Ilona

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Keskiviikkoagilityt

Tämänkertaiset radat näyttivät tältä:


Alkuun saatiin itekseen tutustua rataan ja miettiä miten kannattaa ohjata missäkin kohdassa. Ensin mentiin numeroitu rata. Alku oli helppo ysihypylle saakka. Siellä piti hetken miettiä, että mitenkäs tämä kohta nyt sitten kannattaisi ohjata. Alkuun mietin valssia, mutta ei se tuntunut ollenkaan järkevältä siihen kohtaan. Sitten mietin, että olisikohan päällejuoksu tässä paras vaihtoehto, ja olihan se. Tuli tosi hyvä mieli, kun ihan itse hoksasin asian ^_^ 10-putkelle koiran sai ohjata joko valssilla tai sitten lähettää kauempaa. Itse lähetin, koska Frini irtoaa hyvin putkiin enkä olisi edes valssille helposti ehtinytkään. Nyt meni putkellelähetykset hyvin, mutta täytyy jatkossa muistaa kertoa koiralle omalla rintamasuunnalla, että kumpaan päähän putkea on tarkoitus mennä. Hyvin Frini sen lähemmän putken suun kyllä hakee ja jos tarkoitus olisi tässä ollut mennä toiseen päähän putkea, niin olisin valinnut erilaisen ohjaustavan. Ehkäpä tehnyt ysille sen valssin ja ohjannut oikealla kädellä "kiertämään" putken? No mutta, joka tapauksessa tämä meni hyvin, joten I'm happy.

Me oltiin ekana vuorossa ja jätin koiran lähtöön; Frini taas aukoi päätään lähdössä, odotin, että hiljenee ja sitten vasta menoksi. Frini juoksi kolmoshypyn ohi; ohjasin huonosti ja taisin unohtaa käskyttääkin hypylle. Otettiin uudestaan alusta ja päästiin rata loppuun saakka onnistuneesti! Myös 9-hypyn päällejuoksu onnistui lähestulkoon täydellisesti, vaikkei sitä ollakaan hetkeen tehty. Ja tuonne putkelle irtosi myös hienosti, kuten jo edempänä selitinkin.

Kuva otettu 29.8.2014
Sitten heti perään saatiin tehdä aakkosilla merkitty rata. C-hypylle asti oikein, mutta sitten itse unohdin miten jatkuikaan. Pieni kertaus ilman koiraa ja uusi yritys. C-D -välille valssi ja loppu menikin hyvin. Otettiin vielä kolmas toisto, joka meni myös näppärästi.

Lopuksi vielä, kun aikaa jäi, saatiin treenata keppejä. Taidettu Frinin kanssa tehdä niitä viimeksi tammi-helmikuulla (?!?), joten tällä kertaa vain muisteltiin, että mites ne menikään. 12 keppiä jonossa, verkot jokaisessa välissä ja palkka targetilla keppien lopussa odottamassa. Lähetin aika läheltä kepeille kummaltakin puolelta, hyvin neiti pujotteli. Sillä ei ollut aikomustakaan lähteä rynnistämään keppien ohitse suoraan palkalle.
Tällä viikolla jos vaikka perjantaina ehtisi mennä itsenäisesti treenaamaan keppejä, niin voitas edistyäkin kesän aikana niissä. Verkkoja pikkuhiljaa pois jne. Viimeistään syksyllä ois tarkotus startata virallisissa - ainakin se on tavoitteena.

Loppuun täytyy sanoa, että VAU! On toi koira vaan niin super! ♥

4 kommenttia: