Ilona

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Eläinlääkärin diagnoosi

Juu, eläinlääkärireissu tosiaan tehtiin tänään, koska eilen illalla aloin epäilemään, että Awalla olisi virtsatietulehdus ja sehän sillä nyt sitten onkin. Onneksi tosin vain lievä sellainen. Epäilykset heräsi, kun tuo eilen sohvalla vieressäni makoillessaan yhtäkkiä kusaisi alleen ja näytti ihan siltä kuin se ei olisi itse edes tajunnut pissivänsä ennenkö kiljaisin, että ei saa.. O_o Reppana ihan hämmentyi ja oli heti kamalan pahoillaanolevan näköinen -- en mä sille vihainen ollut, itsekin ihan ihmetyksissäni, että mitä ihmettä :o
Ensimmäisenä tuli mieleen, että koira on sterkattu ja sehän voi virtsankarkailua aiheuttaa, mutta samassa kuitenkin ajattelin, että ei kai se voi siitä johtua (?).. Sterkkauksesta kuitenkin on jo vuosi eikä koskaan aikaisemmin ole käynyt mitään vastaavaa. Itsekseni mietin hetken aikaa ja ehdin jo parille kaverillekin ihmetellä asiaa Facebookin kautta. Selailin elainlaakariin.fi:n sivuja ja samassa, kun olin tällä sivulla, sanoi kaveri FB:ssä oman koiransa käyttäytyneen juuri samalla tavalla kuin Awa nyt, ja koirallansa oli silloin ollut pissatulehdus..


Siinä eilen kun tarkkailin Awaa, niin tajusin, ettei se kyllä ihan normaali itsensä ollut. Jotenkin kamalan vaisu ja silmistäkin sen kyllä huomasi, ettei nyt ihan kaikki oo niinkuin pitäis. Ja eilen kun oltiin jälleen pellolla irtioloa harjoittelemassa (tähän väliin maininta, että hyvin meni ^_^ jee), niin vähän ihmettelinkin, kun tuo pissasi ainakin neljä kertaa.. Kun yleensä ulkona ollessa se pissaa tasan kerran ja merkkailuakaan tuo ei harrasta.

No tänään aamulla sitten otin puhelimen käteen ja soitin eläinlääkärille. Sain ajan vartin yli kahdeksitoista. Ennen sitä mun piti ottaa Awalta virtsanäyte purkkiin, mikäli vain siinä onnistun. Ajattelin, että se olisi helpommin sanottu kuin tehty, koska kuvittelin Awan lopettavan pissaamisen heti, jos jotain kippoa yritän sen alle tunkea. Mutta yllättävän helposti se sujuikin ja sain näytteen otettua. Sen ja koiran sitten kiikutin eläinlääkäriin ja ELL teki liuskatestin, jonka tuloksia sitten vertaili normaaleihin arvoihin. Kaikki muut arvot olivat normaalit paitsi proteiinipitoisuus oli hitusen korkeampi mitä normaalisti, mikä siis viittaa siihen, että joku pieni tulehdus siellä virtsateissä on. En ihan kaikkea tajunnut, mutta jotain +2 se proteiinipitoisuus oli, eli kuulemma tosiaan "ihan vähän vain koholla tuo pitoisuus". Ja virtsan ominaispainokin oli ok. Verta pissassa ei ollut.

Awa siis sai nyt viikon mittaisen antibioottikuurin tuohon vaivaan ja toivon mukaan menee sillä ohitse. On se tänään jo kuitenkin ollut vähän pirteämpi kuin mitä eilen illalla oli, mutta ei siltikään ihan normaali itsensä vielä. Eläinlääkäri käski ottaa yhteyttä, mikäli lääkkeet ei tunnu tehoavan ja Awa vielä ensi viikollakin pissailee tiheään jne.. Toivottavasti nyt ei kuitenkaan tartte uudestaan soitella.

Nyt on muuten pieneläinpuolen työssäoppimispaikkakin varmistettuna. Yksi stressinaihe vähemmän. Vielä pitäisi keksiä/päättää mihin tuotantotilalle sitä viiden viikon mittaista harjoittelupaikkaa kysyisi..

2 kommenttia:

  1. Nyt on paras banneri ja ulkoasu kun ikinä vielä ollu. tykkään toooosi paljon! :) Ja paranemisia <3

    VastaaPoista