Ilona

torstai 20. elokuuta 2015

Aksa-alkeet

Suunnattiin koirien kanssa Jurvaan agin alkeiskurssille. Kurssillehan osallistui siis Heta, Frinin kanssa treenasin pikkupätkän kurssin loputtua.


Kurssin alkuun tehtiin pieni ratapätkä; hyppy-hyppy-putki (putki oli vähän lopusta taitettu mutkalle). Vein targetin putken loppuun ja koira meni ensin putkesta, jonka jälkeen rataan lisättiin hyppy ja lopuksi vielä koko rata; hyppy-hyppy-putki! Vitsi Hetahan meni hienosti! Ja katsekin oli eteenpäin koko ajan :)

Omatoimisesti otettiin rengasta pari kertaa. Nyt meni rohkeasti heti läpi. Ja kummaltakin ohjauspuolelta.
Opeteltiin myös takaakierron alkeita; targetti siivekkeen taakse ja ohjattiin koira takaakierrolle. Hyvin Heta sinne taakse ohjautuikin, vähän mietti hyppyä matalan riman yli, mutta kun oikein kehotin hyppäämään, niin kyllähän se hyppäsi. Rima tosiaan oli lähestulkoon maassa eli suurta loikkaa ei tarvinnut tehdä.
Puomin alastulolla tehtiin kontakteja; 2on2off -asento. Puomin alastulo nojasi matalaan pöytään, josta koirat ohjattiin kohti kontaktialuetta. Targetti alastulolla ja palkkailtiin siihen, kun koiran etutassut olivat maassa ja takatassut kontaktilla. Heta ihmetteli ensin, että mikäs tää homma nyt onkaan, mutta kannustamisella liikkui alastulolle saakka ja pysähtyi siihen. Heta on muutaman kerran aiemmin mennyt kokonaisen puomin ja alastulon kontakteja ollaankin harjoiteltu samalla tyylillä.
Sitten vielä kepit verkoilla. Keppijonossa oli 5-6 keppiä. Laitettiin targetti keppien loppuun ja ohjattin koira pujottelemaan. Eka vähän ihmetteli, mutta nopeasti hoksasi homman ja meni hienosti pujotellen.

Täytyisköhän laittaa Hetan tavoitteeksi, että JOSKUS käytäisiin edes epiksissä supermölliluokassa, jossa on vain putkia ja hyppyjä? :D En tosin ala määritellä, että milloin tuo "joskus" sitten tapahtuisi.. Sen näkee sitten - ehkä x)

Frinin kanssa harjoiteltiin lopuksi eteen irtoamista tuolla hyppy-hyppy-putki -pätkällä. Sanoin vain putkeen, niin neiti sujahti hienosti hyppyjen kautta putkeen! Vitsi miten pätevä! Otettiin vain muutama toisto ja sitten lopetettiin hyvillä fiiliksillä ja innolla! ^_^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti