Ilona

tiistai 21. heinäkuuta 2015

Heta ja agin alkeet

Osallistutaan Hetan kanssa nyt neljän kerran pituiselle agin alkeiskurssille - jännää! Kurssin pitää Anni Korpela / SUKK ry.
Alkuun testattiin kummallako koira palkkaantuu paremmin; lelulla vai herkulla. Heta ei ole oikein koskaan ollut mitenkään ahkera leikkimään, mutta aina silloin tällöin se vähän innostuu leluja riepottamaan. Tällä kertaa se innostui, mutta totesin, että kyllä herkut on tälle koiralle parempi palkka - niiden eteen se tekee kaikkensa :p

Sitten jokainen koirakko teki vuorollaan irtoamistreeniä. Kahdeksasta siivekkeestä tehtiin kuja ja kujan loppuun targetti, johon vietiin koiran kanssa herkku. Siirryttiin kujan alkuun ja päästettiin koira etenemään targetille. Heta meni kivasti; pari kertaa jäin paikoilleni ja sitten liikuin perässä kerran kummaltakin ohjauspuolelta.

Tämän jälkeen tehtiin tyhjistä mehukanistereista ratapiirroksen muotoinen kaari. Kanisterit olivat kaaren sisäosassa ja ulommas laitettiin siivekkeet. Rimoja ei vielä tässä vaiheessa ollut. Opetettiin koiraa seuraamaan ohjausta. Koira oli hihnassa, mutta hihna pysyi löysällä. Heta hoksasi jutun melko nopsaa, joten laitettiin rimat siivekkeiden puolelta alimpaan korkeuteen (20cm.. Vai olikohan se 25cm, en muista :D) ja kanistereiden puolelta maahan. Aluksi Heta meinasi, että mitä ihmeen esteitä te mun kulkureitille laitoitte, mutta kun vähän houkuttelin reippaammin, niin johan alkoi neiti liikkumaan.

Lopuksi vielä putkea. Putki niin lyhyeksi kuin sen sai, targetti toiseen päähän ja koira putkeen. Tää oli Hetalle aika "piis öf keik", sillä putkea ollaan sen kanssa menty muutaman kerran aikaisemminkin. Otettiin vain muutama toisto, että homma pysyy koiralle mielekkäänä :)

Ens viikolla ei ohjattua treenikertaa olekaan vaan mennään SUKK:n järkkäämään mätsäriin! Seuraava alkeiskurssin kerta siis parin viikon kuluttua :)


Frinin kanssa käytiin eilen kentällä treenaamassa keppejä ja keinua. Neiti meni keinun ekaa kertaa ihan itse, eikä enää vierastanut liikettä ja tömähdystä! Tänään meni myös samalla tavalla. Kepitkin pujotteli verkkojen avulla nopsaa! Voi koskahan sais ne verkot pois.. :') Nyt ne ei olleet ihan kiinni kepeissä. Kaippa se siitä, ku pikkuhiljaa siirtelee niitä kauemmas..? o.O Mutta pakko sanoa, että tuon keinun suhteen on nyt kyllä aika voittajafiilis! ^_^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti