Ilona

perjantai 27. maaliskuuta 2015

Treenikertaukset kuluneelta viikolta

Ke 25.3.
Koirien kanssa ei tänään tehty ihmeempiä, lenkillä käytiin - treenailusta pidettiin ns. lepopäivä. Itse kävin illalla Kauhajoen Koiraharrastajat ry:n vuosikokouksessa ja siellä minua muistettiin kunniakirjalla Vuoden 2014 Rallytokoilijana. Pienoinen yllätys, sillä eihän me olla käyty missään virallisissa kisoissakaan Frinin kanssa (vielä). Ahkeraan ollaan kyllä treenattu - tai ainakin yritetty :D Mukavaa, kun muistetaan siitä huolimatta ^_^ Tästä saa lisää treeni-intoa, josko me tänävuonna rohkaistaan mielemme ja mennään kisoihin - ensin tosin treenaillaan jutut siihen malliin, että Frini kestää palkatta pidemmän aikaa. Vielä on siltä osin vähän vaiheessa. Lisäksi maassa pitäisi pysyä. Radan ulkopuolella kyllä pysyy, mutta varmaan sitten oma jännitys tekee radalla sen, ettei malttaisi pysyä. Tosin ei mua treenaillessa niinkään jännitä - ehkä liian hyvät herkut tekee sen, ettei malta? Pitäisi varmaan kokeilla vähän "huonommilla" herkuilla >:) Ainiin, ja lisäksi minut valittiin KauKo ry:n hallitukseen. Lisää haasteita ja vastuuta, toivotaan, että selviydyn kunnialla - ainakin teen parhaani :)


To 26.3.
RT-treenipäivä kera Marin ja Rommin!
Lisäksi treenattiin Frinin kanssa ekaa kertaa pussia. Mari piti pussinsuuta auki ja minä lähetin Frinin pussiin "läpi" -käskyllä. Eka meni hyvin, joten madallettiin pussinsuuta pienemmäksi ja sekin sujui hyvin. Kolmannella kerralla pussin suu oli melkein kiinni - sujui hyvin. Sitten laitettiin pussinsuu kiinni kokonaan ja lähetin Frinin pussiin. Vikkelästi se sieltä sujahti. Toistettiin vielä sama ja päätettiin pussitreeni siihen - lyhyestä virsi kaunis.

Meidän tämänkertainen rallyrata näytti suurinpiirtein tältä:


Sovellettiin vähän, esim. tässä radassa oli 2 x Käännös oikeaan, mutta meidän lapuissahan se on vain kerran, joten jouduttiin rataa vähän muuttamaan.. Vaikeamman muuttamisesta teki se, että esim. 270* Käännös vasempaan -kylttikin oli jo käytössä radalla eli silläkään ei voinut tuota toista oikealle käännöstä korvata. Lopulta tehtiin niin, että korvattiin 2. Käännös oikeaan -kyltti Käännös vasempaan -kyltillä.

1. Pujottelu
2. Käännös vasempaan
3. Liikkeestä maahan
4. Vasen täyskäännös (saksalainen)
5. Koira eteen, oikealta sivulle
6. Koira eteen + 1 askel peruutten, istu + 2 askelta peruuttaen, istu + 3 askelta peruuttaen, istu
7. 270* Käännös oikeaan
8. Istu + Maahan, kierrä koiran ympäri
9. 270* Käännös vasempaan
10. Koira eteen + Vasemmalta sivulle, istu
11. Hitaasti
12. Käännös oikeaan
13. Juosten
14. Spiraali vasemmalle

Frini teki ihan hyvin, innoissaan ja häntä heiluen. Herkku oli kädessäni, palkkasin vain harvakseltaan ja mielenkiinto pysyi ihan hyvin yllä. Maassa pysyminen oli taas hieman hankalaa, ei ois millään malttanut - oli koko ajan jousien päällä. Meni tovi, että myös ne kyynärpäät osui maahan ja vasta sitten jatkettiin rataa. Vasen täyskäännös oli kiva, mutta 270* Käännös vasempaan oli haastava; Frinin peppu osui lähestulkoon maahan, kun käännyttiin.. Ohjasin kädellä suuremman kaaren ja sitten meni paremmin. Eteentulot käsiavulla ja pienellä apuaskeleella, muutama meni vähän vinoksi, mutta korjattiin.
Hetankin kanssa tepsuteltiin rata läpi pari kertaa. Takaa kiertämiset on haastavia, mutta niitä pitäisi vaan opetella, niin eiköhän ne siitä alkaisi sujumaan. Maahan meni nopeasti, mutta kun lähdin kiertämään koiraa, niin nousi ylös; treeniä, treeniä. Eteentulot ohjasin käsiavulla ja apuaskeleella - vinoja ja jäi hieman kauas, mutta mitäpä tuosta ;D Iloisella meiningillä ainakin mentiin :D


Pe 27.3.
Agi- ja rallytreeniä kera Wilman ja koiriensa Patronin, Irenen, Runon ja hoitokoira-Vennen. Agissa aiheena tänään irtoaminen ja lisäksi treenattiin muutaman kerran pussia.


Frini oli ihan superhyvä! Irtosi erittäin hyvin, siitä löytyy videotakin Youtuben puolelta, jos kiinnostaa käydä katsomassa. Tosin täytyy mainita, että videolle ei tallentunut meidän paras suoritus; parhaimmillaan mentiin jopa niin, että minä seisoin melkeinpä paikoillani tuossa keskellä ja Frini teki työtä käskettyä ^_^
Pussia treenattiin pari kertaa, kumpikin kerta meni hyvin, joten jätettiin taas siihen. Ens kerralla lisää. Hetakin sai mennä putkea muutaman kerran ja innolla se menikin. Targetilla palkkaus. Hieno pieni tyttö :)


Lopuksi otettiin vielä helpohko rallypätkä:
1. Istu + Kierrä koiran ympäri
2. Askel oikealle

3. 270* Käännös vasempaan
4. Istu + 1 askel, istu + 2 askelta, istu + 3 askelta, istu
5. 360* oikeaan
6. Koira eteen + Oikealta sivulle, istu
7. Vasen täyskäännös
8. Käännös vasempaan
9. Istu + Istumisesta juosten
10. Käännös oikeaan
11. Normaali vauhti
12. Istu + Maahan

Frini teki taas hyvin, palkkasinkin jälleen harvakseltaan. Viereen istumiset palkkasin aina, kun pysähdyin ja Frini istui perusasentoon ilman käskyäkin (sitä tokoa ajatellen hyvä juttu..). En tiedä mitä tapahtui yön aikana; Frini nimittäin käytti takapäätään kääntyessämme vasemmalle! Olisin halunnut nähdä miten se noita takajalkojaan oikeasti käännöksissä käytti! Vaan eipä tullut siinä vaiheessa mieleen videoida ratoja.. Maahanmenot ihan ok, tosin käsiavulla. Mutta taas oltiin niin jousilla koko ajan, että huhhuh.. Saatiin hetki vierähtämään, että hyväksyin asennon missä makasi -> ne kyynärpäätkin maahan, piruvie! Muuten rata meni mielestäni ihan kivasti ja hyvälla draivilla.

Hetan kanssa mentiin rata myös ja voi kun se tekee niin onnellisena nuo jutut; häntä heiluu ja tepsuttaa iloisesti. "Mitä vaan nakkien eteen", mutta malttoi silti keskittyäkin. Peruasennossa istui kivasti, maahankin meni pienellä käsiavulla joutuisasti. Eteentulot vähän vinoja, pikkuisen korjailtiin ja sitten jatkettiin. Käännöksetkin ihan ok, saksalaisessa käännöksessä vähän ihmetteli, mutta lähti kyllä sitten seuraamaan kun innostin. Istui paikoillaan, kun kiersin koiran ympäri - joskin palkkasin koko ajan, mutta ollaan niin alussa, että vähän pakkokin se on. En minäkään tekisi töitä ilman palkkaa ;D

Summa summarum; hiton hyvät reenit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti