Ilona

keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Rallyn omatoimitreenit ja alkeiskurssin pitämistä

Klo 17-18 on hallillamme varattuna tunti rally-tokon omatoimitreenejä varten. Siellä olemme vain minä ja Mari koirinemme, mieluusti saisi olla pari muutakin. Aiemmin omatoimitreeniajalle oli kiinnostusta, nyt kun aika on, niin ilmoittautuneita omatoimitreenaajia ei tosiaan muita ole. Toki monella tekee tiukkaa töiden kanssa, kun treeniajankohta on mikä on. Ymmärtäähän sen ja varmasti heitäkin harmittaa, jos/kun eivät töidensä (tai muiden menojensa) vuoksi pääse tuohon kellonaikaan osallistumaan treeneihin. Mutta jokatapauksessa, saahan sitä kahdestaankin treenailtua ihan sopivasti ja on edes joku pienenä häiriönä sekä katsomassa menoa.

Tänään tehtiin 13 kyltin mittainen rata. Rata näytti tältä:


Seuruutin Friniä nakin avustuksella, jotta saataisiin oikea seuruupaikka vielä selkeämmäksi. Kyllä se pikkuhiljaa sieltä alkaa hahmottua, mutta täytyy myöntää, että itse on asian suhteen tullut laiskoteltua, kun on tullut treenattua vain muita juttuja. Vaan tosiasiahan on se, että yksi tärkeimmistä asioista rallyssa olisi juurikin tuo seuraamisen kunnollinen osaaminen. Täytyisi nyt ottaa se syyniin kunnolla..

Tänään myös alkoi kuuden kerran mittainen rally-tokon alkeiskurssi, jota minä pidän. Kurssilla on beagle, bordercollie, kääpiöpinseri, jackrussellinterrieri, saksanpaimenkoira sekä kaksi pk collieta.
Alkuun kerroin millainen panta ja remmi on rally-tokossa ok, minulla oli mukana myös muutama esimerkkipanta. Käytiin myös muutamat kyltit läpi ja samalla kerroin miten ja missä kohtaa tehtävät tulee suorittaa kylttiin nähden.
Tällä ensimmäisellä kerralla tutustuttiin kyltteihin nro:
1. Lähtö
2. Maali
26. Istu
28. Istu + kierrä koiran ympäri
29. Istu + maahan
31. Istu + maahan, kierrä koiran ympäri
30. Liikkeestä maahan
27. Istu + istumisesta juosten
12. Hitaasti
13. Juosten
14. Normaali vauhti

Kurssi on tosiaan kuuden kerran mittainen, joten käydään taas alkuun kyltit läpi melko nopeaan tahtiin, jotta ehditään varmasti kaikki käydä läpi. Jokaisella kerralla kuitenkin varmasti ehditään muistella edelliskerralla läpikäytyjä kylttejä. Parilla viimeisellä kerralla sitten vielä muistellaan ja viimeistään viimeisellä kerralla saatetaan tehdä pari pientä ratapätkääkin harjoituksen vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti