Ilona

tiistai 23. elokuuta 2016

Agin PM-joukkuetreenit

Kokoonnuttiin tänään kuudeksi KauKo:n treenikentälle ja tarkoituksena oli pitää pienet treenit viikonlopun piirinmestaruuskisoja silmällä pitäen. Saatiin KauKo:lta kasaan maksijoukkue, johon kuuluvat meidän lisäksi pk collie Salli (1lk), belgianpaimenkoira groenendael Rico-Petteri (3lk) ja kroatianpaimenkoira Wiki (1lk).
Rakennettiin 16 esteen rata, joka sisälsi mm. pakkovalsseja ja takaakiertoja - näitä voi kuulemma radalla olla, koska rata on yleensä noin kakkosluokan tasoa. Ratapiirros alempana; ykkönen pakkovalssilla. Este nro 14 oli kakkosputken jälkeen hyvänä houkutuksena, mutta me päästiin tuo kohta onnistuneesti kaikilla kerroilla, kun se kohta mentiin. Ensimmäinen "öö?" tuli kolmannella esteellä, kun olin koiran edessä eikä se siksi hypännyt tietenkään. Pari kertaa kokeiltiin uudestaan ja kyllä se sitten alkoi sujumaan ihan hyvin - ei nyt tokikaan mitenkään tyylipuhtaasti, mutta pääasia, että saatiin se menemään edes jotenkuten oikein.

Seuraavaksi saatiin pysähtyä kepeillä. Käskytin putken jälkeen Frinille rengasta ja sitten vasta keppejä - F:llä oli ihan liian kova vauhti eikä se täten pystynyt kokoamaan itseään kepeille. Haki ekan välin hyvin, mutta meni ohi toisesta välistä pompaten suoraan kolmanteen väliin. Sitten sain ohjeeksi käskyttää keppejä heti, kun Frini tulee putkesta. Toimi vähän paremmin, mutta sitten en antanutkaan Frinille tarpeeksi tilaa tehdä niitä keppejä itse.. Vedätystä F ei kestä kepeillä vielä juuri yhtään, joten itse pitää olla siinä tosi tarkkana, etten mene sen edelle. Hurjan vaikeaa tämä ohjaaminen, mutta koko ajan onneksi opitaan! :p

Kun päästiin keinulle saakka, Frini ei pysähtynyt alastulokontaktille, joten otettiin uudestaan. Nyt pysähtyi ja palkkasin. Puomilla myös vaadin kunnon pysähtymisen ja palkkasin, kun teki oikein. Kolmastoista hyppy ohjattiin myös pakkovalssilla. Menin tässä sekaisin ja jostain syystä valssasin. Frini kyllä hyppäsi hypyn, mutta tietenkin tuolla ohjauksella hyppy meni pitkäksi ja hyppy nro14 olisi hypätty väärältä puolelta jos olisin ohjausta jatkanut. Palkkasin koiran - oikeinhan se teki, just niinkuin minä käskin. Saatiin kokeneemmalta ohjaajalta neuvoja, kuivaharjoittelin ohjauskuvion pari kertaa ilman koiraa ja sitten otin koiran mukaan - keskityin ja onnistui. Koiralle palkka ja sama kuvio uudestaan ja nyt loppuun saakka. Lopun takaakiertokin onnistui - ihme kyllä ehdin ohjaamaan sen takaakierron eikä tarvinnut sylkkäreitä yrittää x)


Meillä oli ihan superkivat treenit! Suuri kiitos treeniseuralle! :)

Tähän samaan postaukseen voisin kuitenkin vielä ilmoittaa, että harmillisesti joudutaan tänä vuonna jättämäänkin OnniDog -koiraleiri väliin. Katsellaan sitten ensi vuonna taas uudelleen, mikäli silloin lähdettäisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti