Ilona

torstai 14. huhtikuuta 2011

Koiria ja piikkejä

Nyt oon ihan ulapalla siitä mitä ollaan mikäkin päivä tehty, mutta yritän nyt kirjoittaa jotain tiivistetysti; lenkkeilyä, opetustuokioita, koiratapaaminen (tarkemmin sanottuna pentutapaaminen) ja tehosterokotus.

Tiistaina (5.4.2011) tavattiin Santavuorella puoli viiden aikaan iltapäivällä seropi-Ruu, rottweiler-Mona sekä seropi-Tara omistajineen. Awa ja Ruu tulivat heti hienosti toimeen keskenään (ne ovat tavanneet pari kertaa aiemminkin). Taran kanssa Awa tuli myös ihan hyvin toimeen, mutta Monan kanssa sillä meinasi mennä välillä sukset ristiin. Piti olla koko ajan tarkkana ja seurata niiden eleitä, ilmeitä ja liikkeitä kun olivat toistensa lähellä. Loppua kohden niidenkin yhteistyö alkoi pelittää hieman paremmin.
Pidin Awaa irti, mutta se sai noin puolen tunnin (?) jälkeen tulla takaisin remmin jatkeeksi, koska ei meinannut millään uskoa. Meinasi vain lähteä omille teilleen haahuilemaan.. Se ei kuunnellut minua oikeastaan pätkän vertaa; neiti jätti siis korvansa kotiin, kun vuorelle lähdettiin! -.-'
Tunnin verran me siellä vuorella olimme ja lähtiessämme sovittiin vähän jotain, että nähtäisiin joskus toistekin koirien kanssa; ehkä Awa ja Monakin sitten pikkuhiljaa alkaisivat sietää toisiaan paremmin ^^' ..


Lauantaina (9.4.2011) olin Riistavallilla mätsäreissä turistina. Awa oli kotona, en viitsinyt ottaa mukaan, kun kaikki rokotuksetkaan ei olleet vielä tähän päivään mennessä sillä kunnossa. Kanssani oli kaverini ja hänen sekarotuinen koiransa Riki. Näin siellä muutaman Petsiestä tutun koiruuden omistajineen, toki tajusin sen vasta jälkeen päin.. :'D Esimerkiksi seropi-Tara (bi-merle väritys), sheltti-Vili (tricolour) sekä belgianpaimenkoirat Lissu ja Milli tuli bongattua! :) Komeita koiria vilisi joka puolella, ai että! :)

Tiistaina (12.4.2011) soittelin aamusta eläinlääkärille ja varasin ajan tehosterokotusta varten. Ajan sain keskiviikolle (13.4.) kello 14. Olin töissä viitisen tuntia ja samalla reissulla kävin Halpa-Hallissa leluostoksilla.. Ostin Awalle vinkuvan pehmoleluhiiren ja pesukarhupehmon, jonka sisällä on tyhjä muovipullo. Tuosta pesukarhusta se on tykännyt ihan älyttömästi. :)
Illalla oltiin purkamassa energiaa läheisessä tennishäkissä :) .. Kyllä huomasi, että Awa nautti kun sai juosta niiiiiin lujaa kuin vain jaloistaan pääsi! :D Vähän myös koulutin samalla; "tänne"-käskyä treenasimme pääasiassa. Noin tunnin verran me siellä aikaa kulutimme ja kotona sitten Awa leikki itsekseen vielä hetken pallolla sekä pesukarhulla, söi iltaruokansa ja meni nukkumaan! :)


Tänään (keskiviikko 13.4.2011) aamulla leikittiin leluilla ja pidettiin pieni opetustuokio; "ei ota" - "saa ottaa" -käskyjä harjoiteltiin. Päivällä puoli kahden aikoihin lähdettiin ajelemaan kohti eläinlääkäriä. Neiti sai tehosterokotteensa. Odotellessamme odotushuoneessa vastaanotolle pääsyä, punnitsin Awan. Vaaka näytti 9,3 kiloa. Sitten vähän ennen kahta vastaanottohuoneesta asteli pois iiiso koira :) Ehkä landseer taisi olla kyseessä. No Awahan tietty alkoi haukkumaan kimeää haukkuaan, mutta iso dogi ei välittänyt mitään, onneksi.. ^^'
Hienosti antoi neiti taas rokottaa itsensä ja kun tultiin ulos huoneesta, oven takana odottelikin jo seuraava koira omistajansa kanssa. Tälle koiralle Awa ei haukkunut; tutustumaan olisi kuitenkin halunnut, mutta sinne ei kuitenkaan päässyt. Kun päästiin kotiin Awa sai päiväruokansa, jonka jälkeen se menikin nukkumaan. Taitaa tuo rokote saada tuon uupumuksen aikaan. Hetki sitten se nousi ja nappasi pehmoleluhiiren mukaansa, siirtyi pari metriä ja meni maate samalla hiirtä laiskan oloisesti pureskellen.


Eiköhän ne tärkeimmät jutut olleet siinä. Tuskinpa tänäänkään mitään erikoisempia enää tehdään. Antaa Awan nyt lepäillä, kun kerrankin se on rauhassa.. ;D Hih.

Pentutapaaminen Santavuorella
(ylhäältä alas: Tara-seropi, Mona-rottweiler, Ruu-seropi & Awa)

Uusia leluja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti