Ilona

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Agilityn alkeiskurssi ~ 7. treenikerta


Maanantaisen agilityn alkeiskurssin kertauksen vuoro:

Ekana nenäkosketusta ja A-esteen alastulokontakteja itsenäisesti. Frini alkaa jo uskaltaa nousta A-esteellekin rohkeammin ja pysyy kontaktiasennossa suhtkoht hyvin vapautukseen saakka. Otettiin itsenäisesti myös mutkaputkea; hyvin, hyvin :) Rengastakin muutamat toistot; ensin normaalilla renkaalla pari kertaa onnistuneesti, kunnes pujahti renkaan ja kehikon välistä.. Siirryttiin ottamaan parit toistot kummaltakin ohjauspuolelta harjoitusrenkaalle, jossa ei ole mahdollisuutta mennä renkaan ja kehikon välistä. Kun alkoi taas sujumaan (koira meni renkaan läpi melko rivakasti), siirryttiin takaisin normirenkaalle ja tehtiin siinä pari toistoa - nyt jokainen onnistui.

Sitten kontaktiharjoitusta; puomin ylösmeno ja alastulo tuettuna pöytään. Jätettiin nenäkosketusalusta alastulolle ja tarkoituksena oli siis saada koira kulkemaan puomi ylös ja alas niin, että sen focus olisi nenäkosketusalustalla - koira ei saisi vilkuilla sivuilleen yhtään. Aluksi Frini ei olisi halunnut kulkea harjanteen yli, joten asetettiin parit herkut houkuttimeksi ja sitten sujui. Pari kertaa asetettiin herkut ja sen jälkeen meni innoissaan ja ihan kivalla vauhdillakin jo. Katsekin pysyi koko ajan eteenpäin! Osaa jo kivasti pysähtyäkin 2on2off -asentoon kontaktin alastulolla ja lähtee siitä vasta vapautuksen saatuaan.

Seuraavana hypyille irtoamisia - hyvin! Kolmisen kertaa kummaltakin ohjauspuolelta. Toimii! Kolme hyppyestettä oli peräkkäin ja loppuun jätettiin targetti. Koira istumaan ja odottamaan; "mene"-käskyllä loikkii kivan itsenäisesti loppuun saakka! Ei ota häiriötä siitä, jos juoksen vierellä/jään jälkeen. Hienoa ;)

Keppejäkin mentiin jossain välissä. Ohjurit tietenkin joka välissä vielä. Kepit oli lähestulkoon suorassa rivissä, joutui pujotella kuitenkin kunnolla. Laitettiin targetti neljännen kepin kohdalle ja lähetettiin koira kepeille eri kulmista (alla kuva kulmista, joista koira lähetettiin). Kun koira meni kepeille ja oli targetin kohdalla, ohjaajan oli jo oltava keppien loppupäässä palkkaamassa koiraa. En tiennyt yhtään mitä odottaa Friniltä - osaako se vaiko ei. Osasi se! Frini oli aivan mahtava! Haki kepit melko haastavistakin kulmista tosi hyvin, pujotteli hyvällä rytmillä ja vauhdilla! Voi kun olisi saanut videolle!


Lopuksi otettiin vielä vähän keinuharjoitusta. Asetettiin koira keinulle (kaikki neljä jalkaa keinulla) ja kouluttajamme vähän nosteli/liikutteli keinua ja minä palkkailin Friniä samalla koko ajan. Sitä ei tuo keinun liike niinkään jännitä vaan se tärähdys/kolahdus mikä kuuluu, kun keinu osuu maahan. Toivottavasti nyt tässä ajan kanssa saadaan neiti tottumaan asiaan. Kuten jo miljoona kertaa olen sanonut aiemminkin; eipä ole onneksi minnekään kiire ;)

Ensi maanantaina onkin sitten tosiaan viimeisen alkeiskurssikerran vuoro... Tähän on jo ehtinyt tottua, että joka maanantai saadaan kunnollista opetusta ja tosiaan opitaankin joka kerta uusia asioita! Mutta ehkä me nyt sitten loppukesä treenaillaan tosiaan itsenäisesti saaduilla opeilla ja katsellaan, josko syksymmällä alkaisi jotain kursseja tai päästäis johonkin ryhmään treenaamaan.. Saa nähdä ☺

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti