Ilona

tiistai 26. joulukuuta 2017

Toteutuiko vuoden 2017 suunnitelmat/tavoitteet?

Käydäänpäs vähän läpi kuluvalle vuodelle asetettuja suunnitelmia ja tavoitteita. Toteutuiko ne? Se selviää nyt. Lihavoidut/kursivoidut tekstit tarkoittavat sitä suunnitelmaa/tavoitetta, minkä asetin tälle vuodelle ja jokaisen kohdan alapuolella sitten lukee toteutuiko asia vaiko ei. Aloitetaan:
FRINI

 • Pentujen hoito kunnialla loppuun saakka. Pentujen jälkeen palautumista ja kunnon kohotusta.
  Frini hoiti ainokaisen tyttönsä mallikkaasti. Hyvä emä, rakkautta ja kuria hyvässä suhteessa. Pennuista palautui suhteellisen nopeasti.
 • Agilitykisoja, virallisia ja epävirallisia. Virallisissa tavoitteena nousta kakkosluokkaan. Epiksissä käydään aina, kun päästään. Ohjaaja harjoittelee juoksemista sekä pieniä riskien ottamisia ohjatessaan - ei turhaa varmistelua!
  Virallisissa agilitykisoissa ehdittiin tänä vuonna kisata seitsemässä kisassa ja näissä yhteensä 16 rataa. Näistä 16:sta radasta 10 rataa juostiin 1-luokassa ja 6 rataa 2-luokassa. Eli tavoite täyttyi, noustiin 2-luokkaan. Ohjaajan täytyy kuitenkin vielä jatkaa juoksemisen harjoittelua sekä niiden pienien riskien ottamisia. Epiksissä pieniä riskejä tuli kyllä otettua, mutta niitä pitäisi uskaltaa ottaa myös virallisissa kisoissa. Turhat varmistelut täytyisi jättää pois, koira kyllä menee, kunhan vain annan sille tilaa. Epiksissä käytiin kuusi kertaa.
 • Rally-tokokisoja, virallisia ja epävirallisia. Virallisissa korkataan avoinluokka. Epiksistä haetaan kisakokemusta niin alokasluokan kuin avoimenluokankin radoilta. Koulari olisi toki kiva, mutta saa nähdä.
  Virallisissa rally-tokokisoissa käytiin tänä vuonna kaksi kertaa. Eli kyllä, korkattiin avoin luokka heinäkuussa Alavudella, mutta sieltä ei tulosta tullut. Seuraavan kerran uskaltauduinkin sitten kisaamaan vasta joulukuussa Kauhavalle. Tästä kisasta saatiin meidän ensimmäinen hyväksytty tulos avoimesta luokasta ja meno radalla olikin paljon varmempaa. Suurimmat pistemenetykset tuli haukkumisesta, sen kun saisi pois, niin pisteetkin olisi parempia. Kauhavan kisastakin olisimme ilman haukkumisia saaneet jopa 98 pistettä. Parempaan suuntaan olemme kuitenkin haukkumisen suhteen menneet, treenit jo sujuu lähestulkoon kokonaan ilman haukkumisia - ja jos neiti haukkuu treeneissä, ei pääse tekemään/ei saa palkkaa. Ehkä tämä tästä. Epiksissä päästiin käymään tänä vuonna vain neljä kertaa. Edit 30.12.2017: Epiksissä käytiin tänä vuonna viisi kertaa. Loppuvuotta kohti tekeminen radalla parani huimasti (treeneissä etenkin), pisteitä kerättiin epiksistä seuraavasti; 88 (AVO), 81 (AVO), 93 (ALO), 44 (AVO) ja 94 (AVO). Tokavipassa epiksessä pisteitä vei haukkuminen, enkä siihen osannut radalla puuttua oikein. Viimeisessä tämän vuoden epiksessä sitten testailin mikä toimisi, että F tekee töitä hiljaa. Parhaiten toimi, kun vain odotin hiljaa ja sitten pääsi taas tekemään, kun suu pysyi kiinni.
 • Virallisten tokokokeiden korkkaus. Koulari myös tästä olisi kiva, mutta katsotaan nyt miten hurjiksi aletaan vuoden aikana ;p Tottakai myös mölli-tokokokeisiin mennään, jos vain lähistöllä niitä järjestetään.
  Virallisia tokokokeita ei korkattu. Vahvasti kyllä olin jo joulukuun 17.päivän kisaan ajatellut ilmoittavani meidät, mutta harmillisesti saman päivän iltana oli menoa ja kysyessäni luokkajärjestystä, oli alokasluokka suoristusvuorossa viimeisenä. Tästähän olisi tullut lisästressiä vain itselle, kun olisi pitänyt kelloa koko ajan vilkuilla, että ehditäänkö ennen kuin pitäisi jo olla menossa viemään koiraa kotiin jne. Joten jätettiin siis väliin. Mölli-tokokokeissa päästiin käymään kerran. Mölli-luokkaan siellä osallistuimme eli liikkeiden välissä sai palkata halutessaan. Jospa ensi vuodeksi sitten asetetaan uudelleen tämä tavoite.
 • Virallisissa näyttelyissä emme Frinin kanssa vuonna 2017 käy - kasvatellaan karvat rauhassa takaisin ja palaudutaan nyt noin muutenkin rauhassa. Mätsäreissä kyllä sitten käydään, ettei esiintymistaidot pääse ruostumaan ;p
  Jeps, emme käyneet näyttelyissä. Ja mätsäreissäkin Frini pääsi käymään vain kerran vasta marraskuun puolella, mutta hyvin oli esiintymistaidot pysyneet mielessä ja Frini esiintyikin todella mainiosti. Sijoituksia emme kovassa sarjassa saaneet, mutta samapa tuo - meillä oli kehässä hauskaa :)
HETA
 • Mätsäreissä tietenkin kierretään.
  Noh, ei kierretty niin paljon kuin ajattelin.. Heta pääsi vain kerran mätsäriin tänä vuonna. Korkkasi kuitenkin ekaa kertaa veteraaniluokan, kun ikäraja luokkaan oli 7v. Hetan esiintyminen oli alkuun hieman malttamatonta, mutta parani kuitenkin kehäilyn aikana. Sijoitusta ei tullut, mutta hauskaa meillä oli :D
 • Rally-tokoepiksiä. Mölliluokkaan taidetaan edelleen osallistua.
  Ei toteutunut. Treenailtiin kyllä kotosalla, mutta epiksiin saakka ei Hetan kanssa lähdetty tänä vuonna ollenkaan.
 • Pikkuisen lihasta lisää. Tyttö timmimpään kuntoon.
  Tämä sentään toteutui. Paino putosi hieman ja lihastakin tuli tilalle. Nyt neiti on ihan hyvässä kunnossa.
 • Kaverikoirakeikkailua.
  Harmittavan vähän ehdittiin/päästiin keikkailemaan tänä vuonna! Josko ensi vuonna sitten osuisi aikataulut paremmin yksiin.
VIVA
 • Perustottelevaisuutta ja tapakasvatusta - tavoitteena yhteiskuntakelpoinen kakara.
  Tähän saakka ainakin on tämä tavoite mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Suhtkoht tottelevainen kakara, vaikka osaa se välillä melkoinen riiviökin olla. Lenkkeilyt sujuu kuitenkin ongelmitta niin maalla kuin kaupungissakin *kopkop* :D
 • Agilityn alkeita, mahdollisesti jollekin kurssille pyritään.
  Oltiin kolmella agilitykurssilla, kehityttiinkin. Irtoamista ja estefokusta harjoitellaan seuraavaksi. Epiksissäkin oli tarkoitus käydä, mutta ei sitten päästy kun a) ekojen suunniteltujen episten aikaan neiti aloitti juoksut ja b) toiset mahdolliset epikset ei sitten onnistuneetkaan aikataulullisesti. Ensi vuonna sitten.
 • Tokon ja rally-tokon alkeita - omatoimista opettelua ja ehkä ihan kurssillekin häiriötreeniä saamaan. Ja tottakai myös ohjaaja saa kursseilla hyviä neuvoja.
  Tokon alkeiskurssilla oltiin, rally-tokoa opeteltiin siinä sivussa omatoimisesti. Kurssilla sain hyviä neuvoja ja niitä olen yrittänyt käyttää koulutuksessa. Viva tekee töitä myös suuressakin häiriössä erittäin hyvin. Helppo motivoida niin lelulla kuin herkullakin ja palkkautuu myös kehuilla. Käväistiin myös neljässä epävirallisessa rally-tokokisassa mölliluokkaan osallistuen. Hyviä pisteitä neiti niistä keräsikin; 100, 99, 88 ja 93! (:
 • Mätsäreitä ja kehäkäytöksen opettelua.
  Käytiin Vivan kanssa mätsäreissä 12 kertaa. Tuloksia 1 x SIN-, 7 x PUN-, 1 x SIN3, 1 x SIN1 BIS5, 1 x PUN2 ja 1 x PUN1 BIS4. Käytös jokaisessa mätsärissä oli hienoa, pentu malttoi keskittyä kehässä mielettömän hyvin ja seisoi paikoillaan pitkiäkin aikoja.
 • Parit pentunäyttelyt ja ehkä jopa loppuvuodesta virallisetkin näyttelyt - katsotaan.
  Pentunäyttelyssä käytiin syyskuussa Kihniöllä, tuloksena PEK2. Virallisia näyttelyitä ei korkattu vaan jätettiin ensi vuodelle. Keskenkasvuinen kakarahan tuo vielä on, tarvitsee aikaa kehittyäkseen, mutta hiljaa hyvä tulee - niinhän sitä vissiin sanotaan :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti