Ilona

torstai 5. maaliskuuta 2015

Rallytreeniä pitkästä aikaa!

Lähdettiin Frinin kanssa tänään hallille pitkästä aikaa ja seuraksemme saatiin Mari koiransa Rommin kanssa. Mari oli tulostanut rally-tokoyhdistyksen sivuilta muutaman virallisen kisan ratapiirroksen, joista sitten päädyimme Pia Heikkisen alokasluokan rataan. Rakensimme radan (10 tehtäväkylttiä), jonka sitten suoritimme vuorotellen, toisen "tuomaroidessa" vieressä. Ohjelmassa siis rally-tokon ns. kisanomainen treeni. Tai ainakin se oli alkuperäinen suunnitelma, mutta se sitten muuttui vähän matkalla. Frinin mielenkiinto ei ihan pysynyt yllä ilman herkkupalkkaa vaan seuraamisesta tuli väljää ja neiti katseli välillä ihan muualle - laamaili. Ihan lähiaikoina meitä ei siis näillä näkymin tulla näkemään virallisilla kisaradoilla ;) Täytyy saada Frinin mielenkiinto säilymään pidempään, vaikka sitä palkkaa ei joka välissä tulekaan - pikkuhiljaa palkkausväliä pidentämällä.

Rata näytti tältä:


1. Istu; Istui hyvin nopsaan, välillä vähän vinoon tosin.
2. 360* oikeaan; Mukavan tiivis ympyrä :)
3. Istu + maahan, kierrä koiran ympäri; Istui ennenkuin ehdin mitään edes sanomaan, maahan meni pienellä käsiavulla. Pysyi maassa hyvin, kun kiersin. Palkkasin heittämällä herkun etutassujen väliin ollessani koiran takavasemmalla ja palatessani takaisin koiran viereen. Maasta suoraan seuruuseen.

4. Käännös vasempaan; Voisin edelleen opetella itse kääntymään :D Muuten hyvä, mutta vähän "laiska" käännös :D
5. Koira eteen + oikealta sivulle, istu; Käsiavulla ohjasin koiran eteen ja takaa sivulle. Itse tosin meinasin unohtaa, että tällä kyltillähän koiran täytyy vielä istua perusasentoon ennenkuin matka jatkuu seuraavalle tehtäväkyltille. Siinä siis pientä haparointia.

6. Koira eteen + 1 askel peruuttaen, istu + 2 askelta peruuttaen, istu + 3 askelta peruuttaen, istu; Käsiavulla koira taas eteen, istui vähän vinoon.. Peruuteltiin ihan ok; muistin ottaa askeleet samanmittaisina ja osasin jopa laskea kolmeen. Frini istui hyvin eteen, mutta innoissaan hamusi käsiäni, joissa tosiaan oli yksi herkku houkutuksena pitämässä mielenkiintoa yllä.
7. Vasen täyskäännös; (saksalainen) Ihan kyltin vieressä oli A-este ja se veti Friniä puoleensa! Suoritti kyllä saksalaisen käännöksen, mutta sitten jäi haistelemaan esteen kulmaa.. Otettiin uudestaan käännös ja vieläkin jäi vähän haaveilemaan A-esteen perään, mutta saatiin kuitenkin jatkettua matkaa.
8. Pujottelu; Seuraaminen vähän rakoili alussa, loppua kohti parani.
9. Hitaasti; Tahti hidastui selvästi ja koira pysyi seuruussa. Tosin vähän imuttamalla mentiin hetken.
10. Normaali vauhti; Vaihdettiin ihan sujuvasti normaaliin vauhtiin ja sitten oltiinkin jo maalissa.


Maksoin tänään myös hallin kuukausimaksun (20e) ja nyt sitten ensi viikon alussa täytyisi kysellä onkohan hallille mahdollista saada ihan omaa avainta käyttöön, jotta päästäisiin treenaamaan silloin, kun itselle parhaiten sopii :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti