Ilona

torstai 20. helmikuuta 2014

Ahkeraa opiskelua


Meillä on koulussa ollut nyt taas pitkästä aikaa koirankoulutustunteja ja Heta on päässyt mukaan opiskelemaan! Frini on jäänyt kotiin juoksujensa takia, jotka tosiaan ovat jo oikeastaan ohitse. Talviloman jälkeen sitten pääsee sekin taas enempi treenailemaan ihmisten ilmoille.

Ensimmäisillä koulutustunneilla Hetan kanssa harjoiteltiin ihan perusasioita; katsekontaktia, maahanmenoa ja seisomista. Uutena asiana alettiin harjoitella tanssimista, käskysanana toimii "tanssi". Ajatuksena siis se, että koira nousee takajalkojensa varaan ja pyörähtää 360astetta ympäri. Ihan hyvällä mallilla ollaan tämän tempun kanssa, käsimerkin avulla tosin mennään vielä, mutta Heta tietää jo, mitä sen tahdon tekevän. Vielä kun saataisiin käsiavut pois, niin temppu olisi valmis, mutta kaikki aikanaan :)

Viime kerralla alettiin harjoittelemaan "pupu" -temppua = perse maassa, mutta etutassut nousee ylös, sillä tavalla 'pupumaisesti' :D Havainnollistavat kuvat olis kyllä tässä kohtaa ihan jees, mutta niitä ei nyt ole. Ehkä sitten joskus, kun temput osataan kunnolla, niin tulee kuvia ja/tai videotakin. Myös pyörimistä vastapäivään kokeiltiin muutaman kerran, käskysanana "ympäri".
Multa kysyttiin
, että ollaanko koskaan mitään koiratanssiin liittyvää tehty, mutta eipä me oikeastaan olla. Hetan kanssa se laji voisi kyllä onnistua, koska tuo on niin ketterä. Tällä hetkellä mulla olisi aika monta asiaa mielessä, mitä Hetalle voisi opettaa, mutta ehkä kuitenkin opetellaan ensin nämä kolme: "tanssi", "pupu" ja "ympäri", ennenkuin aletaan treenata yhtään mitään enempää.

Yhdellä tunnilla käytiin myös läpi koirien rakennetta ja perehdyttiin niiden kulmauksiin. Hetahan tosiaan on alikulmautunut niin edestä kuin takaakin, minkä jo tiesinkin. Tässäpä kuvaa, josta näette rakennetta:


Viime maanantaina (17.2.) Heta pääsi myös turkinhoidontunneilla harjattavaksi ja pestäväksi. Tunnin verran sitä harjailin ja siitä lähti karvaa ihan älyttömästi! Miten noin pienestä koirasta voi lähteäkin niin paljon? :D Jo sen harjauksen myötä Hetun turkki valkeni, mutta mentiin kuitenkin vielä shampoopesulle. Kyllä neiti haisikin hyvälle sen jälkeen ^_^ HUOM! Pohojammaalla kaikki haisoo ;)

Tänään oli Seinäjoen ryhmänäyttelyn aikataulutkin julkaistu. Ihan muutama muukin pk collie on tulossa näytille; yhteensä 72kpl, joista narttuja 39kpl.. :D Saapa nähdä mitä tuumaa suomalainen tuomari tuosta hivenen isohkosta ja epäpuhtaasta merletytöstä :'D
Ilmoitin Frinin myös Vaasan kansainväliseen näyttelyyn, joka on huhtikuun 26.päivä. Siellä tuomarina Sean Delmar.
Tässä tosin taitaakin sitten olla meidän tämän vuoden näyttelyt. Suunnitelmissa pyhittää loppuvuosi agilitylle ja josko siitä TOKOstakin innostuttais..! :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti