Ilona

maanantai 6. lokakuuta 2014

Mukiinmenevät aksailut

Pitkästä, pitkästä aikaa oli vihdoinkin aikaa lähteä Frinin kanssa aksakentälle vähän treenailemaan ja voi että miten mukavaa meillä olikaan! Frinikin oli intoa täynnä ja teki hyvällä draivilla koko ajan! Vaikka innoissaan olikin, malttoi se silti keskittyä ja odottikin hienosti hiljaa makoillen kentän laidalla sen aikaa, että sain suunnittelemani ratapätkän rakenneltua. Esteet olivat tämän näköisessä järjestyksessä:


Ensimmäisenä tehtiin haastavampia kohtia yksittäin ja vasta kun ne sujui, yhdistin ne pitempään ratapätkään. Haastavimpina kohtina radoissa pidin tuota missä hyppyesteet olivat U-kirjaimen muodossa (mustat numerot 4-6) ja siitä putkeen lähetys takaaleikkauksella sekä kohtaa, jossa täytyi valssata (siniset numerot 3-4 ja vaaleanpunaiset numerot 4-5). Päätyipä videolle muuten yksi kohta, jossa unohdin valssata ja koira jatkoi suoraan edessä olevalle esteelle, hupsis :p

Mustilla numeroitu ratapätkä meni tosi kivasti. Ekalla toistolla 4. hypyn rima tippui, mutta muuten rata sujui hyvin. Jopa takaaleikkaus (6. hypyltä putkelle) sujui, vaikka ajattelin, että Frini saattaa sitä ihmetellä, mutta eipä ihmetellyt vaan painoi menemään hyvällä vauhdilla eteenpäin.
Vihreillä numeroidussa ratapätkässä ei mitään erikoista, meni hyvin. Otettiin tämä pätkä pari kertaa; ensimmäisellä kerralla ihan normaalisti suoraan 1. hypyltä 2. hypylle jne, ja toisella kerralla mentiin tuo 1. hyppy takaakierrolla. Hyvähyvähyvä.

Punaisella numeroitu pätkä meni myös ihan ok. Kerran Frini juoksi 2. hypyn ohi ja otettiin uudestaan alusta saakka ja sitten onnistui. Saatoin itse olla alussa jotenkin huonossa kulmassa 2. esteen kohdalla ja sen takia juoksi ohi, en oikein osaa sanoa mikä mättäsi. Tämä suoritus taitaa itseasiassa näkyä alla olevalla videollakin.
Sinistä pätkää ei videolla näy ja tämä pätkä otettiinkin vain kertaalleen. Meni sen verran hyvin, joten päätin sitten vaihtaa vaaleanpunaisella merkittyyn rataan, mikä meni myös sujuvasti.

Kuten jo aiemminkin sanoin, yhdellä toistolla unohdin valssata ja koira eteni edessään olevalle esteelle. Koira sai tästä huolimatta palkan - oma mokanihan se oli, kun en tarpeeksi selkeästi ohjannut :P Tehtiin aika paljon eri variaatioita, joista osa näkyy videolla, osa ei. Yllä olevassa ratapiirroksessakaan ei ole kaikkia merkittyinä, mutta samapa tuo - jotain kuitenkin. Ainakin meillä oli hauskaa ja koira teki hyvällä innolla koko ajan :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti