Ilona

sunnuntai 16. elokuuta 2015

Rallyepisten ykkönen ja kakkonen!

Piipahdettiin rally-tokoepiksissä Seinäjoella kera Hetan ja Frinin. Heta osallistui mölli-aloluokkaan ja Frini alo-luokkaan. Möllissä sai palkata radalla, alossa ei. Onneksi huomasin nämä epikset, sillä meillähän on viikon päästä viralliset kisat tiedossa Frinin kanssa, joten tämmöinen treeni tuli tarpeeseen. Ja nyt voin hieman luottavaisemmin mielin lähteä kokeeseen, koska me selvittiin tästä episten radasta kunnialla. Tuomarina näissä epiksissä toimi Tuija Selänpää.

Mölli-alokasluokan rata näytti tältä:

Heta oli vuorossa ihan ensimmäisenä. Alku radasta meni lattian haisteluksi ja en meinannut saada neidin huomiota ollenkaan. Kyllähän se siinä vieressä käveli, mutta nenä tosiaan oli visusti kiinni maassa. Ekalta kyltiltä -1 TAL, -1 KYL ja -1 PY (puutteellinen yhteistyö juurikin tuon haistelun vuoksi). Myös tokalta kyltiltä -1 PY ja kolmannelta -1 PY. Sitten alkoi sujumaan hitusen paremmin. Kahdeksas tehtäväkyltti oli "Koira eteen + oikealta sivulle, istu". Meille Hetan kanssa haastava, koska Heta ei osaa vielä käskystä kiertää takakautta ja itse sekoilin hihnan ja herkkujen kanssa. Niinpä Heta ehti istahtaa pariinkin otteeseen takanani ja päätin uusia, josta siis -3 UUSI. Onneksi hoksasin uusia, sillä muutenhan tuosta olisi tullut -10 pistettä väärin suoritetusta tehtävästä (TVÄ). Meinasin kyllä unohtaa vielä tuossa istuttaa koiran perusasentoon ja otinkin jo pari askelta eteenpäin kunnes vasta muistin, että siinähän piti vielä laittaa koira istumaan. Tästä ei näköjään nyt pisteitä kuitenkaan vähennetty :p Kyltiltä nro10 tuli sitten -3 VINO ja -3 VINO, sillä pari istumista oli tosiaan täysin vinoja. Suorituksen radalta näet TÄÄLTÄ.

Mölliluokkaan osallistui vain neljä koirakkoa, joista yksi oli vielä kaiken lisäksi kisan ulkopuolella. Näin ollen ajattelin, että sijoitutaan ainakin sentään kolmanneksi :D Palkintojenjaossa kuitenkin ilmeni, että minä ja Heta oltiin ykkösiä 86 pisteellä! Melkoinen yllätys, en osannut kyllä yhtään odottaa vaan ihan oikeasti valmistauduin siihen, että ollaan kolmansia, koska noh, eihän tuo rata nyt ihan täydellisesti mennyt, sillä koira pyöri ja istui ja haisteli jajaja.. :D Aikamme radalta oli 2:26.68 ja tuomarin kommenttina "Alkumatkasta vähän haistelua, loppumatkasta yhteistyö parani"

ALO-luokan rata näytti tältä:

Olimme Frinin kanssa vuorossa kuudensina. Ennen kehään menoa vähän treenasin sivummalla ja palkkailin koiraa silloin tällöin; lyhyttä pätkää ja palkka, pidempää pätkää ja palkka. Ja vielä juuri ennen kehään menoa palkkasin koiran. Tämä toimi, ja Frini teki koko radan hienosti loppuun saakka. Videon suorituksesta näet TÄÄLTÄ.
Ainoat virhepisteet tulivat vitoskyltiltä ja kutoskyltiltä. Vitosella maahanmeno oli vino, josta siis -1 VINO ja kuudennella talutin pääsi hetkellisesti kiristymään, joten siitä -1 TAL. Täten siis saatiin kasaan upeat 98 pistettä ja oltiin ALO-luokan toisia! Aikamme radalta oli 1:39.87 ja tuomarin kommenttina "Hienoa ja rauhallista yhteistyötä"

Palkinnoksi Heta sai pussin herkkuja sekä luunmuotoisen narulelun. Frinille hitusen pienempi pussi herkkuja sekä köysipallo. Lopuksi vielä täytyi tietenkin ottaa palkintoposeeraukset:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti