Ilona

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Agilityn alkeiskurssi ~ 5. treenikerta


Aloitettiin nenäkosketuksen ja kontaktin yhdistämisellä. Frini on viimeinkin alkanut hoksaamaan nenäkosketuksen; kansi saa olla maassa ja Frini hakeutuu koskettamaan sitä nenällään jo suhtkoht hyvin. Mun vain pitäisi olla paljon nopeampi palkkauksen kanssa. Kotona vahvistellaan vielä tuota nenällä koskettamista. Tarkoituksena olisi, että nenäkosketusalusta vetäisi koiraa voimakkaasti puoleensa kontaktin loppupäässä. Sitten kun tämä alkaa olla hallussa, aletaan kantta pikkuhiljaa häivyttämään.. Jokseenkin uskon, että tähän meillä menee vielä jonkin aikaa.


Tämän jälkeen treenailtiin omatoimisesti putkeenmenoa; pari loivaa mutkaputkea peräkkäin. Ensin yhdestä putkesta ja sitten kahdesta. Hyvin se hakeutuu putkeen edelleen :P
Sitten keppejä, jotka olivat tällä kertaa lähestulkoon suorassa rivissä niin, että koira joutui oikeasti jo pujottelemaankin enemmän. Ohjurit oli jokaisessa välissä. Vähän epäröiden meni alkuun, mutta kyllä se rytmi sieltä aina välillä löytyi ihan mukavasti.
Treenattiin omatoimisesti myös rengasta. Tämäkin sujui ihan hyvin, kivasti hakeutuu renkaalle. Palkkauksenkin osasin ajoittaa paremmin kuin edelliskerralla.


Seuraavaksi takaakiertoja, jotka meni ainakin omasta mielestä hyvin. Frini kiertää esteen  sopivan tiiviisti, mutta kuitenkin niin, että tilaa riman yli hyppäämisellekin jää. Toki rimat ovat vielä melko alhaalla (30-35cm). Takaakiertojen jälkeen niistoja (kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, että mitä tämä tarkoittaa). Pentuagilitykurssilla näitä taidettiinkin harjoitella, mutta ilman esteitä. Nyt harjoituksessa oli estekin mukana. Tämäkin sujui näppärästi. Sitten nämä kaksi sai vielä kokeilla yhdistää, jos halusi; takaakierto ja heti sen perään niisto. Tässä piti alkuun itsekin oikein ajatella, että mitenkäs se nyt meneekään, mutta kyllä se sitten parin mokailun jälkeen alkoi sujumaan.

Takaakierto
Niisto
Lopuksi vielä parille hypylle irtoamiset, ohjattiin sivulta. Hyvin meni. Juoksin vierellä, eikä Frini ottanut siitäkään mitään häiriötä vaan juoksi kohti targettia niinkuin kuuluikin ☺
Seuraavaa kurssikertaa jälleen odotellessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti