Ilona

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Agiliitäjän alkuja?

Käytihinpäs siinä jokin aika sitten koulun agilitykenttään tutustumassa neitien kans. Ensin kentälle tutustumaan pääsi Heta. Herkkujen avulla tutustuttiin ja Wilmalta "lainattujen" nakkien kannustuksella neiti rohkaistui menemään putkeen :) Hyppyesteiden rimat laskettiin maahan ja siitä vain juostiin läpi. Jokaisen esteen kohdalla kuitenkin sanoin "hyppy", jos vaikka käsky alkaisi jotenkin iskostumaan koiruuksien aivoihin (ai mihin?) jo heti ensimmäisestä harjoituskerrasta lähtien.. Keppejäkin Hetan kanssa kokeiltiin ja nakin perässä se pujottelikin ne hienosti :)















Awan kanssa juostiin alkuun myös vaan esteiden läpi, mutta jossain välissä nostin riman alimmalle korkeudelle ja siitä hypättiin pari kertaa kevyesti. Putkeen Awa ei suostunut menemään, ei edes nakeilla houkuttelu auttanut. Kummallista, jotenkin olisin kuvitellut tämän asian menevän siten, että Awa menee putkeen, mutta Heta ei :D Eiköhän Awakin sinne rohkaistu menemään, kun vaan käydään totuttelemassa. Kepit meni suhtkoht hyvin, mitä nyt välillä meinasi vähä karata omille teilleen, mutta palasi kyllä takaisin kun käsky kävi :D Meidän agilityrata vois koostua vaikka vaan kepeistä ja hypyistä, eiks je? ^__^
Otin vähän tokoakin siinä lopuksi sitten Awatsun kans. Vähän paikallaoloa ja seuraamista. Paikallaolo meni hyvin. Hienosti pysy perse maassa. Seuraaminen nyt oli vähä niin ja näin, mutta hiotaan vähitellen paremmaksi. Autossakin odottelivat omaa vuoroaan aikasta hienosti. Potentiaalisia agiliitäjien alkuja nää koirat vois ihan hyvinkin olla, aineksia ainakin olisi. Eri asia osaako tää ohjaaja ohjata oikein.. Täytyy vähän kysellä viisaammilta ja tutustua lajiin tarkemmin, intoa noilta piskeiltä nimittäin ainakin löytyy! :)








2 kommenttia:

  1. Muistan meidän ekan agikerran, ja yleensäkin alkeiskurssin. Alussa oltiin molemmat, minä ja koira vähän kujalla hommasta, mutta kun reenaa niin oppii koko ajan lisää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps. ekaa kertaa mekin oltiin tosiaan agikentällä, niin minä kuin koiratkin :D Kaikki on aikalailla uutta, sen vaa tiedän et mittää rasittavia juttuja ei kannata tehä ilman hyvää alkulämmittelyä :D ja loppuverkat päälle sit kans :D Eiköhän tää tästä (:

      Poista