Ilona

torstai 16. heinäkuuta 2015

Rallatteluepikset Vöyrillä

Ajeltiin tänään vuorostaan Vöyrille rally-tokoepiksiin kera Hetan ja Frinin! Luokkina mölli-ALO, ALO sekä AVO ja tuomarina toimi Heidi Slögs. Frinin ja Hetan olin ilmoittanut mölliluokkaan, jossa radalla oli 12 tehtäväkylttiä. Rata oli tämän näköinen:


Oltiin Hetan kanssa mölliradalla ihan ensimmäisenä koirakkona, joten en hirveästi ehtinyt edes jännittää. Heti alussa Heta kirmasi mun edelle ja hihna kiristyi, joten siitä -1 TAL. Toiselta tehtäväkyltillä istui ja meni maahan vinosti, mutten alkanut korjaamaan, kun kuitenkin teki jutut hyvällä innolla (ja mitäpä sitä -3 pistettä uusimisesta ottamaan). Vinosta asennosta kuitenkin -1 VINO. Kolmannella tehtäväkyltillä talutin pääsi taas kiristymään, joten -1 TAL. Nelostehtävä meni superhyvin! Seiskatehtävä on meille haasteellinen, koska ei olla sitä opeteltu oikeastaan ollenkaan. Heta ehti istahtaa, joten päätin kokeilla uusia; -3 UUSI. Uusiessa pientä säätöä ja Heta ehti jälleen istahtaa - en tosin sitä hoksannut vaan jatkettiin matkaa seuraavalle tehtävälle. Tuosta istumisesta seiskakyltiltä siis -10 TVÄ (väärin suoritettu tehtävä). Kasitehtävällä pieni ylimääräinen pyörähdys, mutta siitä ei näemmä oltu rokotettu. Sen sijaan vinosta asennosta meni yksi piste; -1 VINO. Pujottelussa pieni törmäys koiraan ja taisi talutinkin olla aika hilkulla kiristyä - näistä ei kuitenkaan miinuksia. "Liikkeestä maahan" (12. tehtäväkyltti) oli hiano ♥
Videon näet TÄÄLTÄ.
Hetalle pisteitä radalta 83/100 (aika 2,26,30) ja sijoitus 7/11.


Frinin kanssa suoritettiin rata toiseksi viimeisenä. Pieni jännitys oli itsellä, mutta Frini teki hyvin. Onnistuin suunnitelmassani; en palkannut herkulla radan aikana kertaakaan. Nelostehtävältä -1 KYL, koska neiti ehti käydä nuuhkaisemassa kylttiä ennen kuin asettui eteeni istumaan. Kun saatiin tämän kyltin tehtävä suoritettua ja jatkettiin matkaa viidennelle kyltille, alkoi kehän ulkopuolelta kuulua jotain pientä koirien rähinää. Itse meinasin hieman häiriintyä tästä, mutta Frini jatkoi kontaktin pitämistä muhun. Olipa hyvä häiriö - ohjaajalle häiriötreeniä siis! :D Loppurata menikin hyvin. Vielä kun Frinin vain saisi menemään pelkästä käskystä maahan ilman käsi-/vartaloapuja, niin olisi hyvä. Ehkä sekin tässä pian opitaan kunnolla, kun vaan treenataan. Koirastahan se ei ole kiinni vaan ohjaajasta - sen täytyisi oppia vähentämään noita apuja ja vaatia koiralta vähän enemmän sopivissa määrin ;)
Videon suorituksesta näet TÄÄLTÄ.
Frinille pisteitä radalta 99/100 (aika 1,38,34) ja sijoitus 1/11.


Miialle kiitokset seurasta ja videoinnista! ☺

2 kommenttia:

  1. Kyllä mua harmitti oma mokamme tossa radalla,kun kakkos kyltin tein sitten ,istu,maaahan ja sitten KIERSIN koiran,jotenkin vaan pää toimi että kun oli tollanen kyltti niin lukeehan siinä kierrä myös,oho,no kyllä tuo -10 harmitti,jos sitä ei olis tullu olisimme päässeet kolmanneksi,mutta ei voi mitään.Onnea teille kuitenkin.Mutta onneksi mun moka eikä koiran :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai tekin olitte siellä! Nooh, kyllä se siitä. Joskus sitä vaan tulee oikosulkuja ja tekee vaan eikä ees huomaa virhettä ku vasta sitten radan jälkeen tajuaa sen tai kun joku sanoo asiasta :D Jos huomaa radan aikana mokaavansa/suorittavansa jotakin väärin, niin sen tosiaan voi uusia, jolloin tulee vaan -3 pistettä siitä uusimisesta. Uusiminen ilmoitettava kuitenki tuomarille ennen kuin alkaa uusimaan :)
      Kiitos ^_^

      Poista