Ilona

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Seela The Briard

Tavattiin tänään Seinäjoella, Törnävän kentällä, Tiia ja hänen 9kk:n ikäinen briardityttönsä Seela. Viimeksi olen Seelan nähnyt sen ollessa 10½vko:n ikäinen; kävivät silloin leikkimässä meillä Hetan seurana. Olihan se "ihan vähän" kasvanut sitten viime näkemän :D
Kierrettiin alkuun pieni lenkki ennenkuin päästettiin koiria lähemmin tutustumaan. Palattiin autoille ja haettiin treenikamppeet. Siirryttiin kentälle ja laitoin Frinin odottamaan vuoroaan Seelan treenatessa tokoa. Seela osasi hienosti! Frini taas osoitti mieltään haukahtelemalla, kun hänet jätettiin ihan huomioitta! Kurjuuksien kurjuus! :D Kävin kuitenkin palkkailemassa, kun osasi hiljentyä. Pikkuhiljaa se alkoi tajuamaan, että kun on ihan hiljaa, saa huomiota. Eiköhän se siitä, toivonmukaan ^^'

Frinin vuoron tullessa, otettiin vähän perusasentoa sekä seuruuta. Vielä mitään sen kummempaahan me ei olla harjoiteltu. Treenaillaan nyt alkuun noita kahta asiaa enempi. Toki maahanmenoa ja luoksetuloakin ollaan harjoiteltu leikin lomassa, mutta tällä kertaa ei nyt perehdytty niihin juurikaan. Tai no, otettiinhan me itseasiassa sitä luoksetuloa siinä kun koiruudet olivat treenailun jälkeen vapaina ja välillä niitä luokse kutsuttiin. Treenatessa Frini pitää kontaktia tosi mahtavasti ja se keskittyy tekemiseen täysillä!
Vapaanaolot meni kivasti. Pari kertaa Frini meinasi lähteä pyöräilijän perään, tai itseasiassa lähtikin, mutta kääntyi pian takaisin ja juoksi mun luokse, kun sitä kutsuin. Suuret kehut sai totellessaan.
















Kotiinpäin lähtiessä, kiersin vielä Mustin&Mirrin kautta. Ajattelin, että käydään vain vähän kiertelemässä ja katselemassa, että mitä siellä on tarjolla. No silmiini osui sitten lelu, jolla ajattelin, että olisi hyvä palkata treenaillessa. Samanlaisella lelulla Tiia palkkasi Seelaa ja Seela ainakin tykkäsi. Kokeilin vähän leikittää Friniä lelulla ja se kiinnostui siitä heti, joten päätin, että se lelu me otetaan. Olihan se hei vielä ihan "Frinin värinenkin" (Frinin värihän siis pannassa ja remmissä on lila) ;D Nyt kun vain sitten oppisi sitä käyttämään palkkiona >:)


Sattuipa meille loistava treenitilannekin liikkeessä ollessamme. Liikkeeseen asteli sakemanninpentunen omistajineen ja samassa päätin, että tätä koiraa ei tervehditä vaikka söpö ja kiltinoloinen pentu olikin. Päätin, että nyt treenataan, että jokaista koiraa ei pääsekään tervehtimään. Pyysin Friniltä katsekontaktia, jonka se otti samantien! Se huomasi pennun, mutta piti kontaktin muhun. Siinä vaiheessa, kun sakemanni käveli ihan ohitse, Frinin keskittyminen vähän herpaantui ja se pyrki toisen pennun luo. Pari kertaa kutsuin Friniä ja sitten otti jälleen kontaktin muhun. Hetki siinä oltiin paikoillaan ja sitten lähdettiin kassalle maksamaan ostoksemme. Kassalle päästäksemme "jouduttiin" ohittamaan sakemanni ja ohitus meni hienosti; Frini ei edes katsonut sakemannia vaan käveli hienosti ohitse.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti