Ilona

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Maaliskuu maata näyttää

23.2.2014
1.4.2013 maisema oli vielä näin talvinen

























.. Niin se todellakin tekee, tai on tehnyt jo pidemmän aikaa; lunta ei ole pahemmin näkynyt hetkeen. Tällä viikolla justiinsa kaverillekin tuumasin, kun tuolla ulkona liikuttiin, että mulla on ihan pääsiäisfiilis! Ihan semmoset kelit nyt ollut, mitä yleensä on vasta pääsiäisenä - eli reippaan kuukauden päästä. Vielä helmikuun alussa olin sitä mieltä, että sitä lunta vois tulla kyllä ja niitä pakkasia myös, mutta nyt alan olla sitä mieltä, että mennään vaan suosista kesää kohti; ei lunta eikä pakkasia enää. Alkaa tämä harmaa ja rapainen keli taas kiristää hermoja, kun jatkuvasti saa olla koirien tassuja ja mahanalusia siistimässä. Ehkä tämä tästä pian iloksi muuttuu. Tänäänkin yritti aurinko jo vähän pilkistää pilviverhon takaa! ♥

Punnitsin koirat pitkästä aikaa:
Awa 16,4 kg
Heta 7,4 kg
Frini 20,3kg

Heta & Frini ovat sopivan painoisia, mutta Awalla painoa on vähän liikaa.. Se on ollut vähän turhan hyvällä ruokinnalla hoidossa olonsa aikana :') Nyt se joutuukin sitten laihikselle ja saa enempi liikuntaakin, kun otan sen taas mukaani Kauhajoelle. Kokeillaan nyt taas hetki, että millä tavoin neiti suhtautuu parkkipaikalta kuuluviin ääniin; stressaako vai ottaako rennommin. En toki ajattele, että sen stressaaminen yhtäkkiä häipyisi, jos se saa välillä "lomailla" maalla, mutta pakko myöntää, että kun se on maalla, siinä niin omat kuin koirankin hermot lepää. Yritetään nyt kuitenkin saada Awa tottumaan asumiseen tuossa parkkipaikan viereisessa rivariasunnossa.

Tarkalleen viikko ja yksi päivä olisi Frinin ensimmäiseen viralliseen näyttelyyn. Voi huhhuh, mitähän siitäkin tulee :D Tuomarimuutoskin pk collieille tuli; alunperin tuomariksi oli ilmoitettu Jaana Hartus, mutta hänen estyttyä pääsemästä paikalle, tilalleen saapuu tuomaroimaan Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Meille sinänsä "ihan sama" kuka tuomaroi, odotukset eivät nousseet eikä laskeneet :P Tavoitteena on, että koira esiintyy hyvin. Arvosanasta ei tosiaan mitään odotuksia, tulee mitä tulee. Mennään viettämään kiva päivä tuttujen ihmisten ja koirien parissa, ja tietenkin kannustetaan heitä! :)

23.2.2014

2 kommenttia:

  1. Voi eiii, mulle Marjatta on mustalla listalla. :D Onnea näytelmiin ja tulkaa ihmeessä moikkaamaan meitä (mikäli colliet jollain ihmeellä ois belgien kanssa samana päivänä)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, mikäs siinä tuomarissa nyt sen tekee, että on teidän mustalle listalle joutunut? :D
      Kiitoksia, samoin teille tsempit! Kyllähän ne samana päivänä on, belgien arvostelu alkaaki jo näemmästä heti ysiltä, pk collienarttujen arvostelu alkaa noin klo 11.30 mut kyl me varmaan jo siinä kympin aikaan yritetään olla paikan päällä, joten meitäkin saa kehänlaidalle tulla moikkaamaan :D Jaj os kehäkarttaa luin oikein, belgit ja colliet onkin ihan vierekkäisissä kehissä :]

      Poista