Ilona

torstai 27. elokuuta 2015

Näytti jopa agilityltä

Tältä erää viimeinen agilityn alkeiskurssin kerta treenailtiin tänään Jurvassa. Toki parin viikon päästä jatketaan kolmen kerran jatkokurssilla :) Tänään mentiin pieni pätkä rataa ja harjoiteltiin yksittäisinä juttuina rengasta, takaakiertoa, kontakteja (2on2off), pussia ja keppejä (5-6kpl verkoilla).

Hetan rata näytti tältä:


Aluksi mentiin ratapätkää. Laitettiin ensin targetti neloshypyn loppuun ja mentiin hyppy, sen jälkeen (3)putki ja (4)hyppy. Näytti menevän kivasti, joten yhdistettiin pätkään samantien toinenkin putki ja lopulta mentiin koko ratapätkä varsin mallikkaasti. Tuumasinkin, että "hei, täähän näytti jopa agilityltä!" :D Hetan focus oli koko tuon ratapätkän ajan eteenpäin, ei vilkaissut mua vaan suuntasi kohti esteitä. Ehkä se alkaa hoksaamaan pikkuhiljaa tän homman :p

Rengasta tosiaan treenattiin yksittäisenä, rengas on vielä ihan maanrajassa, joten koiran on vain mentävä läpi. Ensimmäisillä kerroillahan rengas oli Hetan mielestä tosi jännittävä, mutta nyt se sujahti siitä läpi kuin mitään "ongelmaa" ei olisi koskaan ollutkaan. Tosi näppärä :)
Sitten takaakiertoa muutama toisto kummaltakin ohjauspuolelta. Targetti siivekkeen taakse ja ohjattiin koira takaakiertoon ja 'hypyn' kautta takaisin. Pikkuhiljaa alkaa Heta tätäkin hoksaamaan enemmän ja enemmän.

Madalletun puomin alastulolla treenattiin 2on2off -kontakteja. Heta oli vähän höpsö ja sitä jännitti laskeutua puomia pitkin alas, rohkaisulla kuitenkin uskaltautui ja kivasti pysähtyi kontaktiasentoon.
Pussiinkin totuteltiin niin, että kouluttajamme piti pussinsuuta auki. Hetalle pussin kangasosa lyhennettiin ihan lyhyeksi heti alkuun, koska viime kerrallakin asia oli hivenen jännittävä Hetalle. Nyt päästiin parin ekan toiston jälkeen jo vähän pidentämään pussiosaa ja Heta meni siltikin reippaasti. Kyllä se siitä ;)
Sitten vielä keppejä verkkojen avustuksella. Jätettiin target keppien loppupäähän ja ohjattiin koira keppien alusta pujotteluun. Alkuun Heta vähän mietti, et mites tää pujottelu nyt menikään, mutta toisella toistolla asia muistui mieleen. Kummaltakin ohjauspuolelta otettiinkin vain pari toistoa ja jätettiin homma siihen, kun Hetalla oli hyvä draivi päällä.

Meillä oli Hepsun kanssa kiva treeni, jonka jälkeen olikin sitten Frinin vuoro. Väsäsin äkkiä jonkinlaisen radan ja tältä se sitten lopulta näytti:


Alku meni hyvin nelosesteelle saakka, jossa oli tarkoitus valssata ja suunnata kohti suorempaa putkea, mutta ilmeisesti olin valssatessa varsin myöhässä, koska neiti valitsikin edessään olevan putken. Lähetin uudestaan kakkosputkeen ja sieltä uudelleen hypyille; nyt valssi oli vähän paremmin ajoitettu, joskin vieläkin Frinin käännös meni vähän turhan pitkäksi. Seuraava ongelma tuli tuon vitosputken jälkeen, kun piti kääntyä kohti kutoshyppyä; Frini meinasi juosta suoraan 11-hypylle, mutta kääntyi 'viime metreillä' kohti kutoshyppyä, hyppäsi sen, meni 7-putkeen, jonka jälkeen palkkasin. Jatkettiin vitosputkelta ja nyt onnistuttiin vähän paremmin jatkamaan rata loppuun asti.

Pidettiin pieni juomatauko, jonka jälkeen jatkettiin rataa alusta saakka. Nyt onnistuin valssaamisessa ja Frinin käännöksestä tuli kivan tiivis. Se riensi vitosputkeen, käännös sen jälkeen toki oli vähän hitusen pitkä, mutta se kääntyi kuitenkin, eikä kirmannut 11-hypylle :D Hyppäsi kutoshypyn, juoksi putkeen ja sieltä kasi- ja ysihypyt. Irtosi sivusuunnassakin aika kivasti eikä tarvinnut mennä ihan vierestä näyttämään, että "nämä hypyt tässä sun täytyis nyt hypätä" :p Kymppiputken kautta 'maaliin' onnistuneesti ja hitonmoiset bileet radan päätteeksi! Hiano piäni lassie ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti