Ilona

maanantai 13. elokuuta 2012

Haaste

Haaste tuli Paimenlauman blogista, kiitos vain! :)
Haasteen ideana on, että haasteen saaja vastaa viiteen kysymykseen, jotka haastaja on keksinyt. Haaste pitää lähettää viidelle eteenpäin ja keksiä viisi uutta kysymystä.

1. Mikä oli ensimmäinen koirakontaktisi elämässäsi?
- Hmmm.. Varmaan ensimmäisiä kertoja oon koiraa rapsuttanu 6-7 -vuotiaana. Kavereiden perheillä oli koiria, joten kavereiden kautta se eka kontakti koiriin on mitä luultavimmin tullut. Oman koiran, Piikun, sain kuitenkin ollessani noin 10-11 -vuotias.
2. Mikä on negatiivisin muistosi koiriin liittyen?
- No ehkä tämä ongelma Awan ärhäköinnin kanssa on ollu se negatiivisin muisto. Se on niin kamalaa katsottavaa, kun koira ottaa yhteen toisen kanssa. Koskaan ei ole kummallekaan osapuolelle kuinkaan käynyt eikä kärhämä oo kestänyt minuuttiakaan, mutta silti.. Onneksi tästä ollaan pääsemässä eroon. Tämmöisiä tilanteita tulee enää onneksi vain erittäin harvoin.. (Tuttujen koirien kanssa ei ongelmaa ole, eikä suurimman osan vieraistakaan koirista, mutta jos toinen koira provosoi/yrittää haastaa, Awa lähtee helposti mukaan)
3. Mitä koulutustekniikkaa kannatat, mitä et?
- Positiivinen vahvistaminen, kannustus. Leikin varjolla ja iloisella asenteella. Tottakai pitää kieltää, jos tarvetta on, mutta mitään väkivaltaista 'koulutusmenetelmää' en voi sietää.
4. Missä sinun tulisi parantaa omaa käytöstäsi/tekotapaasi koirien koulutukseen/käsittelyyn liittyen?
- Ehkäpä mun pitäisi olla hieman määrätietoisempi ja jämäkämpi. Rohkeampi. Opittavaa koirien kouluttamisessa on vielä paljon, mutta perusasiat uskon handlaavani, koska ei noi koirat aivan päässilimääsiä oo (;
5. Mikä on tärkein asia, jonka koirat ovat sinulle antaneet/opettaneet?
- Kärsivällisyyttä ja vastuuta. Taidanpa hieman sosiaalisempikin olla koirien ansioista. Koirien kautta olen tutustunut uusiin ihmisiin ja saanut uusia kavereitakin :)

Kysymykset seuraaville:
1. Miten päädyit koiraan/rotuun, mikä sinulla nyt on?
2. Millaisia harrastuksia teillä on koirasi/koiriesi kanssa?
3. Oletko koiraharrastusten parissa kunnianhimoinen? Millaiset tavoitteet teillä on?
4. Millaista koirasi/koiriesi pentuaika oli? Tapahtuiko jotain negatiivista, esim. pentu tuhosi tavaroita/paikkoja?
5. Onko koirasi luusto kuvautettu, mitkä olivat tulokset? Paljonko kuvautukselle tuli hintaa? Jos ei ole kuvautettu, niin miksei/aiotko kuvauttaa?

Haastan seuraavat:
Irene, pieni paimeneni
Labradorinnoutaja Kipa
Janga & tiimini J & T & M
Karvaiset kuonot
Duffy's Blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti