Ilona

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Pentujen agilitykurssilla (1. korvauskerta)


Käytiin pitkästä aikaa ohjatuissa agilitytreeneissä Ilmajoella ja kyllä olikin mukavaa, kun sai neuvoja, että miten voi lähteä jatkamaan eteenpäin. Alkuun treenattiin nenäkosketusta alustaan, jota ei olla Frinin kanssa taas pitkiin, pitkiin aikoihin harjoiteltu. Hyvin tuo kuitenkin muisti mitä siltä halusin ja melko nopsaan tahtiin naputti kantta nenällään ja palkkaa sai lapata suuhun aika vauhdilla.
Sitten siirryttiin tekemään putkeen irtoamisia, jonne Frini kyllä hakee hyvin. Kolme (vai neljä?) toistoa otettiin, joista ensimmäisellä neiti meinasi juosta putken ohi suoraan palkalle, mutta sain estettyä ja ohjattua putkeen. Loput toistot menikin sitten tosi hyvin.

Seuraavana vuorossa keppien treenausta. Kujakepit, ja niiden välistä tarkoitus laittaa koira etenemään targetille. Kivasti onnistui nyt tämäkin ja kummaltakin ohjauspuolelta.
Siitä siirryttiin kontaktitreenille; takatassut jäi laudalle ja siitä palkka ja vapautus. Kummaltakin ohjauspuolelta tämä sujui tällä kertaa hienosti!




Seuraavaksi harjoiteltiin kiertoja. Laitettiin targetti esteen taakse ja lähetettiin koira "kierrä" -käskyllä matkaan. Koira suuntasi targetille ja sieltä kiertäen esteen takaisin ohjaajan luo. Frini oli tässä tosi kätevä! Ja nopea! Palkkasin narupallolla välillä, mutta tällä kertaa en päästänyt irti, ettei neiti lähde rallittamaan pitkin kenttää ja sabotoimaan toisten suorituksia :'D Revittiin lelua ja voi, että sekin oli Frinin mielestä niin mukavaa!
Seuraavaksi taidettiin mennä omatoimisesta harjoittelemaan rengasta. Kaksi kertaa kummaltakin ohjauspuolelta ja mukavasti meni tämäkin. Ei moittimista.

Renkaan jälkeen saatiin ohjeet miten harjoitella niistoja. Eipä tuo sanonut mulle alkuun mitään, mutta sitten kouluttaja selvitti asian ja se olikin ihan "piece of cake". Frini meni niin mahtavasti! Yritin piirrellä taas taitavasti Paintilla (kuva alla) ja havainnollistaa vähän mitä tässä nyt yritän selittää :D Laitoin Frinin istumaan hyppyesteen eteen ja itse siirryin siivekkeen taakse (kuvassa siniset 'kolmiot' kuvastaa siivekkeitä :D), annoin käskyn "hyppää" ja Frini 'hyppäsi', jonka jälkeen ohjasin sen kädellä esteen ja itseni välistä. Muutamat toistot kummaltakin ohjauspuolelta ja Fritsu oli niiiin pätevä! ♥
Loppuun vielä paikkaistumista (meillä käskynä "odota") ja kierreltiin ja kaarreltiin koirien ympärillä koiran tason mukaan. Frini pysyy jo ihan kivasti paikoillaan odottamassa, välillä tosin keskittyminen herpaantuu ja persus nousee maasta, mutta uutta yritystä kehiin ja sitten kun on hetken malttanut istua paikoillaan, tulee vapautus.



Nyt pitäisi syödä jotain ja sitten pakata taas kamat kasaan, koirat autoon ja lähteä kohti Kauhajokea. Siellä pitäisi vielä käydä hoitamassa koulun pieneläimet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti