Ilona

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Viimeistä kurssikertaa viedään!

Tänään sitten olikin agilityn alkeiskurssin 8. ja samalla viimeinen kurssikerta. Ois tätä voinut pidemmällekin vielä jatkaa, mutta nyt on sitten treenailtava vaan itsenäisesti hetken aikaa, kunnes tulee mahdollisuus osallistua jollekin kurssille tai liittyä jonkun ryhmän jatkoksi treenailemaan. Alkeiskurssilla meitä tuskin enää nähdään kuitenkaan, halutaan päästä eteenpäin asioissa, joten jokin jatkokurssi tms. voisi olla sopiva. Katsoo nyt millaisia kursseja olisi mahdollisesti tarjolla tulevaisuudessa.

Mutta sitten palataan tämän päiväiseen kurssikertaan. Aloitettiin hyppy-putki-hyppy-putki-hyppy -ratapätkällä (kuva alempana). Ohjattiin ensin vasemmalla ja sitten oikealla kädellä. Pari toistoa kummaltakin ohjauspuolelta. Frini meni taitavasti! Ihan superhienosti! :)
Tämän jälkeen oli kolme hyppyestettä, jotka oli asetettuna "U"-kirjaimen muotoon 
(kuva alempana). Tätäkin otettiin pari toistoa kummaltakin ohjauspuolelta. Toiseksiviimeisellä toistolla Frini sitten haistoi maassa käyneiden herkkujen tuoksun (edelliseltä koirakolta levisi herkut radalle :D Noh, semmosta sattuu :)) ja pysähtyi nuuskimaan. Melko nopsaan kuitenkin muisti, että "ai niin, tehtävä kesken" ja hyppäsi viimeisenkin hypyn. Viimeinen toisto menikin sitten taas hyvin, ilman pysähtymisiä :p Saatiin kehujakin: "koira irtoaa hyvin, mutta seuraa kuitenkin ohjausta" :)

Sitten otettiin keppejä itsenäisesti pari kertaa. Ohjurit joka välissä edelleen. Meni hyvin. Ekalla toistolla meinasi karata targetille, mutta pyörsi onneksi takaisin kun käskin. Pari toistoa ehdittiin ottaa, kunnes oli meidän vuoro mennä puomille. Puomi siis madallettu (ylösmeno ja alastulo tuettu pöytään) ja taas oli viimekertaiseen tapaan tarkoitus, että koira kulkee puomin alusta loppuun suoraan eteenpäin katsoen ja pysähtyen 2on2off -asentoon itse. Taidettiin ottaa viisi toistoa, joista ensimmäinen ei onnistunut. Siinä Frini kulki puoleenväliin ja sitten päätti, että "njääh, hyppäänpä pois".. Uutta yritystä ja onnistui. Mahtavasti liikkui eteenpäin ja pysähtyi itse kontaktiasentoon. Pysyikin siinä hienosti ja lähti liikkeelle vasta kun annoin luvan ♥

Sitten mentiin vielä rengasta itsenäisesti. Eipä siitä ole sen erikoisempaa sanottavaa, ihan hyvin sekin meni. Nelisen toistoa tätä (kaksi kummaltakin ohjauspuolelta) ja hyvin pujahti renkaasta eikä yrittänytkään sivuista läpi.

Sitten keinulle, joka on tällä hetkellä se The Mörkö. Friniä epäilyttää koko keinu, se väistää sitä. Se ei ole pelkoa vaan enemmänkin väistämiskäyttäytymistä. Keinulla olisi ollut tarkoitus laittaa koira keinun loppupään kontaktille niin, että sen kaikki neljä jalkaa on keinulla. Siitä sitä keinua olisi sitten pikkuisen liikuteltu, mutta eipä tämä nyt onnistunut ollenkaan. Frini pitänee vain viedä keinulle. Katsotaan nyt miten tuon asian kanssa lähdetään etenemään :)
Lopuksi otettiin itsenäisesti parit takaakierrot, jotka meni tosi kivasti. Hienosti kiersi esteen ja loikkasi riman yli :)

Kiitoksia Niskalan Minnalle (Koirakoulu Fiilis) hyvästä opetuksesta! Ollaan opittu hurjan paljon kaikenlaista! ☺

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti