Ilona

maanantai 22. heinäkuuta 2013

TOKO: Mitä me osataan?

Toisinaan Awa on tätä mieltä treenailusta..
Katselin eilen illalla Youtubesta TOKO-videoita, lähinnä ALO-luokan kokeita, ja sain niistä inspiraation! Päätin sitten samantien kokeilla miten Awa seuraa pienen tauon jälkeen ja hyvinhän se. Omasta mielestäni Awa seuras aikalailla oikealla kohdallakin, mutta ei se vielä(kään) täydellinen ole. Vasta kun alkaa joka kerralla menemään noin, niin sitten uskaltaisin sanoa, että se oikeasti osaa sen! x)
Paikkamakuutakin treenattiin; kerran otettiin 2min paikkamakuu (Frini ja Heta vinkui häiriönä oven takana :D). Pari kertaa kävin välillä (varmuuden vuoksi) palkkaamassa, tosi hienosti Awa makasi hievahtamatta paikoillaan ja toljotti vain mua x)

Mutta jos nyt purettaisiin vähän tuota mitä me osataan ja mitä pitää vielä treenata. Mennään ALO-luokan liikkeiden mukaan:
  1. Luoksepäästävyys: Ei olla treenattu kuin kerran siskon kanssa ja tuolloin Awa keskittyi vain herkkuihin, joita lappasin sen suuhun, kun sen persus vain pysyi maassa. Kyllähän tuo vieraat ihmiset hyväksyy häntä heiluen, vähän turhankin innokkaasti.. Sen perse ei kyllä varmastikaan pysyisi maassa, kun ihminen lähestyy (vaikka tuossa siskon kanssa treenatessa pysyikin, mutta se onkin sen verran tuttu ihminen..) :D Tätä siis ainakin treenattava!
  2. 2min paikkamakuu ryhmässä: No juu.. Saattaisi onnistua. Kunhan kukaan (vieras koira) ei tule härkkimään iholle saakka.. ^^'
  3. Seuraaminen kytkettynä: Ihan ok varmaan. Joskus voi olla väljää tai jäädä jälkeen tai edistää.. Reipasta seuraaminen kyllä ainakin on, eikä mitään matelevaa.
  4. Seuraaminen taluttimetta: Ehkä sama juttu kuin edellisessä..
  5. Maahanmeno liikkeestä: Kunhan koira on oikeassa vireessä niin saattaisi onnistuakin. Joskus voi vielä tarvita sen käsiavun.
  6. Luoksetulo: Jää odottamaan istualtansa hyvin ja tulee luo nopealla vauhdilla. Suoraan luoksetulosta peruasentoon siirtymistä pitää vielä treenata. En kuitenkaan ala opettamaan "eteen" ja siitä sivulle, koska ei ole aikeissa mennä pk-tottista ^^'
  7. Seisominen liikkeestä: Ei olla treenattu.. Joten.. :D
  8. Estehyppy: Vähän on treenausta aloitettu, mutta ei mitenkään kovin aktiivisesti kylläkään. Hyvin kuitenkin osaa odottaa "yli" -käskyä ja kääntyy esteen toisella puolella mua kohti ja jää odottamaan (en tosin tiedä miten se on sen oppinut, kun en edes ole sitä opettanut.. :D), mutta sitten kun menen koiran vierelle, kääntyy sen rintamasuunta muhun päin..
Tästä päätellen, jokaista liikettä pitää harjoitella. Toisia enemmän, toisia ehkä vähän vähemmän, mutta harjoiteltava joka tapauksessa.
Kuitenkin omasta mielestäni meidän harjoittelu Awan kanssa on ihan hyvällä mallilla siihen nähden, että mitenkään kovin tavoitteellisesti ei olla treenailtu; omaksi iloksi, viihdykkeeksi ja aktivoinniksi "vain". Saa nähdä, koska uskaltaudun menemään edes niihin mölli-tokoihin kokeilemaan Awan kanssa.. Häiriötreeniä tarvittais kyllä ennen sitä >:)

.. Ja toisinaan se on mukana näin innokkaasti! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti