Ilona

torstai 24. lokakuuta 2013

Haasteloinen

Toiveesta todeksi -blogi haastoi lukijoitaan vastaamaan 11 kysymykseen ja nyt ajattelin niihin vastailla:

1. Oletko löytänyt Elämäsi Rodun?
- Hmm, pk collie on ensimmäinen rotukoirani ja tällä hetkellä se ainakin tuntuu siltä Thö Rodulta. Vaikea kuitenkin sanoa, että voisiko joku muukin rotu tuntua siltä, kun tosiaan en muunrotuisia ole omistanut. Enkä tule omistamaankaan moneen, moneen vuoteen. Joten tällä hetkellä ainakin pk collie on Elämäni Rotu. Jos näin voi sanoa ☺

2. Entä Elämäsi Koiran? Mikä tekee juuri siitä Elämäsi Koiran?
- Apua, en osaa vastata tähän. Jokainen noista on omalla tavallaan Elämäni Koira. Myös Piiku oli yksi Elämäni Koirista. Se oli erityisen spesiaali ehkä sen takia, koska se oli ensimmäinen ♥ Awan kanssa on ollut ja on edelleen omat haasteensa, mutta silti sekin on erityisen rakas. Hetaa ei voi olla rakastamatta. Eikä Friniä. Frini on mahtava karvalapsi. Mun pienisuuri Reino ♥ (Lempinimi Reino sai alkunsa kasvattajan onnitellessa näyttelykehien korkkauksesta tekstiviestillä ja puhelimensa hieman ennakoi tekstinsyötössä. Tarkoituksenahan oli siis, että tekstissä lukisi "Frini♥", mutta siitä tulikin "Reino♥" :')) Kaikilla noista on omat tapansa ja tarkoituksensa. Kaikki nuo ovat Elämäni Koiria ♥

3. Onko jotain harrastusta, mitä tekisi mieli lähteä kokeilemaan?
- No onhan niitä, esim. paimennus, valjakkoajo, rallytoko, jälki, haku, koirafrisbee, doboilu, koiratanssi, vepe jne! Saa nähdä mitä kaikkea sitä tuleekaan kokeiltua tässä vuosien mittaan. Ainakin nyt paimennus ja valjakkoilu ovat siinä listan kärkipäässä, rallytoko tulee heti seuraavana.

4. Millainen eläinhistoriasi on?
- Pitkä. Meillä on ollut pari kania (Viivi & Väiski), kun olin pieni (alle kouluikäinen). Myös akvaariokaloja on ollut (miljoonakaloja, neontetroja, kardinaalitetroja, tiikeribarbeja, miekkapyrstöjä, taistelukala.. Ei tosin kaikki samaan aikaan..). Ensimmäinen koira (Piiku) saapui ollessani noin 11-vuotias. Piikun aikana ei muita lemmikkejä ollut. Kun Piikusta aika jätti, elin puoli vuotta koiratonta elämää, mikä tuntui erittäin tyhjältä! Awa saapui taloon 14-viikkoisena vuoden 2011 maaliskuussa ja Heta 2-vuotiaana kodinvaihtajana vuoden 2012 kesäkuussa. Toukokuussa 2013 elämääni saapui vuodenpäivät haaveilemani blue merle pitkäkarvainen narttucollie, jolla oli saapuessaan ikää 7½viikkoa. Jossain välissä haaveilin myös kanista (hermeliinistä tai kääpiölupasta), mutta luovuin sitten ajatuksesta. Saattaisi moinen pitkäkorva herättää koirissa liian paljon mielenkiintoa, joten.. Eiei. Ehkä joskus, mutta ei nyt (onneksi asun tällä hetkellä sen verran pienessä kämpässäkin, että kanihäkki ei sinne edes mahtuisi ;p).
Kavereilla on aina ollut kissoja ja sitä kautta on niihin tutustunut. Ala-asteikäisenä kävin kaverin kanssa silloin tällöin hoitamassa (ts. harjailemassa) hevosta ja paria shetlanninponia. Matelijat yms. eivät ole koskaan oikein olleet lähellä sydäntä, eivätkä ole vieläkään..


5. Mikä on parasta koiraharrastuksessa? Mikä ikävintä?
- Parasta on ehdottomasti onnistumisen tunne! Se voittajafiilis mikä tulee, kun jokin asia onnistuu! Kyllä te tiedätte sen tunteen! Parasta on myös harrastusten kautta saadut uudet tuttavat, jotka eivät kyllästy höpöttämään koirista :D On myös mukavaa huomata kehittyminen, niin oma kuin koirankin.
Ikävintä on varmaankin se, kun tuntuu ettei mikään onnistu. Jos on huono päivä itsellä tai koiralla, silloin ei treenauskaan onnistu (joten tällöin jätetään suosiolla treenit tekemättä..). Koiramaailma osaa olla myös julmaa, ihmiset puhuvat toisistaan, eivätkä aina positiivisessa mielessä. Jotkut vetävät omia johtopäätöksiä, mutta todellisuudessa asioista kannattaisi ensin ottaa selvää..


6. Mikä on teidän laji?
- Eiköhän se Awan kanssa ole toko. Frinin kanssa toivottavasti agility ja toko. Hetan kanssa keskitytään vain hömpöttämään ;p

7. Mikä on lapsuutesi haaverotu? Onko edelleen?
- En tarkalleen muista, että oliko joku rotu ihan ykkönen.. Mutta kyllä sitä tuli ihasteltua mm. sakemannia (kiitos Poliisikoira Rexin :D) ja pk collieita (no kiitos Lassien :p). Myös siperianhusky ja alaskanmalamuutti tais olla ihailujen kohteena (kiitos Balto & Hopeanuoli (josta silloin luulin, että se on husky) :P). No olihan tuo pk collie haaverotuna ja nythän semmoisen omistan ♥
Sakemanni ei enää kuulu niihin rotuihin, eikä myöskään muutti. Huskyt on kivoja, mutta itse tuskin koskaan tulen sellaista omistamaan :)


8. Miten päädyit juuri siihen rotuun, mikä sinulla nyt on?
- Halusin koiran, jolla on miellyttämishalua (hieman enemmän kuin noilla pystissekoituksilla ;p). Koiran, joka rakastaa tehdä töitä ihmisen kanssa. Koiran, joka sopii monenlaiseen menoon. Ja sitähän tuo collie on. Frini rakastaa tehdä töitä, sillä on miellyttämishalua, se on oppivainen. Siitä on monenlaisiin harrastuksiin; agility, toko, mätsärit/näyttelyt, jälki, valjakkoilu, haku jne.. Ja onhan se kauniskin.

9. Miten päädyit juuri siihen kasvattajaan, jolta koirasi on?
- Selailin netissä kasvattajien sivuja ja etsin "Sitä Oikeaa", kunnes tuttava taisi Say Wuf:sta vinkata. Olinkin sivuilla aikaisemmin jo vieraillut ja se itseasiassa löytyikin "Suosikki-listaltani" parin muun joukosta. Tutkailin sivuja tarkemmin ja tutustuin kasvattajan kasvatteihin sivujen perusteella. Otin kasvattajaan yhteyttä sähköpostilla ja postittelu jatkui tasaisin väliajoin. Kesällä 2012 sitten kävin paikanpäällä Uudessakaupungissa esittäytymässä ja tutustumassa Kirsiin ja koiriinsa (NouNou (Frinin mummi), Weea (Frinin emä) & Hoax (Frinin velipuoli)). Näin koirat treenikentällä TOKOilun parissa, josta sitten siirryttiin kaffittelemaan Kirsin luo, jossa oli myös juuri sillä hetkellä neljä oikein somaa pikkuista collielapsosta (ihanat Kurko, Mello, Allu ja Winski)! Ikää pennuilla taisi olla silloin n. 6viikkoa. Oli mukava nähdä pentuarkea (ts. pissakakkarumbaa! ;p). Kirsi kertoili avoimesti koiristaan ja rodusta kattavasti, jutustelua riitti puolin ja toisin. Vierailusta jäi erittäin hyvä fiilis ja yhteydenpito jatkui. Lopulta tuli se aika kun Weea oli tarkoitus astuttaa ja siitähän se jännitys sitten alkoi, tuleeko mulle pentu. No tulihan sieltä, "tilaamani" merletyttö ♥ Kiitokset siis Kirsille! ^_^

10. Koirasi paras ja huonoin puoli?
- Frinin paras puoli on kyllä miellyttämishalu, tekemisen into ja sosiaalisuus! Se on oppivainenkin ja kaikkea. Melko rohkeakin; jos säikähtää jotain, palautuu nopeasti. Huonoin puoli taitaa olla haukahtelu "kun mitään ei tapahdu ja mulla on tylsää ja ääää, haukun sitten huvikseni" ^^' Ehkä se joskus oppii hieman hillitsemään itseään. Ehkä. Toivoa ainakin sopiin ;p
Hetan paras puoli on ehdottomasti sen sosiaalisuus! Rakastaa ihmisiä ja toisia (vieraitakin) koiria. Ei tahdo kenellekään mitään pahaa. Helppo käsiteltävä (paitsi kynsienleikkauksesta neiti on vähän eri mieltä, mutta kyllä sekin onnistuu, kun hetken vääntää ;p). Huonoin puoli..? Hmm. Kyllä se taitaa olla lenkeillä vastaantuleville koirakoille haukkuminen. Joskus kuulostaa tosi hurjalta vaikka ei todellisuudessa edes ole. Jep, käytös on koulutettavissa pois. Pikkuhiljaa edetään asiassa..
Awan paras puoli on sen ihmisrakkaus. Awa on myös aika rohkea, menee helposti tutustumaan uusiin juttuihin eikä jää miettimään asioita turhaan. Palautuu säikähdyksestä nopeasti. Huonoinpana puolena pidän myös tuota lenkillä vastaantuleville koirakoille haukkumista. Joskus jopa ihan räyhäämistä. Ollaan edetty tässä asiassa jo parempaan päin. 


11. Linkitä sinun mielestäsi kaunis oman rodun edustaja (omaa ei lasketa)!
- Jos nyt jätän laskuista pois kaikki SW:läiset, niin ensimmäisenä mieleen tuli Corydon Catch Me Driftin "Percy" sekä Yeva-Blue Of Kingly Shine "Sissi"! Omaa silmää miellyttäviä. Monia, monia muitakin on, mutta nuo tosiaan tulivat ensimmäisenä mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti