolla ja tavoitteellisemmin.
Frinin kanssahan meillä on nyt ollut lähestulkoon puolen vuoden tauko tästä lajista, mutta pikkuhiljaa olisi tarkoitus palailla treenikentille ja tavoitteena olisi korkata kisat tauon jälkeen oman seuran kisoissa kesäkuussa. Sitä ennen kuitenkin muistellaan juttuja - niin minä kuin Frini ja kohotetaan kuntoa. On nimittäin tauon aikana päässyt tuo kunto hieman rapistumaan ^^' .. Tämän vuoden tavoitteena meillä olisi saada ne kaksi puuttuvaa LUVAa, joiden myötä noustaisiin kakkosiin. Tosin kesällä jossain kohtaa meidän kisailun keskeyttää varmasti Frinin juoksut. Oletettavasti juoksee suunnilleen heinä-elokuussa eli juuri silloin kun oltaisiin päästy taas vauhtiin :p


2. Rally-toko (Frini, Viva ja vähän Hetakin :D)
Hetan kanssa hömpötellään jotain. Epäviralliset kisat ja mölliluokka on Hetan juttu. Siellä välillä keskitytään ja välillä ei. Toki Hetastakin varmasti saisi ihan pätevän rallattelijan, jos vain jaksaisi opettaa rauhassa. Hetan keskittyminen on vähän sellaista, että "kiinnostaa kaksi sekuntia ja sitten ooo, mikäs haju se tuolla maassa on - ainiin sulla oli nakki, mitäs tehdään?" :D Meille kuitenkin ainakin tällä hetkellä riittää tällainen hassuttelu. Ainakin meillä on rallatellessa aina hauskaa - ei se oo niin justiinsa meneekö ihan täysin oikein, kunhan menee edes vähän sinne päin.
Frinin kanssa pitäisi se avoin luokka käydä korkkaamassa, jahka saadaan mun oma fiilis radalle vähä vähemmän tuskaiseksi :p Frini osaa kyllä, kunhan annan sille selkeät käskyt ja ajoissa enkä ole epäselvä. Kisaradoilla myös oma jännitys tuo meille haastetta, Frini aistii sen herkästi. Mutta eipä se kisajännitys siitä vissiin kaikkoa muuta kuin kisaamalla :p Silti me treenataan vielä vähän ennen kuin mennään kokeilemaan avointa luokkaa virallisesti.
Viva tietty vasta opettelee pohjia, mutta tarkoitus olisi senkin kanssa virallisesti tässä lajissa kisata sitten joskus.


3. Mätsärit (Frini, Viva ja Heta)
Näissä käydään aina kun ajankohta on passeli. Tänä vuonna alkukesä/kesä menee Vivan kanssa näissä kierrellessä ja opetellessa hommaa. Syksymmällä sitten pääsee Frini ja Hetakin käymään kehässä. Voi toki olla, että jo loppukesästä otan Vivan lisäksi joko Frinin tai Hetan mukaan, riippuen siitä miten Viva oppii käyttäytymään näissä karkeloissa ;)
Mätsärit on mukava ajanviete - niissä tapaa yleensä kavereita, joita ei muuten kovin usein tule nähtyä. Itse lähden mätsäriin ajatuksella "mennään treenaamaan ja hakemaan hyviä kokemuksia toisista koirista sekä ihmisistä". Jos sattuu sijoittumaan, se on toki vain plussaa ja mukava lisä harrastukseen.4. Toko (Frini ja Viva)
Joooo'o. Koskahan sitä oikein ottaisi itseään niskasta kiinni ja ilmoittaisi Frinin ensimmäiseen viralliseen kokeeseen :D Pitäisi kyllä treenata ensin muutaman kerran liikkeet kokeenomaisesti liikkurin kera - näkisi ottaako Frini häiriötä liikkurista ja jos ottaa, miten paljon. Ja sitä paikkamakuuta erilaisilla koirahäiriöillä pitäisi kanssa treenata vielä. Siinä olen huomannut, että Frini ottaa herkästi häiriön esim. jos vieressä oleva koira piippaa tms. Eli häiriötreeniä tarvitsisi vielä ennen mitään virallisia kokeita. Alokasluokan liikkeet on suhkoht hyvin hallussa. Pieniä viilaamisia sinne tänne, mutta kyllä jokaisesta pitäisi pisteitä tulla ainakin jonkin verran. Paikkamakuu on ehkä se suurin kompastuskivi meillä tällä hetkellä (vaikka se kotona sen minuutin ja kauemmankin pysyy "heittämällä"). Sen verran kuitenkin tiedän, että jos Frini paikkamakuusta nousisi, se ei muita koiria menisi häiritsemään vaan ennemmin jäisi paikoilleen pönöttämään tai sitten lähtisi minua kohti. Myös seuruu vaatii vielä treeniä, mutta siinäkin ollaan kyllä menty eteenpäin aika paljonkin. Josko sitten syksymmällä katseltaisiin niitä kokeita.. :')
Viva vasta opettelee - ylläri ;) Mutta ehkäpä tulevaisuudessa myös sen kanssa käydään kokeissa. Tai ainakin näin olen suunnitellut.


5. Näyttelyt (Frini ja Viva)
Näyttelyissä tulee käytyä 1-2 kertaa vuodessa. Frinin kanssa nyt ei ole suurempia odotuksia oikein koskaan ollutkaan, mutta siltikin on ollut ihan kiva muutaman kerran käydä sen kanssa kehässä. Josko sitten vetskuiässä seuraavan kerran :p
Vivan kanssa mennään tänä vuonna yhteen tai kahteen pentuluokkaan ja sitten niitä virallisia kehiä katsellaan ja mietitään hieman myöhemmin. Saa nähdä mitä tuosta kehittyy, mutta varmasti sen kanssa tulee pyörähdettyä myös muutaman kerran kehissä per vuosi. Joka viikonloppu enkä edes joka kuukausi ala ramppaamaan, ei niin ole mun juttu nämä näyttelyt. Silloin tällöin niissä on kiva käydä katsomassa mitä koirasta tuumataan sekä jännittää tuttujen koirien tuloksia. Näyttelyissä on usein myös kiva tunnelma ja näkee niitä tuttujakin, jotka ovat jostain kauempaa ja "eksyneet" samaan näyttelyyn :)


Itse henkilökohtaisesti tykkään enemmän lajeista, joissa pääsee itse koiran kanssa vaikuttamaan tulokseen. Näyttelyissä ja mätsäreissä menestyminen on lähinnä kiinni vain tuomarin mieltymyksistä. No mätsäreissä ehkä pystyy hieman itsekin vaikuttamaan sillä, miten on koiransa saanut opetettua esiintymään - mätsäreissä kun ei pitäisi vertailla koiria mihinkään rotumääritelmiin ;)
Meidän TOP5 harrastukset olivat tässä, listailkaapa tekin omia suosikkejanne! ^_^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti